|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:44 am
LTE-M1 - по-близо отколкото си мисля?
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: LTE-M1 - по-близо отколкото си мисля?
|
| Сря Юни 14, 2017 7:38 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това май е единственото, дето и аз успях да намеря. Цената му е малко в космоса, ама май нямаме избор, а и за няколко бройки не би трябвало да е проблем.
|
| Сря Юни 14, 2017 2:20 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
u-blox-a май са доста нови да ги има на шилдове, освен ако някой се хване. добра лятна работа 
|
| Сря Юни 14, 2017 4:40 pm |
|
 |
|
HCL
|
Мислех да посоча и Arduino shield-a на Gemalto, но в документацията са го дали LTE-Cat1 only, т.е. изглежда да е орязан понеже модемът сам по себе си е 4G/3G/2G. Освен това ми прави впечатление, че липсва band 7 (2600 MHz), който е единственият използван в някой европейски страни. Странна работа, или са осрали "документацията" или модула. Ако кажеш за кой край на Европа ти трябва, мога да проверя дали има покритие, band 20 примерно покрива всички немски оператори. Липсващият 3G/2G fallback обаче е сериозно ограничение. https://webstore.gemalto.com/INTERSHOP/ ... ryName=M2Mhttps://developer.gemalto.com/documenta ... umentationКато алтернатива можеш да ползваш директно модулът с 4G/3G/2G и всички band-ове, но на безбожна цена като ще трябва да правиш и платката в този случай. Cutting edge technology - painful technology. http://www.embeddedworks.net/wwan912.html
|
| Сря Юни 14, 2017 4:55 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
За Германия става въпрос.
|
| Чет Юни 15, 2017 3:49 am |
|
 |
|
HCL
|
Тогава горното ти върши работа. Остава да изясниш с Gemalto 3G/2G fallback-a, понеже някак си не мога да си представя да не го поддържат, тъй като е вграден както в чипа, така и във FW.
В крайна сметка нивото на съпорт, което предлага както производителя така и Интернет може да се окаже решаващо при избора. И в това отношение u-blox може би имат предимство, като по-разпространен продукт.
|
| Пет Юни 16, 2017 11:41 am |
|
|