|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:46 am
| Автор |
Съобщение |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
 Re: Коронавирус 2019
А, ползата - мен ме вълнува вредата от тях. То както с грипа - да пием антибиотик с всеки грип, за да не направим евентуална бактериална. Ама за грипа не го правим. Тая сутрин и жената цъфнала - 2 дена след първите симптоми на малката се появиха при нея. Много е бърза тая дяволия - никакви 5, или 9 дни няма вече. За нея сигурно ще трябва антибиотик, че тя е с автоимунно и е на доста химия перманентно. Чакам да видя и при мен какво ще стане - ще сработи ли турчина дяволията, ама аз още началото на май се боцках и е "поизветряла".
|
| Сря Окт 06, 2021 8:08 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Внимавайте вие с жената - ако задържите повече от 4 денонощия температура - към болницата.
Аз бих изчакал с антибиотика за детето, ако свали температурата до 3 дни. Но си зависи от общото състояние, а и трябва да се следи внимателно за симптоми на пневмония. Но аз не съм в твоите гащи, каквото и да ти кажем тука... е ала-бала.
Дечурлигите масово карат нещо в момента, грип ли е, корона ли е...температура, сополи, гърло, някой почват и кашлица. Около мен, всичките дребосъци минаха през това. Общо взето тия на които е по-упорита кашлицата отиват на антибиотик, другите минават без. Сопола обаче им задържа дългичко.
Ти с какво си дупчен?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 06, 2021 9:04 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Не знам каква толкова вреда може да има от това че един път си дал антибиотик и без да е било нужно, аз като се сетя едно време като бях малък, на всяко ходене до поликлиниката и ми бучкаха иглата  И ние не даваме антибиотици но в конкретният случай според мен най-малкото няма да навреди. Да при децата уж минава леко, без усложнения но едва ли искаш твоето дете да е онзи 1% от статистиката. При този вирус бактериалните инфекции като че ли са честа последица та може би и да има смисъл. Но според мен въпросът е може ли да навреди, според мен не, не е хубаво да се изпада в крайности, нито да даваш антибиотик за всяко нещо, нито пък тотално да го отречеш и да чакаш ножа да опре кокала, защото тогава може и да е късно. Ние избягваме да даваме дори когато предписват, но държим в къщи аптечката заредена със всевъзможни антибиотици.
|
| Сря Окт 06, 2021 9:08 am |
|
 |
|
Цецо
|
Аз имам една теория, но не твърдя, че е правилна. Щото не съм с такова образование, подхождам логически на база малките ми познания. За да бориш вируса ти трябва имунитет. -> За имунитета се оказва е много важна вътрешната флора и фауна. -> Антибиотика пребива вътрешната флора и фауна. От там аз си вадя извода, че в първите дни на вирусно заболяване, антибиотика може повече да навреди, от колкото да помогне, защото пречи на естествения имунитет да си върши работата. Естествено, ако той не може да я свърши - с удължаването на периода на боледуване нещата се обръщат и антибиотика най-често става задължителен. Там точно е тънкия момент, кога да се почне антибиотик. От дърти лекари съм чувал, че до 3 дни вирусна инфекция, нямало как да мине във бактериална. След 5 - тия ден температура пък с голяма доза вероятност можело да се предполага, че се отива на бактериална инфекция. Ама това беше във времето, когато масово се лекуваше грип, а не корона. Та колко е вярно всичко това... незнам. Ние с жената минахме британския щам без антибиотици, но около мен хора на моята възраст в сходно състояние - не успяха, някой и по болниците си отлежаха.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 06, 2021 9:14 am |
|
 |
|
TheWizard
|
ма то вече е късно бря ... бактериалната инфекция е следствие на пневмонията, която ще е в стихията си след седмица, а "тровите" имунната система още в началото а в началото трябва да намалявате вирусния товар за да не предизвика пневмонията
_________________ main[-1u]={1};
|
| Сря Окт 06, 2021 9:31 am |
|
 |
|
Цецо
|
В тоя ред на мисли, моята лекарка ми каза нещо, което също ми прозвуча логично тогава - Подпираш яко възглавницата. И да се чувстваш добре, пак лежиш. Даже на мен ми предписа мелатонин, да спя повече. Идеята е, че колкото по-малко се движиш, толкоз по-слабо е кръвообращението и дишането и толкоз по-малко разнасяш гадинката (намаляваш вирусния товар). А намалената физическа активност, оставя повече енергия на имунната система да действа. Иначе илачите за намаляване на вирусния товар в началото са или официално заклеймени (хлорхиксин и инвермектин) или недостъпни (ремдесевир).
Последна промяна Цецо на Сря Окт 06, 2021 9:41 am, променена общо 1 път
|
| Сря Окт 06, 2021 9:35 am |
|
 |
|
TheWizard
|
всъщност логиката е СЪН ... нищо не пречи на организма да си оправи проблемите
|
| Сря Окт 06, 2021 9:40 am |
|
 |
|
gicho
|
Писах, ама много "артистично" - Файзер, втората доза беше на 5-ти май. Преди време говорихте, ама пак да питам - ако температурата я няма след 2-3 дни, това значи ли че няма пневмония? Т.е. има ли пневмония без температура? И евентуално различава ли се вирусната от бактериалната в тази посока? Аз им следя и сатурацията, малката стои на 97-98, няма задух, но покашля през час - звучи ми къртеща кашлица, мокра.
|
| Сря Окт 06, 2021 9:46 am |
|
 |
|
TheWizard
|
така както пишеш - навярно няма, но - витамини, чай, супи... СЪН тя (+) корона май няма да я приемат за снимка ( за всеки случай ) само снимка детеква пневмония
има ли пневмония без температура - на всяко правило има и изключения - зависи си от организма
Гичо - ти пушиш ли?
|
| Сря Окт 06, 2021 10:06 am |
|
 |
|
ToHu
|
Не че нещо разбирам от медицина, но от това което четох вирусната може да е без температура и обичайните симптоми на бактериалната.
|
| Сря Окт 06, 2021 10:09 am |
|
 |
|
gicho
|
Не, ама то с тая атмосфера в градската среда поемам какви ли не свинщини. Зимата покрай офиса снега е черен от "твърди частици" от местния ТЕЦ. Казват че горят какви не боклуци и не ползват филтрите. То вирусната няма да я пребори антибиотика, но може тя да е предпоставка за бързо развитие на бактериална може би?
|
| Сря Окт 06, 2021 10:13 am |
|
 |
|
ToHu
|
О да вирусната не се влияе от антибиотик, по скоро в за да се пребори евентуална бактериална. Абе това е много специфично, аз веднъж съм карал доказана пневмония,пих антибиотик точно 2 дена и го зарязах, доктора каза не може така, разни хора казаха че ще се мре ...е не умрях, мина ми както се казва като на куче, та зависи от организма, а и предполагам всеки път е различно. Не знам, все пак са доктори ясно е че и Карарадев беше инженер и доктори като него бол но все пак знам ли, може би е по добре да ги слушаш. То каквото и да ти кажем тук, както се казва на чужд гръб и 100 тояги са малко. Аз тия въпроси съм ги оставил на жената, първо, че е докторка поне по образование, и второ аз съм на принципа каквото е писано, но то понякога съдбата ти оставя избор 
|
| Сря Окт 06, 2021 10:26 am |
|
 |
|
nikolay.kolev
Ранг: Популярен
|
Аз съм правил няколко пневмонии преди тая глупост да се появи и всички са били без температура. Нямам представа дали е нормално или не.
_________________ lz2com
|
| Сря Окт 06, 2021 10:44 am |
|
 |
|
Цецо
|
Децата все още се водят нискорискови, обаче ти и най-вече жената , щом е с усложняващо състояние, внимавайте много. Като цяло в София в големите болници (Пирогов, ВМА, Окръжна, Токуда) можеш да разчиташ на адекватна реакция - но жипитата и малките болници все още са хал-хабер.
Относно температурата - ако презумираме, че е следствие на имунна реакция - то при липса на имунна реакция, логично е и да няма температура. Но при Ковид такива неща май са по-скоро изключения, най-малкото организма реагира на самия вирус с температура.
|
| Сря Окт 06, 2021 10:46 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе за другите н знам, жената имаше по едно време съмнения и ходи по спешност в Токуда, първо и казали ние ковид не приемаме в момента защото сме пълни, но за да ви прегледаме трябва отрицателен ковид тест, т. .е. ако си болен не си за там, пък ао не си пак не си за там докато не го докажеш, та си прави тест, и чак като излезе отрицателен я гледаха ...
|
| Сря Окт 06, 2021 11:28 am |
|
|