|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:17 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
както сте тръгнали, остнаха май само теменужките на балкона 
|
| Чет Май 26, 2016 6:27 pm |
|
 |
|
radolin
|
По другите части не съм компетентен, но това не е вярно. Едно яйце го дават средно 90 kcal, та няма как това да е достатъчно за цял ден.
|
| Чет Май 26, 2016 6:48 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
+1 Спорт му е майката, не да се мръщите на месо, яйца, мляко и т.н. и да ги обвинявате за състоянието си. Всичките неща, дето ги анатемосахте аз си ги ям, всичко ми е в нормата и оплаквания и проблеми със здравето нямам. Единствено подбирам храните по състав, като трябва да вляза в категория, без значение дали трябва да качвам или да свалям тегло. Цял живот се занимавам със спорт и по тялото ми мазнини няма, но според всички таблици за ръст, години и килограми влизам в категорията за наднормено тегло. А това, че мускулната маса тежи повече от мазнините го взимат предвид всички разбирачи чак след като нагледно им опровергая табличките. Та проблема е по-скоро в заседналия начин на живот и малкото движение, а не толкова в храните, не че няма и боклуци по магазините де.
|
| Чет Май 26, 2016 7:20 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Аз съм вегетарианец от 25г и поччти веган вече. Повечето познати минаха на суровоядство и казаха че там е истината. Семена- ядки в общият случай са достатъчни. И редовно движение. Диетолозите разправят, че не е достатъчно да спреш месото, а да го заместиш с каквото е нужно.
|
| Чет Май 26, 2016 7:43 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе уфсъта, че и кравата, са изцяло на суровоядство, но не живееят по 100 г.  То и в библията пише да не се преяжда, а не да се пости.
|
| Чет Май 26, 2016 8:12 pm |
|
 |
|
4040
Ранг: Почетен член
|
Един дядо японец пък яде само месо - по една пържолка на ден, точно 700ккал. Човека сметнал ,че това му е достатъчно. Изглеждаше като чироз , но 90 годишен чироз. Има теория ,че по-малкото калории удължават живота. Това с движението си е по принцип ,а не е свързано с храната. И на теория трябва да ядем колкото се движим , а не да се движим колкото сме яли. На практика се получава обратното , защото не можем да се удържим да не прекалим с манджата. На вегетарианците им е трудно да прекалят с тия салатки , но с месото е много лесно да прекалиш , защото е концентрат и то вкусен.
|
| Чет Май 26, 2016 8:43 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
|
| Чет Май 26, 2016 11:04 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Не - това е за клон на "БГ мама" - "БГ татко", раздел болежки и диети
|
| Чет Май 26, 2016 11:50 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Както казах всеки си знае. Скоро не съм се изследвал, в интерес на истината съм го праивл веднъж в живота си, преди 4-5 годиники, холестерола си беше абсолютно в норма, доктора каза че всичко ми е в норма дори твърде в норма, ям основно месо, а преди години и доста мазно. Не планирам да живея 100 години, ако изкарам още 10-на тъкмо да завърши малкото ще е добре, пък каквото господ даде. От няколко месеца съм на диета , най-вече заради началството, въпреки че има позитиви, но диетата включва основно месо, добре се чуствам а ако утре някой постне че съм се тропясал след инфаркт да знаете че последната ми мисъл е била за някоя сочна пържола.
|
| Пет Май 27, 2016 12:41 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Нидей така бе, ТоНи, поне една чаша червено добави!  Аз пък научих, че имам кръвно и чат-пат захар и холестерол едва когато тръгнах по ТЕЛКове. И точно за тях ми дадоха степен, не за другото, което се вижда от далеко. Е пък няма те да ме уморят!
|
| Пет Май 27, 2016 1:04 am |
|
 |
|
ToHu
|
Вино, а и какъв да е друг алкохол почти не пия, не щото не пия по принцип ами защото няма кога, в къщи е абсурд сам да пия дори и бира, някой път с жената пийваме по чаша две вино но .. мнооого рядко, но предполагам водката която съм изпил навремето все още поддържа нивото на спирт в кръвта в правилните норми.
|
| Пет Май 27, 2016 1:13 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
бонго, че от кога дават ТЕЛК за кръвно, захар и холестерол? аз имам и други неща над червената линия, дали да не отида? поне може да ми дадат нещо напълно безполезно като карта за градския транспорт. в реалния свят много трудно се намира камък с квадратна форма или идеална повърхнина. тригълните форми са още по-редки. всичко е някак си заоблено. от математическа гледна точка, кръга е идеалната форма - всички формули на геометрията се извеждат през кръга. дори Ленонардо е вприсал "идеалния човек" в кръг. значи съм в идеална форма всички пазят линия, аз пазя кръг
|
| Пет Май 27, 2016 7:02 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Официалното извинение е, че си гладил фанелката върху глобуса. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 27, 2016 9:01 am |
|
 |
|
ToHu
|
Това с телк е голяма идиотщина, масово се дава без сериозна причина и много често срещу заплащане. След това се оказва чв имаш някой служител който не можеш да уволниш. Аз лично винаги им давам избор или напискат сами или ги привеждаме в съответствие с заключението на телк. Чудя се дали становищата на тая комисия подлежат на преразглеждане, т.е. ако някой те съди че е неправомерно освободен дали медицинска експертиза може да обори решението на телк.
|
| Пет Май 27, 2016 9:05 am |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Един приятел разбрал , че по здравната каца му се полага преглед . Та му изследвали чорбите , питам го: -Е ко ти казаха доФтурите ? -Бе по показателите трябвало преди 3 месеца да съм умрял...
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пет Май 27, 2016 10:09 am |
|
|