Отговори на тема  [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Apple vs Microsoft 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Цитат:
и това мнение се споделя от бая американци

Аз не съм чувал подобно нещо и ми стана интересно - имаш ли статистика и/или линк та да видим кои са тия бая американци, защото "бил гейтс май е или поне беше един от тях" не е синоним на "бая американци", а и на всичкото отгоре е бил потърпевш. И мен да ме осъдят на нещо и аз ще кажа, че съдебната система е уродлива :) . Та искам да видя кои са тия американци, които са го казали това, защото американец да протестира за нещо в страната си е доста необичайно :) .

Съб Юли 03, 2010 2:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ами не ние имаме тия награди. разбира се това че няколко съдебни дела излезли със тъпи решения не е голям проблем, но генерално американската съдебна система си е дразнеща за мене, като почнеш от тъпите средновековни обръщения към съдията, и стигнеш до това че загубилия делото не плаща разходите на спечелилия.

Съб Юли 03, 2010 10:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
но генерално американската съдебна система си е дразнеща за мене

Това беше важно уточнение :) .

Нед Юли 04, 2010 5:21 am
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
... Та искам да видя кои са тия американци, които са го казали това, защото американец да протестира за нещо в страната си е доста необичайно :) .

Не ги виждаш, защото всичките са в Гуантанамо. :D
Горките американци, на нас нещо като не ни харесва се оплакваме на американците, а те на кого да се оплачат?

Нед Юли 04, 2010 2:27 pm
Профил

Мнение 
на черньо ... сега ще им вкара задължително здравеопазване, после задължителни квоти за рбаотни места .. скоро ще постигнат пълен социализъм .... и нещо като им е криво ще се оплачат на черньо .... само дето май няма да се задържи достатъчно на власт .... пък тука се дочу че бат гойко се говел за предсрочни избори, ама не се зане колко е вярна информацията .....

Нед Юли 04, 2010 2:57 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Черньо това, дето го вкара като задължително здравеопазване се различава на светлинни години от това, което обеща на малоумниците, дето го избраха. Само две неща ще ти спомена - в закона, който приеха вкараха следните текстове: който не си купи здравна застраховка на края на годината плаща глоба. Компанията ако има над 50 работници и не ги застрахова (между 8 и 20к на година струва застраховката на семейство, в зависимост какво покрива и в кой щат е) ще бъде глобявана с по 2к на незастрахован работник. А познай сега ти ако имаш една компания какво ще предпочетеш да платиш - застраховката на работниците или глобата :D . А познай ако си и един работник какво ще предпочетеш да платиш, твоя дял от застраховката (1000-1500$ на година) или 750$ глоба. А познай след като забраниха на застрахователните компании да отказват застраховка и да вдигат цените базирано на медицинска история дали някой ще се застрахова доброволно преди да се е разболял :D . Та тоя закон нищо не направи за това, да накара тези, които нямат застраховка да си я купят, т.е. основата му цел да намали незастрахованите така и няма да се постигне. В същото време стана точно както компаниите го искаха, така че все още социализма е далече :D .
Обама е пътник, но първо сега на изборите ноември за конреса демократите ще загубят мнозинството си. Както загубиха и сенаторското място на Тед Кенеди в Масачузетц, който се бореше за задължителна застраховка и в чийто щат я въведоха преди няколко години и миналата година хората си избраха републиканец (за пръв път от 32 г. насам), защото им беше писнало от задължителни глупости, които на всичкото огоре и не работят :) . Случката е еквивалентна на все едно в Тексас да си изберат демократ за сенатор, която аз съм почти убеден, че няма да имам "късмета" да видя някога в моя живот :D .

Нед Юли 04, 2010 4:25 pm
Профил

Мнение 
Абе то е ясно че файда от него няма, от закона де, същата работа като у нази, закони приемат, ама все безсмислени. Тва демократите са голяма напаст не само там, много социални взеха да стават всички и по мязат на социалисти ... що не вземе черньо да посети Куба за обмяна на опит.

Нед Юли 04, 2010 7:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами към соц гадост отива всичко по съвсем очевидна причина: много станаха
маймуните на клона.
И продължават да се трупат, минахме ли 7 милиарда не знам ама темпото е високо.

При такава навалица друго общество освен такова с разни дажби, купони и движение под строй няма
как да съществува, алтернативата е война до намаляване на бройката до 1 - 2 милиарда.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Юли 04, 2010 8:25 pm
Профил WWW

Мнение 
tgi написа:
маймуните на клона.

При такава навалица друго общество освен такова с разни дажби, купони и движение под строй няма
как да съществува, алтернативата е война до намаляване на бройката до 1 - 2 милиарда.

Абе според мен е точно обратното, малкото народ може да живее в по социален строй, могото калабалък му трябва див капитализъм. Аз проблем с това не виждам. Има безработни, и какво от това, да се оправят, всеки да му мисли и да се спасява. От какъв зор трябва да се хранят отрепките дето само се чудят накъде да се завъртят та да им е по -удобно. Проблема си го създават полииците, опитвайки се да привлекът тия утрепки за гласоподаватели, 10 години истински капиталиъм и всичко ще се реши. Има и друг вариант, малко по социален, осигурява се храна, не месо, не десерти а храна, по хляб на ден, от там нататък всички търтеи да се спасяват както могат, ако са болни да мрът ако искат, погребенията ще са безплатни .. горе долу като в Рим.

Нед Юли 04, 2010 8:57 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Де да беше толкова лесно. Гладните "отрепки" са нищожен процент, повечето
мислят за себе си като за реално работещи и правещи нещо (ако и да не е така).

Те фабриките отдавна работят практически без хора в тях, боят е за това кой да
е по-близко до улея, от който изтича продукцията та да грабне повече. В това
участва над 90% от населението...

Нед Юли 04, 2010 9:14 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
черния е само малко по-бърз участък в пътя към социализма, който и да изберат американците, социализма в дългосрочен план е неизбежен, стига да има демокрация.

Пон Юли 05, 2010 8:11 am
Профил
Аватар

Мнение 
по пътя на вашата логика iPhone ще стане първия социалистически телефон... от къде тръгнахте - къде стигнахте... бах ви във философите

Пон Юли 05, 2010 9:27 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
tgi написа:
маймуните на клона.

Така е. Средствата за производство вече отдавна не се нуждаят от човешка маса. :) За това в повечето икономики т. нар. "услуги" са много над 50% от БВП. Човечеството отдавна се занимава с това да си създава изкуствена заетост. Пример (софтуерния бизнес няма да споменавам, там е ясно :) ) са любимите ми европейски коли - малоумната конструкция на някои от тях просто брутално очевадно е направена за да осигурява работни места и да генерира човекочасове.

Пон Юли 05, 2010 10:56 am
Профил
Аватар

Мнение 
tgi написа:
Де да беше толкова лесно. Гладните "отрепки" са нищожен процент, повечето
мислят за себе си като за реално работещи и правещи нещо (ако и да не е така).

Те фабриките отдавна работят практически без хора в тях, боят е за това кой да
е по-близко до улея, от който изтича продукцията та да грабне повече. В това
участва над 90% от населението...

Отново 100% съгласен. :) Ако имаше реален капитализъм, собственикът на средството за производство щеше да е фантастично богат, като около него щеше да има милиони тънещи в мизерия. Естествено, милионите не искат да тънат в мизерията, за това опират дулото на пистолета в слепоочието на собственика и застават, както казваш, на улея за продукция да събират. Класически преход към комунизъм - бизнеса ще се задушава все повече, хората, които са дръзнали да се борят с дрипавата тълпа и да създават нещо ще стават все по-малко. В един момент ще се окаже, че всички са на улея, но от другата му страна няма никой. :) Купоните и дажбите, както си споменал по-горе, не са далече.

Пон Юли 05, 2010 11:04 am
Профил
Аватар

Мнение 
Оф, Рек, аз се надявах по-скоро някой да ми покаже, че греша бе :D :D :D

Пон Юли 05, 2010 11:46 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща