Отговори на тема  [ 1018 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 68  Следваща
Boeing 737 Max 8 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Boeing 737 Max 8
Проблема отдавна вече не е само да го фикснат... Вече проблема е как авиокомпанията ще качи пътниците на него... И се оказва, че за авиокомпанията е по-изгодно просто да не го купува, за да си спести евентуално имиджови проблеми.

От тая гледна точка, според мен ще се върви на промяна на модела и ресертификация. И пак ще е трудно, щото в днешно време информацията вече бълва от всякъде и вероятността да дамгосат и "новия" модел е сериозна.

Абе тоя път коня е в реката.

Пет Юли 26, 2019 11:37 am
Профил ICQ

Пак ви казвам надценявате потребителя и неговата памет. Малко след като спре да се вдига шум и му дадат разрешение за летене, никой няма да помни какъв е бил проблема. Отделно ти знаеш ли колко от пътниците изобщо знаят на какво летят?

Съб Юли 27, 2019 12:18 am
Профил

Остава и авиокомпаниите да имат толкова къса памет за изгубените милиарди

Съб Юли 27, 2019 9:29 am
Профил

ToHu написа:
Пак ви казвам надценявате потребителя и неговата памет. Малко след като спре да се вдига шум и му дадат разрешение за летене, никой няма да помни какъв е бил проблема. Отделно ти знаеш ли колко от пътниците изобщо знаят на какво летят?

Нали не мислиш, че в близко време някой ще се качи на самолет от този модел? Хората (потребителите) може и да са надценени, но не са глупави.

Съб Юли 27, 2019 9:38 am
Профил

Не знам дали ще се качат хората но цялата работа много се размириса, не толкова защото медиите раздухаха работата, а това че се оказа, че от Боинг са разчитали единствено да не се разчуе какви са ги натворили, това може да се окаже по-лошо от един калпав самолет
Което не е особено умна стратегия за дългосрочен бизнес

Съб Юли 27, 2019 9:52 am
Профил

Ник я пак по исли за авиокомпаниите, на тях им дреме на кура, стига да правят пари. Ако в случая има някой наистина заинтересован това са застрахователните.
Syscorp, да милиони ще се качат и няма да им дреме, пуснат ли го пак и самият аз ще се кача, защото това бяха самолетите които аеро Мексико използваше до Атланта, и други международни дестинации. Летял съм с него и пак ще летя, за мен 2 от стотици хиляди е нула, изобщо не ме тревожи. Още повече такъв шум се вдигна че вече и умрял да е бил пилота ще знае къде е проблема. Има милиони като мен.

Съб Юли 27, 2019 1:58 pm
Профил

ами нали точно това мисля за компаниите - в момента не правят пари, а губят пари, щом вече мислят и за компенсации

Съб Юли 27, 2019 2:43 pm
Профил
Аватар

Като пуснат билета $50 по-евтино и всички ще си счупят краката да летят с тях и след година всичко ще е забравено. 99.9% от хората не са техничари като вас и въобще си нямат идея точно какво е станало. За тях просто са паднали два самолета, а всички знаят че самолетите падат от време на време - всякакви модели и от всякакви марки. Това е което обикновения клиент вижда и знае, т.е. нищо.

Съб Юли 27, 2019 3:17 pm
Профил

А билетите които са под 50? На тях ще им дават пари да се качат или? :D
Незаинтересованите пътници може и да не са наясно каква е бозата, от авиокомпаниите и те може да не се вълнуват от детайлите но със сигурност ще запомнят загубите. Особено като се има предвид как експлоатират самолетите за да им уплътнят времето а сега са на земя

Съб Юли 27, 2019 9:37 pm
Профил
Аватар

Тия, дето си купуват билети от под $50 даже не им пука коя е компанията камо ли пък самолетите. За тях е най-важно да летят по-евтино от колкото е таксито до летището. Предполагам ти точно така си ходиш от Англия до БГ-то, с Раиънеър или някакви други подобни. Та за вас даже може да вдигнат цените с едно $10-20 да избият загубите от забраната самолета да лети. Хората са го казали - за всеки влак си има пътници.

Нед Юли 28, 2019 2:21 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Като пуснат билета $50 по-евтино и всички ще си счупят краката да летят с тях

Чудя се как намирате логика в подобни словосъчетания ...
Няма никаква бизнес логика да продаваш по-евтини билети в замяна по-несигурен самолет. Напротив полетите с този тип самолет би трябвало да са по-скъпи защото вече почти половин година той не лети и трупа единствено загуби. И когато литне трябва да избие всички престои.
Логиката на компаниите за евтини полети не е да свалят цените в замяна на по-малка сигурност а в това да държат колкото се може по дълго самолетите в небето. Този самолет обаче дори не може да излети така че каква е логиката да го предлагаш по-евтино?

Твърде дълго се проточи тоя случай и според мен реномето на модела е тотално заминало - да не можеш с месеци да оправиш проблем за който си твърдял че е безобиден ... очевидно не е бил толкова безобиден. На всичко отгоре сега има и драстично забавяне в плановете на друг модел 777Х което ще доведе до нови компенсации за предплатилите ...

Последното което прочетох е че и Ердоган е дал да се разбере че поставя сделка за 10 млрд. долара с Боинг като разменна монета срещу евентуалните санкции.

Нед Юли 28, 2019 8:28 pm
Профил
Аватар

ilkor написа:
Твърде дълго се проточи тоя случай и според мен реномето на модела е тотално заминало - да не можеш с месеци да оправиш проблем за който си твърдял че е безобиден ... очевидно не е бил толкова безобиден.

Както казах, сериозни недостатъци в аеродинамиката и физиката, като цяло, не можеш да ги замажеш със софтуер. Колкото и много да си чел във фейса, че става.

Нед Юли 28, 2019 10:59 pm
Профил
Аватар

Пък аз моят самолет си го вдигам...

Нед Юли 28, 2019 11:34 pm
Профил
Аватар

споко!
няма самолет да е останал във въздуха. и твоя ке падне 8)

Нед Юли 28, 2019 11:43 pm
Профил
Аватар

По темата за самолетите: :D
Цитат:
Софийски лектор чете лекция за вегетариантството в едно селско читалище:
- Хора, вие цял живот ядете месо и не знаете, колко е вредно. В кръвта ви се повишава нивото на холестерол... и т.н.
От последния ред подвиква един 90 годишен дядо:
- И краката мръзнат!
Лекторът учуден продължава:
- Стесняват се артериите, сърдечният клапан изпитва двойно по-голямо натоварване…
Дядото продължава:
- И краката мръзнат!
Лекторът заключва:
- Всичко това води до ранно състаряване на организма…
- И краката мръзнат!!!
Лекторът не издържал:
- Дядо, кажете какво общо имат краката?
Дядото:
- Да… Аз съм вече на 90, а преди лягане както хапна месце, ми става патката, одеалото се издърпва и краката ми мръзнат!!!

Пон Юли 29, 2019 12:15 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1018 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 68  Следваща