|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:00 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Новини от цивилизования свят
След като моя оператор тук може да ми осигури ънлимитед фри данни и смс-и в роуминг в целия свят и 20 цента на минута разговори за $90 на месец за 3 линии, не виждам защо и европейските оператори да не могат да го направят вътре в Европа. Та с държавни декрети работата не става - трябва си свободен пазар.
|
| Пет Юни 16, 2017 12:13 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Стига сте циврили, гсма (интернета и телевизията) в Бг е доста по евтин от повечето страни в Европа. Затова и са тия уговорки с отпадането на роуминга, че току виж половин Европа стане с БГ карти.
А знаете ли че масово пъбове в англия излъчват английското първенство през булсатком, щото да го гледаш по английска програма струва баси парите?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 16, 2017 1:28 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
скоро ще проговорят български значи 
|
| Пет Юни 16, 2017 7:44 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз, като типичен дъртофелник, много мразя да поправям радио, което свири. още повече мразя да ме вкарват в нови филми и да ми образуват киселини и принудително да се оглеждам за подводни камъни. защото съм сигурен, че (1) комисарите се занимават с глупусти от типа криви краставици, щастливи кокошки и водата в тоалетните казанчета. (2) операторите ще намерят начин да изкярят, независимо от всичките му там директиви.
колкото до пазара - надай се. последна грижа на всякя фирма са клиентите, на първо място са акционерите. и тяхната печалба.
|
| Пет Юни 16, 2017 7:48 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Митко, в европа са по-алчни затова  Не е да няма конкуренция за разлика от САЩ където си е кажи речи монопол, АТиТ и Тмобайл... други наистина големи май не останаха. АтиТ и те не си дават много зор, сега имали фри дата в канада и мехико, за другаде не казват. Обаче има и друг фактор, 90$ не са малко, а повечето американци рядко си подават носа извън САЩ, та на практика ползватвлите са малко, и за малко време, а постоянно плащат повече. Представи си мтел да пуснат нещо такова, нали всички нашенци по европата ще си купят мтелски карти за по 20 лв на месец и ще ползват нон стоп нет в роуминг.
|
| Пет Юни 16, 2017 8:17 am |
|
 |
|
Цецо
|
Дедо айде да сме реалисти. 1) Преди Еврокомисията да се намеси по въпроса, роуминга беше в левове за минута! За няколко години (може да са 10 вече, ба ли го), така ги натиснаха, че в момента роуминга лично на мен ми е без пари, докато не изговоря 2000 минути. Мегабайта в нетя, само до преди 2 години в роуминг струваше левове. От вчера и той ми е без пари. Да имам някакви там ограничения, ама на фона на реалното намаление, да кажеш че нямало далавера за нас??? Преди като се мотах из Европа се връщах с по 100-200лв. сметка на месец. Сега не плащам нищо! Да подхода на еврокомисията е всичко друго, но не и пазарен. - факт. Ама за клиента е дюшеш. 2) Незнам какво ще изкярат операторите, но прочети пак точка 1. Факт е че и вътре в страната цените паднаха много за 10 години. Като си взех телефона плащах по 3 лв. на минута разговор. Днес говоря почти без пари. Пак казвам, в БГ специално гсм-а, телевизията и нетя са на доста високо ниво като услуга и плащаме доста ниска цена сравнено с Европа. Като гледам цените в САЩ, сме по-ниски и от тях. Печалбите на телекомите в БГ падат от няколко години и това е устойчива тенденция. Не случайно Глобул сдаде багажа, а Мтел се чуди на кого да се продаде. Освен всичко друго за такава малка и неплатежоспособна клиентела като нашата да имаме 3 оператора си е направо чудно. По света и това го няма. Да правят някакви врътки с роуминга извън ЕС, там цакат яко. Но там еврочиновниците нямат вина. Аз лично не обичам чиновници, знаеш го. Ама това май е един от малкото случаи в които имаме реална далавера. Ако се замислиш, даже и оная щуротия с универсалното зарядно сработи. Днес не нося 10 зарядни в багажа, а един USB кабел. Е освен ако не си от сектата на ябълките де. Ами те реално го пуснаха. Моя план е точно такъв - за 20лв. говоря до някакъв лимит дето не го и знам колко е, защото никога не съм го достигал. Нетя и той ми е някакви обеми, дето никога не съм ги минавал(ма аз не съм пубер дето чеше телефона по цял ден де). Сега всичко това се пренася и в роуминг. Реално точно това се случи и затова телекомите си издействаха тия ограничения дето трябва да пребиваваш повече в страната отколкото извън нея. Иначе цяла Европа щеше да стане абонат на нашите оператори 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 16, 2017 9:10 am |
|
 |
|
ToHu
|
Не съм се интересувал какво се случва, вчера по радиото слушах бякакъв предупреждаваше внимателно да четем новите договори за да нямало изненади. Аз като балък плащам средно по 120-130 лв на мойтел и това акп като не пътувам, както се казва тъп и упорит. Замислих си да си взема пак US номер, но фирмено сме на ти и ти, няма далавера там, а не остана време да ходя до Тмобайл. Да тук нета ни е без пари, твлефона също. Нез договор на припейд в САЩ си 60 пари за неограничен нет и разговори, май всички в момента го предлагат, но е доста по скъпи от тук. За стационарен нет много зависи, за тв и нет в инди плащаме по 150 на месец май, и то без много канали, т.е.без скъпите канали. Във вегас, само нет и телефон е 200 но това в офиса иначе не знам, в къщата нямаме нито нет нито телефон за 1 месец годишно не си струва. П.с. Но пък имаме 6 контейнера за смет, няма оттърване.
|
| Пет Юни 16, 2017 11:00 am |
|
 |
|
Цецо
|
Тони, за 120-130 и не получаваш поне свирки към минутите - прецакали са те 
|
| Пет Юни 16, 2017 11:09 am |
|
 |
|
HCL
|
А аз още карам по аборигенския метод - dual sim и като кацна още на летището местна, предплатена карта с 2-3 GB данни. Излиза около 10-20лв навсякъде по-света и решава проблема за седмица. Имам може би 20-ина такива събрани вече.
|
| Пет Юни 16, 2017 11:47 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Буржуазия! Ние си нямаме нито един. Ама таксата я вдигнаха иначе. 
_________________www.elkran.com
|
| Пет Юни 16, 2017 5:00 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Веднага ти ги харизвам, опитах няколко пъти да се освободя от тях, тия изроди като не изнеса контейнер 1-2 седмици, кеото е нормлано защот там никой не живее, явно влизат и гледат дали имам контейнери. От начало ги прибирах в гаража, за един месец се сдобих с 4 допълнителни. Така на два пъти, еднити им ги дадох да си ги вземат по живо по здраво. Сега си ги държа отзад, добре видими, да не си мислят че нямам контейнери. не знам каква е връзката, аз може да иамм и пак да не им плащам, то няма такъв вариант де ама ... в смисъл чисто логически. Сега ми хрумва идеята, дали да не почна бизнес с контейнери, не помня да сме им ги плащали, ако продам тия 6-те дали ще ми оставят нови 6 .....  Цецо, нищо не получавам, дори няма кого да напсувам щот не знам кой ми е търговеца, по едно време го знаех но отдавна никой не ме е търсил да каже поне едно мерси. То сега е добре, преди няколко години сметкат абеше редовно около 240-250, нещо ме излъгаха да преподпиша и понамаля  С мойтел съм от както бяха цитрон, ако направя сметка може би трябва да ходя с нотариус да ми препишат поне един етаж от сградата си. Няма да ти кавам като пътувах по Русия, сметки 3-4 хил редовно, разбирай ежемесечно. В момента аз съм извън голямата група, в която има доста по-различни условия. Вече започнах като съм извън еврпа изобщо да не включвам, телефона, и пак ме дерът дебел роуминг. В САШ изобщо не го пускам вече, карма с припейд, в мехико е включен ноне говоря, обаче след последното ходене 340 лв, а аз не съм говорил и една минута. Едно време се нервех, вече не ми пука как ме лъжат. Иначе аз се сещам един два магазина в които бих отишъл за споменатат от теб копенсация.
|
| Пет Юни 16, 2017 5:24 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Специално за ДедоБоре - Амазон си купува Whole Foods. Като нищо ще излезеш прав че Lidl може да закупят Мокрочеп.
|
| Пет Юни 16, 2017 5:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Че колко им е, тия пари имат, дерът половин европа
|
| Пет Юни 16, 2017 5:37 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Нерде София, нерде НюЙорк, скоро и в други градове http://m.dir.bg/dnes/news/25958740/
|
| Пет Юни 23, 2017 8:56 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
глей ти какви неща стават по света: http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2 ... age5#photoОбаче един пич с коментарите напрво цепи мрака: --=====================================================-- Пациент в Зимбабве: Докторе, падат ми ушите. Лекарят в Зимбабве: А бе, това е някаква хуйня! А какво сте правили? Пациентът: *** гъски. Докторът: Значи имате гъша хуйня! Пациентът: Благодаря, докторе! (умира) Докторът (записва в протокола): Пациентът умря от гъша хуйня. Пресслужбата на Министерството на здравеопазването на Зимбабве: За изминалата седмица в Зимбабве умряха 2500 души от глад, 5400 от отравяне с изгнили банани и един човек от гъша хуйня. Журналист (записва си): Гъшата хуйня попада в списъка на трите главни причини за смъртност в Зимбабве. Новинарска агенция: В Зимбабве зачестиха случаите на заболяване от неизлечима гъша хуйня. ТВ канал: Неизвестно досега заболяване на име "гъша хуйня" покосява населението на Зимбабве. Министерството на здравеопазването на Зимбабве призовава населението да не изпада в паника. Научно светило А: Да, гъшата хуйня не е известна на науката - и в това е основната и заплаха. Авиокомпания Congo Air: Прекратяваме всички полети до Зимбабве до приключването на епидемията от гъша хуйня. Научно светило Б: Властите крият реалните мащаби на катастрофата! Всъщност гъшата хуйня вече е проникнала в ...... Прочети още на: http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2 ... age5#photo
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Юни 24, 2017 12:36 am |
|
|