Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Приличен WIFI рутер? 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен

Мнение Re: Приличен WIFI рутер?
А как влизаш в телевизора??? Трябва да имаш нещо между WIFI-то и него. Как управляваш сателитния приемник? Пък и WIFI-то е бавно, как се оправяш с по-големите битрейтове? Аз FullHD досега през ВИФИ не съм успял да набутам, да не говорим, че и някой по големшки HD-та почват да накъсват ако няма твърда жица.[/quote]
Core I5 3550k s 16G RAM и 2 броя cavair blue hdd на sata 6M за записи от тунерите (и един 64G SSD за базата, един за ОС-а и един за временно съхранение на транскоднатите записи докато ги преместя на сториджа), един двоен DVB-S2 тунер, един Technotrend Premium C-2300 Hybrid, един WinTV PVR-150 и mythtvс леки доработки от мен. Всичко минава през DLNA, с доработката mythtv-то през DLNA показва каналите като файлове за телевизора, при заявка от тях директно tune-ва съответния тунер на съответния канал и стриймва през мрежата. Както споделих по-горе - откакто махнах разните Wireless N и пуснах G-то на циско - нямам проблем със Sky F1 HD, който е 1080i ;-) Просто - оказа се че самия Wireless AP има огромно значение по темата ;-)

Сря Яну 16, 2013 1:10 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

леле, ужас! Егати решението. Не е истина просто.

Сря Яну 16, 2013 1:30 pm
Профил ICQ
Аватар

А бе това кретенско DLNA някой вече ловил ли го е какво комуникира като ненормално
та щом види кабел в rj-45-а и почва жълтата му лампа да свети нонстоп? Не е да не мога
да го подслушам ама не съм стигнал и дотам, може някой и да го знае (или да е чел
стандарта за разлика от мене :D :D ).
[става дума за rj45-а на телевизора]

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Яну 16, 2013 1:58 pm
Профил WWW

Просто в един момент ми писна да оправям кабелите около телевизора след всяко почистване на половинката и изнесох всичко на място, където тя няма никакво желание да чисти ;-) От тогава проблеми с телевизията и Ф1 (на което съм див фен) нямам ;-)

Сря Яну 16, 2013 1:59 pm
Профил

tgi написа:
А бе това кретенско DLNA някой вече ловил ли го е какво комуникира като ненормално
та щом види кабел в rj-45-а и почва жълтата му лампа да свети нонстоп? Не е да не мога
да го подслушам ама не съм стигнал и дотам, може някой и да го знае (или да е чел
стандарта за разлика от мене :D :D ).
[става дума за rj45-а на телевизора]

Ако ти се заравя по темата - http://en.wikipedia.org/wiki/Simple_Ser ... y_Protocol
SSDP-то е в основата на цялата история. В мрежата летят едни мултикаст httpu върху udp докато всеки разпитва другите какво предлагат ;-)

Сря Яну 16, 2013 2:03 pm
Профил
Аватар

tgi написа:
за какво по
дяволите му е на 32" телевизор wifi, кога ще тръгна да го разхождам...). .

Защото в повечето случаи прекарването на кабелите и скриването им да не се виждат струва колкото два такива телевизора :D .

Сря Яну 16, 2013 5:34 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
А един мармот увива шоколад. Пробвал ли си го? :) Подържат DLNA, което е много различно от работещо решение. Можеш да стримваш нетфликс, тубата и подобни глупости, ама да си стримваш съдържание от локалната мрежа - гадна работа.

Ами аз за сървиси като нетфликс говоря - тук има поне 4-5 различни такива и съвсем не са глупости, щото вече няма от къде локално да рентнеш диск с филм :D .

Цитат:
А как влизаш в телевизора??? Трябва да имаш нещо между WIFI-то и него. Как управляваш сателитния приемник? Пък и WIFI-то е бавно, как се оправяш с по-големите битрейтове? Аз FullHD досега през ВИФИ не съм успял да набутам, да не говорим, че и някой по големшки HD-та почват да накъсват ако няма твърда жица.

Новите сателитни приемници стриймват през мрежата и даже през интернет. В момента доставчика ми на сателитна телевизия предлага приемник, който може да стриймва и мога да гледам програмите от всяка точка на света на всякакво устройство, което има връзка с интернет и има браузер. А Full HD има единствено при блу рей дисковете и при платените канали на телевизията. Тези, дето си плащаш да гледаш всеки филм или пък боксови мачове, дето един мач струва 60$ да го гледаш. Само те са full HD, всичко друго е мижи да те лъжем :) .

Сря Яну 16, 2013 5:35 pm
Профил
Аватар

Да ама тука е друго. :) Всичко ново излиза на FullHD, че и на 3D.

Иначе аз за мармота имах предвид, че повечето телевизори подържат мрежа, ама всъщност не подържат мрежа, a само DLNA. Което е нещо много по-различно. :)

Някой имат и HTTP стриминг, ама всичко това в БГ не ни грее особенно, щото тук ако пуснат нетфликс, ще фалира доставчика на услугата. То и сега мегалан я имат, виртуална видеотека му викат, ама не съм чул някой да я ползва.

Мен ми трябва телевизор със самба и NFS, ама нема. Затова се чудя га ще се появят телевизори с андроид :)

tgi, DLNA-то и при мен примигва на изключен TV. Опознават се нещо, дебне кога се включва, знам ли го. Пък и кво ти пука, нали си в локалната?

Сря Яну 16, 2013 6:47 pm
Профил ICQ
Аватар

Кое е точно това всичко ново, дето излиза на фул хд, че даже и на 3д?

Сря Яну 16, 2013 9:02 pm
Профил
Аватар

Адаш, ново в БГ значи на не повече от година-две :D :D :D .

Ти не бродиш ли из Замунда или thepiratebay.org та да не знаеш какво става по света :D :D :D :D

Сря Яну 16, 2013 9:40 pm
Профил WWW
Аватар

Dimitar написа:
Кое е точно това всичко ново, дето излиза на фул хд, че даже и на 3д?

Всичко. Знаеш как е...

Сря Яну 16, 2013 10:13 pm
Профил ICQ
Аватар

Кое всичко бе човек - аз имам предвид телевизионните канали, не дивх филмите. Ти за филмите из торентите ли говориш или за телевизиите, щото ако е за телевизиите - много сте напреднали в БГ-то всичко да е фул хд и 3д :D .

Сря Яну 16, 2013 11:25 pm
Профил

Dimitar написа:
Кое всичко бе човек - аз имам предвид телевизионните канали, не дивх филмите. Ти за филмите из торентите ли говориш или за телевизиите, щото ако е за телевизиите - много сте напреднали в БГ-то всичко да е фул хд и 3д :D .

Да доуточня малко ;-) Антената ми е сетната за 2 спътника, отделно цифрова кабелна ... Всичките e ХД-та, които хващам, са орязани, с изключение на каналите на скай ук. Всичките им спортни са 1080и, филмовите не съм ги проверявал - от всичко гледам само Ф1 на скай и от време на време снукър по Евроспорт, но половинката е луднала да пише детски филмчета с БГ превод за малката и за това е цялата галимация с бозата по-горе ;-) Но честно казано - на 37 инчов телевизор разликата между фулл и орязан ХД е почти невидима ;-)

П.С. Спирам да пиша, че тотално изместихме темата ...

Чет Яну 17, 2013 9:19 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:

Че кой гледа телевизия бе човек? Надали ми се събират повече от 20 минути на ден, та и в 320x200 да ми идва - все тая. Дискавъритата (и подобните им) в последно време яко оглупяха. Към футбол съм силно алергичен, а Ф1 ми стана ужасно скучна. Рали по телевизията не дават. Едните новини... и те едни новини....

За филми иде реч... те пък и едни филми... Добре, че излиза периодично някоя нова серия на Ice Age и Мадагаскар, че иначе и там е една скука....

Мисълта ми беше, че нетфликс и подобните в БГ нямат приложение, тук HTTP стриминг не вирее, като влезнеш в магазина, актуалния въпрос е "Тоа телевизор мое ли да плейва 32Гб мкв-та с БГ субтитри през усб - то" :)

Чет Яну 17, 2013 11:37 am
Профил ICQ
Аватар

И това с 32Г филмите не ми е ясно защо е (всъщност е ясно де, тя аудиофилията търпи
еволюция и тя милата :D ). Един такъв филм - над 30Г - го пуснах за сгъване на 2.4MbpS
през x264 едно такова ютилити дето съм намерил - ми от метър и малко на 32" телевизор
(т.е. почвайки да виждам пикселите) не мога да направя разлика а се сви 10-ина пъти.
Е, свиварката го свива 10+ часа май беше. Е, май на "transformers" почна да личи като
метнат целия екран наведнъж нанякъде :D :D . За тях 2.4 може би е въз малко, не знам
колко ще стигне но едва ли повече от два пъти това.

Още не съм гледал ТВ хай-дефиничави канали, че се оказа, че ми трябва някакъв Conax
модул да навра в PCMCIA слота на телевизора, чак тогава има къде да сложа смарт картата
от приемника. Ама 60 лева за тая глупост още не съм дал и не съм сигурен дали ще
дам. Те и Близу май ще ми дадат такова ама си искат стария цифров приемник а от
неговия скарт изход слушалките се чуват добре (жената главно така гледа)... :D .

Май има някакъв канал с английските мачове дето е хай-дефиничав, сега гледам за 15 лева
4 месеца го предлагат, може и да опитам. Колко ще е не знам, едва ли 1080 реда, сигурно 720,
ама пак би бил огромен прогрес спрямо цифровата мазня дето няма и 300 реда като я гледам.

Чет Яну 17, 2013 1:48 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща