Отговори на тема  [ 2475 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 165  Следваща
EV 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: EV
Това го чух, ако толкова държиш да си в час с клюките ти препоръчвам да се абонираш за вайкинга
Досто по-конкретно представя фактите. В случая при немците спадът декември-януари действително е 55%. В Китай също има спад на месечна база от 38%.
Сега може да си правиш всякакви изводи, дали щото немците са спряли субсидиите. Очевидно това има връзка, но не е единствената причина. Немският пазар като цяло се свива. За тая година се очаква спад от 2% за всички коли. Но спадът специално за електричките се очаква да е 10%. Да очевидно при тях ще има по-голям спад. И причината не е една. Но да видим първо дали прогнозите ще са верни. Според мен тези прогнози са на база немски марки. Това се вижда и данните на теслите - при тях спадът е 11 вместо 55%. И съм сигурен че Тесларов ще компенсира субсидиите както направи на други пазари вече. Тъй че на годишна база може и да е на плюс, както и други не немски производители.
А споменавате на Китай е тотално подвеждащо. Традиционно януари им е слаб месец. Тогава почти никой не бачка. Тъй че да се сравнява януари и декември и да се говори за тенденция е глупост на търкалета. Даже по-надолу в статията признават, че януари спрямо предишния януари има ръст от 80%.
На година база ръстът няма да е толкова висок, но и хич няма да е нисък.

Съб Фев 17, 2024 6:09 pm
Профил
Аватар

Аз, клюки, за електрички? Допускам че си ме объркал с някой.

Новината случайно ми попадна в полезрението и ми направи впечатление сериозния спад.

Аз продължавам да зареждам въглища. Сега е на донбаски и мотора направо мърка. :D

Съб Фев 17, 2024 9:32 pm
Профил

https://youtube.com/shorts/gHnVA2VfURs? ... Woke9N9hOE

Нед Фев 18, 2024 2:36 pm
Профил ICQ
Аватар

Китай се хвалел че за 2023 г държал 61% продажби EV

Нед Фев 18, 2024 8:33 pm
Профил ICQ
Аватар

А, ами да си ги карат тия бангии... :D

Нед Фев 18, 2024 11:20 pm
Профил
Аватар

Кой беше говорил нещо за запалена или експлодирала алкална(уж) батерия? Подарих обикновена метео станция на роднините, те сложили някакви батерии (незнам какви), тя пък взела че се запалила.

Нещо много вмирисана работата, аз имам същата и не е имала проблеми. Не се е запалило адаптерчето 5V/600mA, а самата станция. Пак, че никой не е пострадал.

Марката е Marquant...предполагам същите евтинджоси като Лидъл, но досега не бях чувал и виждал запалена такава.

Пон Фев 19, 2024 12:53 am
Профил

Grubi написа:
...Не се е запалило адаптерчето 5V/600mA, а самата станция. Пак, че никой не е пострадал...

Това обяснява случката с голяма достоверност - сложили са батерии, които не трябва да се зареждат.

Пон Фев 19, 2024 9:28 am
Профил
Аватар

И аз така си мисля, ама не искам да инфектирам ситуацията, поне засега.
Аз имам същата станция и не е имала проблеми, ще пробвам и аз с различни батерии.
Според описанието се слагат само алкални батерии, обаче може и някой да си е оставил ръцете.
Все пак е китайщина...

Пон Фев 19, 2024 10:02 am
Профил
Аватар

Grubi написа:
Кой беше говорил нещо за запалена или експлодирала алкална(уж) батерия? Подарих обикновена метео станция на роднините, те сложили някакви батерии (незнам какви), тя пък взела че се запалила.

Нещо много вмирисана работата, аз имам същата и не е имала проблеми. Не се е запалило адаптерчето 5V/600mA, а самата станция. Пак, че никой не е пострадал.

Марката е Marquant...предполагам същите евтинджоси като Лидъл, но досега не бях чувал и виждал запалена такава.

Е, в краен случай и ако нищо друго не помогне, човек може да положи усилие да погледне през прозореца и да види какво е времето.
А в екстремни ситуации дори може да го отвори, и да разбере и каква е температурата..

Пон Фев 19, 2024 10:04 am
Профил
Аватар

еко :D
https://9gag.com/gag/anzp2YB

Сря Фев 21, 2024 12:13 am
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

TheWizard написа:

Автобус 73 (не съм сигурен за номера) така го зареждаха в началото в Овча купел. Нещо не били сметнали.

Сря Фев 21, 2024 1:46 am
Профил
Аватар

Отнася се и за машинките без водач
https://m.dnevnik.bg/evropa/2024/02/23/ ... v_putnoto/

Пет Фев 23, 2024 12:45 pm
Профил
Аватар

Сещам се как шефа накара мотокариста да закара мотокара на ход до апартамента му че да вдигне дивана който си купил и не влиза през никоя врата - само през терасата. Цеха е на 10-тина километра от тях... А другия случай дето не знам дали е истина ама - валяка от Русе до Стара Загора - на собствен ход - дали му пари на човека за храна, спане и нафта и айде... Не помня колко дена точно беше ама нещо като една-две седмици...

Пет Фев 23, 2024 2:51 pm
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
Сещам се как шефа накара мотокариста да закара мотокара на ход до апартамента му че да вдигне дивана който си купил и не влиза през никоя врата - само през терасата. Цеха е на 10-тина километра от тях... А другия случай дето не знам дали е истина ама - валяка от Русе до Стара Загора - на собствен ход - дали му пари на човека за храна, спане и нафта и айде... Не помня колко дена точно беше ама нещо като една-две седмици...

Извратено ;)

Пет Фев 23, 2024 2:57 pm
Профил
Аватар

https://www.youtube.com/watch?v=CEiJ-cHBRWM

Пон Фев 26, 2024 1:01 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2475 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 165  Следваща