|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:25 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
 Re: Девети май
Някои хора изобщо не ги е пускала.  На тукашните на плакатите - ленин, сталин и г.д. Когато исторически доказано едни най-големите боклуци са ти кумири, не виждам поле за някаква дискусия.
|
| Сря Май 10, 2017 3:32 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
то промиването на мозъци никога не е било конструктивно - нито преди нито сега(имам в предвид след октомврийската революция/преврата на 9Сптември/демократичните промени 89-та).... Например в австрия насред виена си има паметник на съветската армия и никой и през ум не му минава да го боадисва или да прави седянки около него. в алпите където е минавал Суворов мисля туй местенце е в Швейцария никой не пикае по него(в преносен или пряк смисъл) или нещо такова. На запад си има доста хора почитат ЧеГевара - не че е нещо особенноп но никой няма да тръгне да те глобява за конунистическа пропаганда - както искаха да го направят в БГ - да се било криминализирало.... Иде реч оградите не са по границите а в главите на хората
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Май 10, 2017 3:42 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Всъщност промиването на мозъци си е съвсем стандартен подход за управление на масите и се ползва от как свят светува. Никой обществен строй не би се лишил от този полезен инструмент. И си е съвсем конструктивно и работи.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 10, 2017 3:47 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Е па толкова ли са тъпи, та не разбраха, че соца просто нямаше шанс при това "мъдро" ръководство? Или пак Горби е виновен.  Голяма част от руските жертви през ВСВ (изключая разстреляните от НКВД и измрели по лагерите) се дължат пак на "мъдрото" ръководство на Сталин и неговите военоначалници. Гледам вчера парада се води от Т-34, а би трябвало да е от M4 "Шърман", а пред него да се носи портрета на Рузвелт. 
|
| Сря Май 10, 2017 4:02 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Май 10, 2017 7:16 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
бе то за цифри се прави справка с архивите... не от интернет публикации 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Май 10, 2017 7:35 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Не са нужни цифрите, дори да не са такива каквито с еспоменават, ако Хитлер не воюваше с Англия и ако не трябваше да държи толкова войски в Европа и Африка за Русия нямаше никакъв шанс, те и така са се разминали на косъм, чист късмет за руснаците и глупост от страна на Хитлер.
|
| Сря Май 10, 2017 8:23 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Така е, но аз се чудя как е възможно в 21-ви век представители на бялата раса да са така зомбирани.
|
| Чет Май 11, 2017 9:40 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами то само на цвят не става ... не ти ли се е случвало да видиш носърче дето да ти се стори по умно от един куп нашенци .... само някой да не си помисли, че смятам негрите за много умни или, че не съм расист 
|
| Чет Май 11, 2017 11:43 am |
|
 |
|
Desert Leo
|
Да, имал съм среши с носърчета и то в чистият им вид в Нигерия и да, имаше и интелигентни екземпляри, но нямах предвид единични случаи (които ги има навсякъде), а масово явление.
|
| Чет Май 11, 2017 11:59 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз не мисля, че жълтурите или тъмно зелените са по-малко зомбирани. дори японците, мисля, са още по-надъхани. не случайно уолкмена е тяхно изобретение - слагат слушалките и "дишай-издишай. яж. акай" а най-яко продуханите са расите с цвят на кафе с мляко, осбено ако е намесена и една специфияна "миролюбива" религия, дето напоследък ни идват на гости. потенциалната енергия на сблъсък на тъпотрон с анти-тъпотрон е огромна, да видим дали/кога ще се срещнат тези две елементарни частици.
истината е, че война трябва да се спечели с всички средства. Сталин последователно си е езтребил виско, което намирисва на интелект (любимия ми оксиморон е "военна интелегенция"). после му се е стоварил Хитлер и изтрепал почти половината мъжко население. а другата половина е 90% в алкохолна мъгла. поне 20-30 години след войната на жените се е налагало да виршат мъжката работа. после им се смеем, че не могат да правят цветни телевизори... и не мога да си обясня дивия анти-русизъм повсеместно по света - всички срещу Русия. и не говоря за момента, това е от поне 1000 години. наскоро четох телеграмите между Чърчил и Рузвелт преди и по време на войната. настръхна ми косата, не само от паралела със днешното говорене.
та от тази гледна точка, да се набляга само на едното празнуване е най-малкото късогледо. едното (европата) нямаше да го има без другото (победата над Германия). всякакво едностанно разглеждане на историята е вредно и чисто политиканстване.
|
| Чет Май 11, 2017 12:12 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз пък от край време съм русофил, за да няма недоразумения много преди да посетя русия, т.е. не е свързано с изпитата водка и рускините. Обаче пък каквото е е, че сами са нямали шанс няма ли са, тя и европа сама е нямала шанс, то и заедно шанса им е като 6 от 49 .... някой явно си е чесъл топките или каквото там друго е правил преди да изтегли дългата клечка, та са уцелили джакпота. Сега защо всеки е срещу тях не знам, политици, може би защото не са тръгнали никого да завоюват, а и нямат такива намерятния, всички са далеч от тях и джафкат щото занят ще няма да го отнесът. Виж за тия близките дето се репчат вече нямам обеснение, примерно Латвия, Естония и др. подобни ... еле пък Латвия, абе каква латвия какви 5 лева, там Руснаците са мнозинство, латвийците не си знаят езика, или поне не го занеха, младите вече го учат в училище ... дето се вика хем им ходи, хем им отива да са част от Русия, ама нейсе... Сега че Путин си е диктатор, диктатор е, и аз ако можех да бъде и аз щях да съм, и какво от това ?
|
| Чет Май 11, 2017 1:59 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Руснаците дразнят с това, че повсеместно крадат идеи, решения, технологии и интелектуална собственост, като ги представят за свои едва ли не! Като изключим това - са пичове.
|
| Чет Май 11, 2017 2:22 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
те щото другите не краднат  много ограничено мислене имаш по въпроса  или поне едностранчиво ти случайно да не би да отказваш да ползваш идеи/схемни решения/софтуер без да зачиташ патентни права  колко души във форума правят пари от чужди интелектуални продукти  малко е като мисленето на примитивните племена в Африка: - лоша постъпка е ако съседа ми открадне кравата/наебе жената (или открадне жената/наебе кравата) - добра постъпка е ако аз открадна кравата на съседа (или други действия  ) та руснаците са лоши щото крадат идеи за тях, ама другите са добри и не дразнят защото крадат идеи не за руснаците 
|
| Чет Май 11, 2017 2:35 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Вероятно всички крадат, но дразнещото не е самата кражба, а когато откраднеш нещо и после пропагандираш, че ти си го измислил. Поне мен лично това ме дразни!
|
| Чет Май 11, 2017 2:38 pm |
|
|