Отговори на тема  [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
На дърва в апартамент: алтернатива на парното? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: На дърва в апартамент: алтернатива на парното?
Тия дни с настояване на европейската централна банка (естесвено с цел да се спасят задниците на кредиторите) в Кипър е въведен данък върху банковите депозити (не върху лихвата, а върху главницата) в размер между 6 и 10% в зависимост от парите на депозит. Това реално си е конфискация на пари, за да се спасят банкерите, дето са давали заеми на доверие. Най-яко ще го отнесат руснаците, защото те държат огромни суми в кипърски банки. Та като се има предвид, че това идва централно от ЕС, т.е. не е изключено да се повтори и в други страни от съюза следва само едно нещо - тоя ЕС го пишете бегал в съвсем скоро време. Та мисълта ми е, че много скоро вече няма да има кой да дава пари нито на гърците, нито на който и да било от прасенцата, отделно каквото е останало там ще гледа да се изнесе на по-топло и спокойно място :) .

Пон Мар 18, 2013 2:40 am
Профил
Аватар

Ами и те са гърци ...

Пон Мар 18, 2013 8:18 am
Профил

Dimitar написа:
Най-яко ще го отнесат руснаците, защото те държат огромни суми в кипърски банки.

Руснаците, ще си платят тази такса и ще си изнесат парите на друга островна офшорка, тях не ги мисли от глад няма умрат, виж какво ще правят кипърчани от днес нататък на този каменист остров, това е интересното.

Пон Мар 18, 2013 4:11 pm
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
А в БГ мрем от глад от колко десетилетия?...

Ти колко човека умрели от глад познаваш? Айде да не драматизираме.

Относно кипърците - последното е, че ще удрят с 15% над 100к евра, а отдолу няма да ги закачат. Което вече не е комунизъм, а напреднал социализъм :)

Интересно е и друго, те всъщност не национализират, а принудително ги правят акционери. Да не се окаже в един момент, че руските олигарси са придобили 15% от банковата система на Кипър?

Вто Мар 19, 2013 9:32 am
Профил ICQ

Цецо написа:
Да не се окаже в един момент, че руските олигарси са придобили 15% от банковата система на Кипър?

Значи ще притежават 15% от 15 милярда дългове на кипърските банки?!?

Вто Мар 19, 2013 2:46 pm
Профил
Аватар

Не разбирам какво общо има алтернативата на парното с Кипър - преместване на острова ли?

Вто Мар 19, 2013 2:49 pm
Профил
Аватар

Winter is coming ...

Вто Мар 19, 2013 3:17 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение Невероятно но факт
Мии подкарах си парното, след около месец взе да не тегли и с псувни изкарах кюнците за чистене. Те обаче бяха почти чисти, само с тънък странен твърд налеп отвътре. Печката беше доста задръстена със сажди но я оправдах: водна риза, фурна и кюнец-лира отгоре. Почнах да и ръгам "лекарства" са сажди.

След по-малко от месец, т.е. преди няколко дни, пак се задръсти. И взе да капе катран от кюнците. Уж чистих, разкарах "лирата", наблъсках я с чам и почнах да хвърлям кесийки с намокрени с бензин салфетки ама ужас: така и не се отпуши, катранът продължи да тече и в добавка от незнайно къде се разхвърчаха сажди - къщата стана на...

На другият ден пак чистих печката обаче си помогнах с една дърта прахосмукачка , кюнците си бяха все така уж добре. Отпуши се и взе да гори яко както никога досега.
В този момент дойде майстора и ми каза, че и той имал същия проблем ама някакъв стар коминочистач му казал да си смени турските емайлирани кюнци с най-обикновени български.

Днес жената на работата докато си отворила устата да се оплаква всички и казали, че са го патили и причината е била в турските кюнци. Те българските нямат разнообразие в размерите но тук един байно ги прави поръчка и хората са доволни.

Обаче който ме излъга да си слагам дърва и въглища в апартамента през 21-и век - цял живот да кара на такива!
Не е много по-евтино от алтернативите и без да слагам в сметката чистенето на мизериите. И те прави роб с мръсни ръце.

Вто Яну 21, 2014 1:54 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Невероятно но факт
bongo_x2 написа:
Обаче който ме излъга да си слагам дърва и въглища в апартамента през 21-и век - цял живот да кара на такива!
Не е много по-евтино от алтернативите и без да слагам в сметката чистенето на мизериите. И те прави роб с мръсни ръце.

Едва ли някой друг освен самия ти те е излъгал :D . Нали все гледаш къде е най-голямата тънкана и точно така става на края :) .

Вто Яну 21, 2014 2:59 am
Профил

Аз бих се топлил на дърва, ама по скоро като допълнение към нещо постоянно, и определено не с печка, виж кмаинката е друго нещо, и топли и приятно. Иначе и на дърва и въглища става, ама не с печка а с котел. Едно фреме в Шумен офиса се топлеше така, на въглища, никакви грижи, сутринта като го загрееш добре, после на 2 часа му метнеш по 2-3 лопати и те си горят бавно ... идеално е, не е голяма разправия, хем трбяваше да слизам по 2 етажа надолу и не ми идваше в много, но си беше котел и то по големичък, можеше да не го чистиш 2-3 дни, а чистенето е супер лесно, то само пепел.

Вто Яну 21, 2014 8:33 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Многото сажди в камината означават че не ти тегли добре комина,това което тече от кюнеца се получава или от конденз или от горенето на дъва с по висока влажност.Ако проблема ти е конденз значи имаш проблем с комина огледай го хубаво за пукнатини от това може и да не тегли добре.Ако има пукнатини извикай си майстор да го замаже или сам го направи с терафлекс не много на дебел слой.Аз така се топля вече 5-6 години с камина и водна риза и чистя кюнците веднъж месечно 8).И махни всички тея дранкулки от димотвода намалят дебита на комина

Вто Яну 21, 2014 9:06 am
Профил
Аватар

Коминът си е прясно инспектиран - не е виновен, а дрънкулките са махнати. Общата дължина на кюнците е малко над два метра.

Всички казват, че с турските емайлирани кюнци ставало така, след смяната им се оправяло - това исках да кажа.

Вто Яну 21, 2014 12:44 pm
Профил

Това и аз ти го казвам, не съм ползвал турски но съм виждал какво и как тече от тях. Вземи си едни праховобоядисани черни, нямат грешка, аз съм с такива. Изкараха 2-3 години преди да ги почистя за първи и последен път, сега климата ми дуа топличко и не се разправям с дърва, въглища и пепели :)

Вто Яну 21, 2014 12:48 pm
Профил

В апартамент много рядко има читав комин. На вилата съм барнал коминче със сечение (вътре) към 40х20 см. , измазано отвътре , няма грижи. Нямаш читава тяга , затуй скоростта на газовете е ниска---> конденз(то туй е и от пресни дърва) , сажди и т.н.

Вто Яну 21, 2014 1:32 pm
Профил ICQ

Сажди стават и от ниска температура в горивната камера. В мазето имам печка с две лири и 2 метра кюнци емайлирани които ги чистя само в края на сезона и почти няма сажди а се ползва редовно. Горя само талашит и пласмаса с повечко въздух.

Вто Яну 21, 2014 1:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща