Отговори на тема  [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Гледам обява:
Цитат:
Търся Frontend Developer-и (AngularJS / ZEND) за Немска технологична компания.РАБОТА ОТ ВКЪЩИ.6000+ лева нетно старт+ бонуси.

и си викам тия са луди, обаче гледам коментарите... "И аз търся" :rolleyes:

Сря Дек 02, 2015 10:52 am
Профил
Аватар

http://www.dw.com/bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB ... /a-3564141

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Сря Дек 02, 2015 11:12 am
Профил WWW
Аватар

чудих се тези дали ще ме вземат...
не споменават ЦИФРА 8)

Сря Дек 02, 2015 11:21 am
Профил

За работа с Ментора ще те вземат, ама те май търсят "Библиотекар" (нали си гледал екшъна)
:)

Сря Дек 02, 2015 11:32 am
Профил
Аватар

Леле, отивай :) После ще те гледаме по разни снобарски сериали.

Март, като бях при Ябълките стоях кротко на автобусната спирка на улица Локхиид Мартин в Силикон Вали, а срещу мен се мъдреше същия надпис...На оградата пишеше "Собственост на
флота". Зад гърба ми бяха Джунипер Нетворкс, малко след това летището на което тестват всичко и т.н. Хората си изглеждаха нормални, само с малко повече баджове. Тръгваха си нормално, около 17 часа.

Сря Дек 02, 2015 11:37 am
Профил
Аватар

искат
https://www.youtube.com/watch?v=hKj7JYAp4ic
боза

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Сря Дек 02, 2015 11:40 am
Профил WWW
Аватар

stefan63 написа:
За работа с Ментора ще те вземат, ама те май търсят "Библиотекар" (нали си гледал екшъна)
:)

аз и на спокойна работа като библиотекар съм навит :D стига да е над $100К
то в ментора и тази работа е концепция, нищо чудно, че им трябва "Главен библиотекар". демек - библиотекат с глава 8)

Сря Дек 02, 2015 12:20 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
Що какво е тогава?

Е как какво? Петък :D

В случай че не си усетил, отговорът ми беше риторичен, какъвто беше и въпроса. Това дали на някой му харесва или не, си е негова работа, но това е положението. Аз напълно се съгласявам с тебе, но за съжаление нещата ще стават още по-зле. Единствено клона ще се счупи, когато тия всичките драскачи направят софтуер дето е по-умен от тях и се самопрограмира. Тогава ще останат без работа от самосебе си. Това същото важи и за всички инженери обаче

Сря Дек 02, 2015 12:59 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Софтуеристите първи ще останат без работа защото на изкуствения интелект му е много по-лесно да пише софтуер от колкото да прави хардуер. Малко по-късно и хардуеристите ще останат без работа... :wink:

Сря Дек 02, 2015 1:07 pm
Профил

Засега се успокоявам с перспективата че шофьорите ще са преди нас

Сря Дек 02, 2015 1:09 pm
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Единствено клона ще се счупи, когато тия всичките драскачи направят софтуер дето е по-умен от тях и се самопрограмира. Тогава ще останат без работа от самосебе си. Това същото важи и за всички инженери обаче

За инженерите може и да стане, ама за програмистите много се съмнявам...
Софтуерът може да стане по-умен от програмист, но само с акъл не става да се програмира ;-)

Сря Дек 02, 2015 1:39 pm
Профил
Аватар

Хардуерната работа все някой я върши, железата не растат по дърветата. НО понеже уж сме интелигентни и възпитани, даваме на разни шефчета да изнасят работата където им падне и да ни се качват на главите. А и някой са цинични реалисти - мой добър приятел, който пише драйвери - "за какво са ми хардуеристи?", друг "за какво ми е развой, като ще ми копират в Китай". Ами не може всички да са универсални войници или малки гении, и да стоят по 18 часа в лаба, но това не означава че само получават заплати. И това, че реалностите били такива - да ходят да го разправят на някои други.

Защо затвориха Ериксон модем - ами защото водещите дизайнери си взеха шапките и се
преместиха от другата страна на улицата, за няколко сребърника повече в Хуавей, а шефовете не си мръднаха малкия пръст да им предложат нещо по-добро. Защо затвориха наскоро друго поделение на Ериксон - било по-евтино в Полша.
Ако бяха затворили мина, всички щяха да са на улицата и по-новините, но защото е "интелигентна" професия, всичко се размина с кратко съобщение във вестниците. Шефа на Ериксон беше по-лаконичен - младите хора са свободни да ходят по широкия свят и да си намират работа. А старите - океана е ей там...Ще стане така и с Волво и с други фирми, защото правителството само мисли нови данъци и регулации, а не мислят че един ден няма да имат от кой да ги взимат или може ще има мита по 50%? Друг въпрос, че и никой не иска да си намали сам заплатата, или по-скоро не му дават такава възможност. Защото обикновенно работниците никой не ги пита, освен ако положението е тотално омазано. И не мога да искам от всички да са смелчаци - но като съкратят човека до тебе, задай въпроса защо? и излез с него на протест, а не да се свиваш като охлюв.

Айде, че темата е болна и се разпалих. В заключение, всички са нужни и създаването на такива сериозни дисбаланси не води нищо добро със себе си. Иначе борбата е безмилостно жестока...

Сря Дек 02, 2015 1:49 pm
Профил

Затова най-добре е да не си работник, а работодател :wink:

Сря Дек 02, 2015 2:11 pm
Профил
Аватар

Е ти пак ще работиш за някоя по-голяма риба, но да си тотален игнорант означава че или вече си дебел котарак или пък наистина няма кой да свъши нещо уникално, което само ти можеш. Но липсата на реакция в такива случаи е тотална боза...Хеле пък след това цял живот да си го носиш - "не можеше ли да го решим другояче???"

Както казва един от старите ми шефове - "стани работодател и после говори" или друг "ти колко човека си съкращавал?"

Може и нищо да не разбирам...

Сря Дек 02, 2015 2:26 pm
Профил

Моята логика е че ти като си бил добър инженер/програмист - ще си после много по-добър шеф отколкото тези дето хабер си нямат от естеството на работата и само се вълнуват от финансовите показатели.

Иначе след като е нормално да назначаваш нови хора на работа - трябва също да е толкова нормално да съкращаваш работни места. Не я разбирам аз тази "социална" логика че съкращенията са лошо нещо! Ето в това отношение америка ми харесва - когато нещо не им трябва - веднага се освобождават от него.

Сря Дек 02, 2015 2:35 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393 ... 1080  Следваща