Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
А частна компания получи лиценз за полет до луната.... Хората работят... някой хора де.

Чет Авг 04, 2016 11:21 am
Профил ICQ

Цецо, много хора плачат и то точно такива с много нули, 8 нули са малко, с доста повече .. не е лесно.
А Димитър и 50 други паспорта да си извади същият хуй освен ако не се откаже от американско гражданство и всякакъв статут на постоянно пребиваващ. Дали си със зелена карта, дали си с виза за работа, с ученическа виза или нещо друго няма никакво занчение, все едно си резидент на САЩ по много параграфи, и си плащаш като поп, и могат да научат всичко за теб и не само това ами те и глобяват и те почват с разнни програми като FBAR и други подобни .... ебало си е майката. Не го пожелавам на никого, казвам от личен опит, накрая ще си благодарен ако си успял да се разминеш със 100-200 к за адвокати и още 100-200к глоби ... ако си с повечко нули става още по страшно от към суми де. каквито и адвокати да имаш накрая пак плащаш, да адвоката може да ти намали глобата от 1 млн на 50 хил, и ще ти струва поне едни 50 ако не 100к ... обаче ако си по тежък случай може да ти струва толкова, да ти намали глобата и пак да ти го турнат по друг параграф .... Аз лични не бих посъветвал никой който пребивава постоянно в САЩ да има каквито и да е сметки извън САЩ освен ако не е за суми които наистина си струва да си правиш сметки, това важи и за сметки и за фирми. Ако ще е за 1-2 млн ... не си струва изобщо, такива неприятности си навличаш че ти е бедна фнатазията. Не само че ще плащаш данъци на приходите по щатски, ами ще си плащаш и данъци в-у това което не си получил, неразпределеният дивиден подлежи на облагане в САЩ ако си с повече от 50% собственост във фирмата да речем .... и много други безумния, още малко и ще мога да отворя адвокатска кантора и счетоводна фирма по тези въпроси, само дипломата ми липсва, четенето го изчетох вече ......

Чет Авг 04, 2016 12:13 pm
Профил
Аватар

Абе не ставайте смешни говорим за други измерения. Ония там си купуват и данъчния със все закона.

Тия конгресмени и тия кампании да не се финансирани с благотворителност или членски внос :) На всякъде е едно и също, само средствата и мащабите са различни.

Чет Авг 04, 2016 1:28 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо, аз специално зор нямам, отделно ваденето на друг паспорт не ти анулира автоматично американския, така че това не е опция. Трябва да се откажеш от американското гражданство и тогава чичо Сам за изпроводяк ти праска 40% екзит такс на цялото имущество :).

Чет Авг 04, 2016 2:03 pm
Профил
Аватар

И затова си има вратички. Връщаш паспорта след като се увериш, че ти е останала на документи една вилица имущество :)

Чет Авг 04, 2016 2:51 pm
Профил ICQ

Не подценявай данъчните, ако беше толкова лесно много американци да с ебяха отказали и да се бяха оттървали, да но почти няма такива.

Чет Авг 04, 2016 2:59 pm
Профил
Аватар

Което само показва, че може и без да бягаш да станат работите :) Законови варианти има достатъчно. Както казах, законите си ги пишат същите тия хора.

Чет Авг 04, 2016 3:31 pm
Профил ICQ

Лафите си вие тука ама... току що ми звъняха от банка... да съм ходел да подписвам декларация, че във фирмата ми няма американски активи.... питам "що така ве" и те - "ми по ново споразумение м/у щатите и България - вече трябва да се декларира".... Евах техната мама ....

Чет Авг 04, 2016 4:50 pm
Профил ICQ
Аватар

Ами така е, а имаше едно време един лаф - българин и американец се срещат,
и първия вика на американеца - Абе вие нали разкрихте военна база при нас, и по вашия принцип
за реципрочност, съвсем скоро ние ще открием база при вас... Американеца му паднало
чейнето и се скъсал да търси къде ще бъде българската база... Уви..

Чет Авг 04, 2016 4:57 pm
Профил

Ами ...не е шега работата, аз като казвам че е от личен опит вие си мислите майтап си правя, от 2 години се разправяме заради такива простотии, в добрия случай глобата може да е над 1 млн, в лошия дори не мога дая сметна, адвокатите уж казаха че изобщо няма да има или ще е около 50-100 к ама ... никой не знае докато не стане, и накрая ти казвам ами ето тов аи това са възможностите избирай, в този случй сам се прецакваш, в онзи те те прецакват ... или плащаш глоби за 6 години назад, или за 3 ама ако видиш ли се усетят от 3 стават май 8, и аз не знам вече колко, разследват назад до де им писне ... глобата за сметка в която ням пари е същата като глобата за сметка в която имаш 10 млн това само защото не си декларирал, отделно ако решат че си укрил доходи .... за всяка сметка, за всяка година глоба, само 3-4 български карти ти докарват сериозна сума. После се оказа че трябвало да декларираш и фирмени сметки на фирми в които имаш участие над определен дял ... и за там същата работа, и накрая на всички фирми които не са разпределели дивиден ако си едноличен собственик, а май дори и да не си ти начисляват данък върху дивидента ... това ако са ООД-та, за АД-то е друго май .. или поне така ни казаха.
Сега вече ще им е лесно, хоп тоя е българин, я да видим има ли някоя фирмичка в БГ .. оо има, я да видим декларирал ли е сметки .. оооо не е , айде честитка.... и те гърбят по закон който пълна измислица, направен само и единствено за борба с наркотрафиканти, т.е. направили са си закон с който да могат да изгърбят всеки американец който не знае за него, а то никой до скоро не е знаел, с презюнкцията че ще го изпозлват само за трафиканти които не могта да ги хванат за нищо друго .... и както е само за трафиканти и престъпници изведнъж се енфорсва за всички US граждани и постоянно пребиваващи там, никой никъде нищо не казва и не пише, няма информационна кампания, 90% от счетоводителите не са и чували за тази програма и за тези формуляри.
Сигурно единствените които знаят как да минат тънко са евреите, не чух да има глобен евреин :D

Чет Авг 04, 2016 5:07 pm
Профил
Аватар

Лелей то тоя син паспорт много тегав ще излезне. Абе Симеон Дянков да не е станал министър у САЩ :)

Чет Авг 04, 2016 5:51 pm
Профил ICQ

тегав е дори и не паспорта, както ти казах дори студентска виза да имаш вече подлежиш на този закон, всеки който има някакъв тип постоянно жителство там. Аз нямам нищо и съм добре, но жената е гражданин, късно осъзнахме грешката.

Чет Авг 04, 2016 6:28 pm
Профил

Водиш я в мексико, убиваш я, след това със самолета до Канада и от там влиза в щатите като канадка.

Чет Авг 04, 2016 9:08 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
Лелей то тоя син паспорт много тегав ще излезне. Абе Симеон Дянков да не е станал министър у САЩ :)

На теб майтап ти се струва работата - имало вратички вика :D .
Оня бразилеца Едуардо Северин знаеш ли колко ги търси тия вратички, след като гушна 4 милиарда от фейсбук, ама така и нищо не намери :) .
И както вика Тони можеш да станеш "американец за данъчни цели" и само със студентска виза ако не си наредиш нещата както трябва. За паспорт и зелена карта въобще няма спор.
Аз затова последно време много се чудя на такива зеленокартовци, дето викат - аз само ще ида да си активирам зелената карта и си се връщам в БГ, щото тук си вадя достатъчно пари. Баш такива като вас ни трябват им отговарям аз, а те ме гледат умно и скляпат на парцали :D .

Пет Авг 05, 2016 12:25 am
Профил
Аватар

Интересно развитие, имам двама познати американци, които по същата причина казват, че най-вероятно никога няма да се върнат в щатите. От години живеят в Германия и не са си попълвали данъчните декларации за САЩ. Явно работата е дебела. Но пък и на тях им харесва тук. Казват че америка е била прекрасна страна преди 40 години, сега нещата са се смарангясали. Мен си ме кефи и тук и там, както и в България. Но това може и да е въпрос на възрастова група :D животът е много динамичен и твърде кратък, където и да го живее човек.

Пет Авг 05, 2016 1:04 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342 ... 1194  Следваща