|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:05 am
| Автор |
Съобщение |
|
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
 Re: Коли
Не е майтап покриването на гумите, от слънцето гумата се прецаква и се напуква, и като видиш колко пари струва една такава гума за трактор на два ката ще я покриеш.
|
| Сря Апр 17, 2019 2:13 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Вто Апр 23, 2019 7:48 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
Наложи ми се да пътувам на автостоп. Взема ме Фолксваген -Поло Класик седан, с водач украинец. Млад човек около 30-35 годишен. Поназнайва български, а аз малко руски -- разбирахме се.Шофьор по професия - карал различни автомобили, по различни континенти, по различни пътища .Той изказа интересно виждане за автомобилите. Едва ли му минава през главата подобна мисъл!?! Условията при които се кара една кола са най-важни! И ако в Европа имаш селище от селище на 5 км разстояние, в Украйна - на 20 до 50 км, в Русия - от 200 до 500 км. И ми зададе простичкия въпрос! " Каква ми е ползата от всичките тия "екстри и техники", когато нещо се скапе, ти си сред пустоща на 200 км от населено място, сняг до пояс, студ - около -15-20 градуса по Целзий, никакъв мобилен няма обхват!Защо машината да не е максимално проста и лесна за обслужване и ремонт?Трябва ли да мъкна със себе си компютър и торба със чипове?За да оживея при тия условия трябва да мога лесно и бърза да се справя с нож, отверка, клещи и да потегля ... и да се добера до следващото селище!!
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Вто Апр 23, 2019 7:57 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ами тогава карай си каручка с магаренце или шейна с 12-16 хъскита. не са много ремонтопригодни, ама държат докато има даваш храна и вода....
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Апр 23, 2019 3:09 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе така ще ти каже, американците не са тръгнали да умират, нито австралийците, и на двете места от селище до селище има доста, няма да говорим за африка където има шанс да бъдеш изяден, или Мексико където стоенето по пътищата води в най-добрият случай до разстрел, а ако си карък преди това може да те дерат, разфасоват, пекът до де си още в съзнание ... това са оправдания тип гроздето е кисело щото е високо. Имах клиенти навремето в Перм, само за инфо, никой от тях не използваше руски автомобил, нито пък бяха много прости, с оглед че бяха най-нови модели ... дори и на лов е ходеха с руски, имах някаква нива, караше я един от техниците, на лов ходеха .. май с някаква Тойота, губи ми се вече, то минаха 15 години, може и ровър да е било .. а много вероятно е да са имали и двете щото и двете са ми в главата.
|
| Вто Апр 23, 2019 4:06 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Моят кум си взе някакво Рено. И след време го питам, как е. - Много комфортно, много екстри, а пък как хубаво вози - то на репатрака а аз в него..... Умряло на магистралата, човекът го обикалял, като голям камък и накрая викнал пътна помощ. После сам открил причината - един хлабав конектор. Накратко - всяко нещо си има цена. Проблемите винаги си ги е имало, само решаването им се прави от различни нива на абстракция.
|
| Вто Апр 23, 2019 5:04 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
новото Q7 с електронни странични огледала. сложили 6 камери и по едно дисплейче. хубаво, ама за далекогледи без цайс не се вижда нищо. ако сложа цайса чудесно виждам дисплея, ама тира в насрещното - йок. централното огледало е класическо. та 'фючъра' е - без цасй си без странични огледала.
|
| Вто Апр 23, 2019 5:51 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами досега не съм оставал на пътя заради електроника, но аз не карам BMW  Рапатрак е идвал само за механични повреди, при все че съм карал и италиански коли, и по точно алфа ... Дедо това сигурно е някоя опция, аз такива екстри искам да бъдат ампутирани преди да взема возилото, така ми разкараха идиотията за дистанцията, али бали, не знам какво щяло да стане с парктроника, казах им ако искат и него да махнат, все ми е там, нали съм си го платил. За сметка на това камерите са малоумни, то на мойто ...май няма много, ама и тия дето ги има толкова виждат, тъпня, реално неизползваеми освен ако си нямаш R2 да ги мие в движение
|
| Вто Апр 23, 2019 5:55 pm |
|
 |
|
lcr
|
Преди време се смеехме на една обява в която пишеше, че возилото имало система за изсушаване на накладките. После се оказа, че наистина имало такава система. Като изключим напудряниците, има и много полезни системи. Ето например, как VDC системата връща колата в пътя: https://www.youtube.com/watch?v=BcEI-cyd80g
|
| Вто Апр 23, 2019 6:02 pm |
|
 |
|
am stereo
|
|
| Вто Апр 23, 2019 8:01 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Точно такива екстри карам да махат от колие, ебах я колата, тя ще ми каже на мен дали да ударя колоната или не.
|
| Сря Апр 24, 2019 6:41 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Мене ме изумява как пускат таралясници без въобще да са ги тествали. Евала на Волво, де. Моментът, в който китайска кола е по-качествена от Мерцедес. 
|
| Сря Апр 24, 2019 7:04 pm |
|
 |
|
lcr
|
Той щот мерцът не е китайски, вече. Колеги споделят, как нови мерцове, подържани и експлоатирани, като по учебник "хвърлят" ангренаж на 30К. И тая марка не е вече това, което беше.
|
| Сря Апр 24, 2019 7:16 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Кви ангренажи бре, те бяха на вериги. Ако говориш за а, в че и с класи, това не са никакви мерцедес, само на емблема. Тия коли се правят за шир потреба, не може да очакваш да са качествени, нито техните нито на бмв и ауди. А и кой си купува малък мерцедес, тоя който много иска да се гъзарее ама няма пари.. дори, такъв е живота. Лошото е че и големите вече не струват, имаме няколко s класи с големите мотори, и... Ама то и с бмв така де, колежката си взе едно 750il али бали, то дойде с дефекти, май и година не изкара... 
|
| Сря Апр 24, 2019 11:29 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А кола - втора употреба поне първите 2г. е безупречна 
|
| Сря Апр 24, 2019 11:52 pm |
|
|