|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 5:54 am
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
Ах, един върл защитник на либералните ценности  Надявам се не си член на хелзинкския комитет, амнести или някоя от подобните помиярски организацийки дето сякаш не живеят на тоя свят... А какво ще кажеш за законността? Трябва ли да се спазват законите? Има ясно описани закони за държавните граници, които в общи линии всеки ги знае. А за агресивността нещо няма ли да споменеш? Ако ти навремето си минавал граници по нощите в търсене на по-добро - лошо за теб. Имало е и по-цивилизовани методи, но те ограничават кръга само до заслужили в определена степен. Нито един от тия боклуци дето се навъртат там в момента не може да мине това сито, затова и тия ситуации. Освен това, няма никаква прилика между бягане от война със семейството си, и нелегален "гурбет". Къде сам им семействата на 99% от тия, май не им пука много за тях? Освен това аз ако ти дойда на гости в твоята къща, няма да почна да се фръцкам и да изисквам по какви правила ТИ ще живееш. И ако бягам от война няма да подбирам къщата дето да се спася. Една от генералните грешки на либерализма, е че третира всеки живот с еднаква стойност. Това ни се натяква в последните 50-на години за да може да се оправдае съществуването на всякаква паплач и измет, която ако се спазват нормалните природни закони, отдавна трябваше да е по пътя на додото. Животът е дар, но трябва да го оправдаеш. Не всеки може (или пък дори опитва) по еднакъв начин. Не със стоп патрони, а с бойни трябва да са въоръжени граничарите, че и гранати даже да имат подръка. Все пак борят се с нашествие, което значително ги превъзхожда по численост.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Окт 18, 2015 11:13 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
 По около 400 мексикански парчета падат свидна жертва в опита си за по-добър живот в Юесей.  Така като те слушам, май наистина не си за там.
|
| Нед Окт 18, 2015 11:16 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12902 Местоположение: София
|
И аз това се чудя. Охрана в банков клон е с бойни патрони. Значи, гранична полиция трябва да е с хяб и сол. Само вазелин липсва в тая класическата схема...
|
| Нед Окт 18, 2015 11:17 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
трябва първо да си изясним фундаменталната разлика между имигранти и бежанци. и бандиди... имигранти са хора, които искат да се преместят на друго място и да живеят по неговите правила - да работят, да допринасят за системата, за спазват правилата й и да се адаптират към нея. възможно е, да си донесат техни обичай - религия, храни културни особености, но в никакъв случай не трябва да ги натрапват на съществуващата система (примерно желанието на мюсолманси емигранти да не дават свинско месо в детските градини и училища, защото това обиждало религията им). всяка страна има право да определя изисквания и квоти за емигранти - точкова система, търсене на готвачи и електротехници, приемане до 20,000 на година и т.н. бежанеца е човек, който е застрашен физически в неговата си страна по някаква причина. той просто бяга, за да оцелее. на такъв човек трябва да му се даде подслон, минимално ниво на храна и облекло, което е сътветно за приемащата диржава. по правило, бежанеца има временен статут, с ограничени права да се интегрира (дълъг престой, свободно движение, работа), защото ако ги получи, вече няма да е бежанец, а емигрант. в този смисъл, приказките за интегриране на бежанците по същество са заобикаляне на съществуващите ограничения за емигранти. но и във двата случая, випросните индивиди трябва да спазват нормите на приемащата страна - като ти кажат "стой, легни!" - лягаш. като ти поискат документи - показваш ги, а не се хилиш като варена тиква, че си ги загубил. и за двата случая си има легална процедура как да постъпиш - или чрез посолство, или чрез заявление на границата, че искаш подслон. миналата седмица минах турската граница на капитан андреево. не видях опашка от искащи убежище, напротив - мен ме измъчиха, въпреки че всичко ми беше наред, говорех културно и бях прилично облечен. но това е друга тема. всичко живо, което не е минало през тези две процедури, е нарушител и за него също има процедура. въпроса е, че никой няма топки да я спазва. колкото до размитите приказки за състрадание, човещина и пр... трудно ми се връзват тези приказки с хора, които не се съобразяват с никакви норми, освен със своите. хора, които бомбят посолства и убиват посланици, ядат сърца, или имат девиз "да изтрепем всички невернци", някак си не мога да ги вкарам в моите норми за човечност. да, в афропа, и в частност в България, има демографка криза. но да се самозалъгваш, че ще решиш този проблем с внос на емигранти е и то точно африканци, афганистанци, сомалийци...?
|
| Нед Окт 18, 2015 11:35 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Цецо, полицията е действала точно както е следвало и трябвало, това че днес съм тук не е тяхна заслуга, затова и са ми любимци. Не казвам че са го правили без основание, напротив. А за границата, там трябва да се стреля, това е граница, има достатъчно кпп-та който иска подслон или да имигрира да минава от там.
|
| Нед Окт 18, 2015 1:03 pm |
|
 |
|
3aek
|
само аз ли прочетох че инцидента е станал до Средец на 50 км от границата? защо на всякъде това се интерпретира все едно този е убит на границата все едно докато е пресичал браздата, тези са били влезли отдавна, минавали са през села, ограбили са някакъв дядо и са му взели храната и парите. "граничарите" са ги засекли чак на някакво място където всички местни знаят че каналджиите с бусове чакат другите да им докарат групите за разнос към София или сръбската граница само предполагам че има възможност тези полицаи-герои може и да са минавали от там да си вземат тяхната част от сделката и да не са се разбрали нещо и да са гръмнали тратора на тези бандюги-бежанци а всички сега се упражняват в чесане на езика
|
| Нед Окт 18, 2015 3:32 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
някъде се появи "новина", че заловени във вътрешността не можели да им направят нищо, защото не можело да се докаже по безспорен начин, че са минали границата незаконно.
ето това ще ни убие - някой е намери дупчица в законите и през нея се преляха милиони хора, докато някой се сети да я запуши.
|
| Нед Окт 18, 2015 5:33 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Мисля, че достстъчно ясно си изложих тезата. Който разбрал - хубаво. Такъв не видях, т.е. безмислено съм се мъчил. Аре със здраве.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Окт 18, 2015 6:21 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Тезата на Цецо: дали го е гръмнал в тила и защо на всички не им пука за това, само защото убитият е бил афганистанец. И на мен не ми пука особено, нито ми пука дали е бил занзибарец - пресичал е по пътечка в тъмни доби. А над 50 здрави мъже можеха да пренасят к'во ли не, особено ако са амуджи... "Алла, я в бар!"  П.С.: Ха на бас, че след всичко случило се до тук следващият патрул засякъл нарушители ще направи кръгом и напред. Това май е целта.
|
| Нед Окт 18, 2015 9:02 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Стоп патроните са предназначени за градски условия и дистанция 10-15 метра.
Тая група е засечена още на границата(с термовизионна камера) и много добре се знае какви са що са. Задържани са на първото възможно място. И граничарите не са отишли там "да си търсят сделката", а много добре са знаели срещу кого се изправят. Не знам дали в тоя форум има и един, дето ще отиде там, имайки информация за групата. В телефоните им е пълно с клипове, от които повечето тука ще си изповръщат червата и ще им прескочи сърцето. По моста има следа от рикошет, а извадения куршум от маймуната е със съответната деформация. Евала на такъв стрелец, дето с рикошет ще удари точно който иска и точно където иска. А... и още си траят, но убития е имал и оръжие, пистолетче някакво... безобидно...
Цецо, истината винаги е по средата, а позициите са винаги крайни. Едните викат "боклуци, измет, изтрепете ги", другата част вика "горките хора, страдат, помогнете им". Всеки бягащ първо кандидатства за статут, след като го проверят и го получи вечче става бежанец. До тогава е нарушител и към него трябва да се подходи според закона
|
| Пон Окт 19, 2015 10:27 am |
|
 |
|
Цецо
|
CarBeta, точно това беше и мойта теза - и за граничаря (не мога да коментирам дали е действал правомерно, защото не знам фактите) и за отношението към мигрантите като цяло. Има и страшни боклуци измежду тях, но има и хора, които просто са имали нещастието да се родят на кофти място в кофти време.
И това, че аз и другите пишещи тук имаме късмет бащите ни да не се казват Ахмед, Исмет и не са цигани, сирийци или афганистанци, не значи, че трябва да третирам въпросните априори като сган. За мен подобно поведение е примитивно, а бъркането му с "патриотизъм" смешно та жалко.
До колкото разбрах тази сутрин от новините, тезата за рикошета е потвърдена от балистичната експертиза, така, че граничаря явно си е действал по правилник.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Окт 19, 2015 10:42 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Цецо, аз схващам твойта теза, но светът в който живеем не е такъв какъвто ни се иска. Може и да има някой друг читав но това не е фактор, може да има наистина страдащи но някак си не мисля че точно те стигат до тук. Това са хора с други разбирания, друга ценностна система и други идеали и мечти, различията са огромни. Това че ти се опитваш да ги разбереш и да им съчустваш опредлено не означава и обратното. Много от тия ще ти резнат гърлото без да им мигне окото, ще изнасилят жена ти, и ще се снимат за спомен. Обикалял съм достатъчно по света, видял съм всякакви, честно казано предпочитам да съм с табелка мразя мексиканци в някое гето в мексико от колкото с таблека аллах акбар в афганистан. Чернилките са безскруполни убийци без никаква ценностна система но нямат и почти никакви вярвания, тия са още по-опасни, празноглави идиоти с изкривени ценности и с чужди мисли и думи в главите. Не говоря за исляма като цяло, говоря за тази паплач която иде, без капка колебание бих ги затривал собственоръчно включая жените и децата, това е племе което трябва да се изтреби. Може и да не е хуманитарно, може да е лицемерно, но това е истината. По добре да има 20% невинни жертви от колкото ние да сме жертвите, и повярвай ако дойде моментв който да си лично засегнат, дано никога не става, ще си смениш мнението на секундата. Мисля че точно в момента трябва да се забравят всякакви хуамнни и други възгледи и да се действа практично и рационално, ако искаш го наречи радикално, строго охраняеми лагери, никакви привилегии, затваряне на границите. Ако има бежанци най-добре да се пратят 10-20 хил умиротворителя, да им се вдигант лагери на място и да се охраняват, нека си живеят там, ниаккви имигранти, никаква интеграция.
|
| Пон Окт 19, 2015 11:02 am |
|
 |
|
Цецо
|
Наясно съм, че интеграцията на тези хора е невъзможна в 90% от случаите, още повече, липсва очевадно желание за това и от двете страни. Нямам нищо против затварянето им в лагери (при осигурени човешки условия) и след като се усмири обстановката да бъдат връщани обратно.
Това е и последната идея в Европа, до колкото разбирам, но всичко това зависи от Ердоган. Той трябва да ги държи на негова територия, въпроса е какво иска в замяна. Пусне ли тези 2 милиона, на Европа и е спукана работата.
|
| Пон Окт 19, 2015 11:15 am |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Айде сега - Ердоган се оправя с 2 милиона бежанци при население на страната 75 милиона и БВП 800 мил. $, а на Европа и е спукана работата при население 500 милиона и БВП 18 трилиона ...
|
| Пон Окт 19, 2015 11:55 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Е, какво толкова може да поиска Ердоган... Пари... Американците му дават достатъчно добри заеми. Най-много пълноправно членство в ЕУ да поиска, какво толкова... А онези тъпанари ще вземат да му го дадат.
_________________ Хайде де!
|
| Пон Окт 19, 2015 12:55 pm |
|
|