|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:06 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
woody
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Grubi, в тия точно неща заплаха не виждам.  Ще се излапат едни пари за дълъг период, аху-иху, и после тихо. В "автономните" автомобили има доста повече заплаха, че като нищо ще почнат някога да ги набутват.
|
| Сря Мар 01, 2017 8:40 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Ами разликата между компютърен инжинер и петролен е само няколко хиляди, ама петролния може: - да го претрепят - да се удави - да се нагълта с нефт - да му падне хеликоптера или самолета - да изгори - да се оплеска с мазна кал до ушите
Компютърния/хардуерния най-много да: - умре от безсъние - да ослепее пред Алтиума - да го напусне жена му - да остане без вечеря - да бръкне в контакта от депресия
и т.н. сътветно за другите технически професии
|
| Сря Мар 01, 2017 8:44 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
@woody - в нашето тихо градче вече ги дават безплатно тия с автопилот. попълваш формуляр и те одобряват или не - единия ми шеф чака май да го одобрят за програмата. след 10 години няма искам не искам, а роботите ще ги сложат за надзиратели и после... матрицата. сутрин по магистралите теслите са заковани след камионите / не съм се заглеждал дали пият кафе или си четат вестника, но се влачат относително бавно.
|
| Сря Мар 01, 2017 8:47 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
не съвсем ... да ти го кажа така, нещо което съм го оферирл за около 15к евро, за около 4-5 дни работа ми се обаждат да ми кажат да си завиша времето и то как ... и стигаме до цифрата 200 часа труд .... а реално работата е 3 дни, айде 4 ... верно цената е ниска, продаваме им го на по 120 евро на час, също така ми ограничават дневните до 35 евро на ден, също така не мога да се возя в първа класа, т.е не ми покривта такъв билет, не мога да рентвам каквато кола си искам, трябва да е економи, и не мога да отида в най-скъпия хотел ... то в тия градчета сякаш бъка от хотели ... т.е. циганят се за режийните обаче труда го нямат за нищо, странни хора, аз пък не се дърпам, 30 к на месец не ми е мечтата но като знам че ще е не повече от 2 седмици ... да хвъркокоптера може да падне, да може да се запали платформата, да може да убия нещо и да платя тройно повече неустойка, да може да ме изяде акула, да ме изнасили шведка или пък някой загорял сонсьор .. ама то такива няма ... платформите масово ги автоматизират и обезлюдяват, или рязко редуцират персонала. Тази за които е този проект нямат грам човек, всичко се наблюдава от на майна си райна.
|
| Сря Мар 01, 2017 8:59 pm |
|
 |
|
Grubi
|
е но условно има повечко шансове за станеш за храна на рибите. а тия в африка и близкия изток - да станат на видеоматериал както казва Инди, не са много години, а километрите
|
| Сря Мар 01, 2017 10:21 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами за в близкия изток не знам, скъпи сме им и ни позлват само на фаза естимейшън, евентуално нещо ремот като за приятели, т.е. безплатно  За Африка и там така, има местни герои. Но да ти кажа аз хич не се притеснявам, и по африка ходя и на доста други места. В Иран има мераклии, но там не е ясно още от нашите ли са или не са, а ако се окаже че не са не е добре да са ми били клиенти 
|
| Сря Мар 01, 2017 10:30 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Добре, аз само давах пример Не съм и стъпвал там и тук, но предполагам навън на полето е малко по-опасно от стол във Вистеон, освен ако пукнеш от заседяване. И дотук.
|
| Сря Мар 01, 2017 10:38 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами по-опасно си е, спор няма, но е и много по интресно.
|
| Сря Мар 01, 2017 11:35 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Чет Мар 02, 2017 4:25 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Философският въпрос е: с електрошок или с малък ЕМП ще се изпъне като пружина и ще му сработи злото куче? 
|
| Чет Мар 02, 2017 12:00 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
itso.t: вътре има достатъчно софтуер, застраховани сме. 
|
| Чет Мар 02, 2017 12:56 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Трябва му само малко глина, или някоя истинска локва - никакви високи технологии. И малко масло, може и малко тел Партизански методи...
|
| Чет Мар 02, 2017 1:16 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Ако могат да пратят робот при прашните бури на Марс, значи могат да направят и робот дето и под вода да работи.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Мар 02, 2017 1:48 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Има решение, нещо като наноботи но малко по-големи, имаме ги почти навсякъде само трябва да имбсе каже че ги изкупуваме по 20 лв на кг, няма терминатор дето да се опре на мангобота, оня до 20 kV с керпеден и тесла реже...
|
| Чет Мар 02, 2017 3:24 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Има и по-съвременни методи - индустриално количество "капчица" или друго бързо стягащо лепило и две шепи перушина - за разкош... 
|
| Чет Мар 02, 2017 5:18 pm |
|
|