|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 12:15 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
този резултат, макар и неприятен, си има логиката по текущата методика.
друг е въпроса, че въпросната методика беше пробутана, когато ДПС имаше значително влияние в ЦИК. мушмороци като математика мишо са готови на всичко за пари, независимо от къде идват парите. принципно новото в текущата методика е, че дава предимство на малките партии да вземат повече мандати, което според мен е правилно. наличието на преференция определено е добро също. като гледам как всички политици вият срещу нея, не само трябва да се запази, но и да се разшири.
ако се направят малки корекции, резултатът би бил значително по-представителен: - вкарване на някакъв тегловен коефициент сърху частните остатъци при разпределението на мандатите, съответстващ на тежестта на мандата съответния район. не е нормално да вкараш депутат с 20 гласа от преразпределението, а на друго място с 20,000 да не влезе депутат при първата рулетка.
- отделен избирателен район за чужбина със съответстващ на броя на избирателите мандати
- ограничаване на купените гласове, може би чрез повишаване на избирателната активност. което значи по-добра мотивация на избирателя да избира нещо реално. много хора не отидоха да пуснат бюлетина, просто защото избора на сергията беше отвратителен. ако имаш избор между мухлясали, загнили, разтекли се и пластмасови домати, най-вероятно няма да си купиш никакви.
- въвеждане на някакъв ценз. аз съм привърженик на идеята, хора, които не са плащали данъци в станата за последните 3 години да нямат право да гласуват. но и въвеждане на средно образование като минимално изискване също е добър критерии. не може за шофьорска книжа да има такова изискване, а за гласуване да няма никакво. но това може би е лесно заобиколимо, предвид колко мангали имат книжки. някой да е виждал циганин в учебна кола? или циганин с очила?
|
| Вто Окт 21, 2014 11:19 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии Дедо, като си почнал, я разясни накратко ш*ната методика - да имаме представа и ние.
Аз да довърша за гръчката: на определена област се полагат брой депутати според населението. Ако са повече от един - разделят ги на подрайони. А бе долу-горе като кметските избори. Това, че за един депутат броят на гласовете варира е бял кахър в сравнение със ставащото в БГ.
Иначе цензът ти е висок: не всички плащат данъци и основното образование би трябвало да гарантира някаква грамотност <- за да може да мине, де. А това, че всички са гнили домати не е оправдание - аз как намерих по-пресни? Като си длъжен да си купиш вече си мотивиран и да ровичкаш из стоката...
|
| Вто Окт 21, 2014 11:39 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Демокрацията се води (поне на книга) диктатура на мнозинството. Никой не гарантира какъв ще е интелектуалния/социалния статус на мнозинството. В общия случай (там на запад) статистиката тушира калпавия матриал, тук обаче статистиката за съжаление работи в обратната посока  В БГ случая демокрацията е като оня клип на маймуната с автомата... Толкова си можем като племе. Каката дето я дискутирате си е типична българка. Нали не очаквате в една нация съставена от българи, елита (политически, икономически, интелектуален) да е немски? И все пак, аз си направих труда да я погледна в другите и изяви (а не снимка от жълт парцал) - жената си изглежда съвсем прилично. Интелектуално не я коментирам, ако сложим летвата на нея, 50% от "народните представители" са отдолу. Както и 50% от народонаселението де. http://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=& ... 7660309589Не е фотомодел, ама и аз не съм тръгнал да се женя за нея та да се вглеждам чак толкова в детайлите. Но просто пуснете в Гугъл да търси името и вижте първите 20 линка към какво водят! Това доказва, що за общество сме, какви медии четем... Всеки може да е на мястото на тази жена - нарочват сестра ти за курва и върви доказвай... Е има и други учителки: http://www.bg-voice.com/public/files/ar ... 3/4043.jpgАма и това момиче вече съжалява за публичността си, сигурен съм. Щото и него го подхванха парцаливите медии.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 21, 2014 2:25 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Хе хе, верно тия от жълтия вестник малко са се престарали с фотошопа  .
|
| Вто Окт 21, 2014 3:04 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 ...
.
Едит: друго не знам, ама откакто малкият Бонго тръгна на училище взе повече да забравя, отколкото да научава нови неща. Нямам предвид конкретната учителка от Столипиново, нито по-добрата част от учителите ни, но когато държавата и системата са създадени за да пречат на всичко добро и дори интелигенцията блее...
|
| Вто Окт 21, 2014 4:03 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
еее бонго то в гръчко за да научиш да скатаваш данъци бая учене си иска  . А най-добрата демокрация си е диктатурата 
|
| Вто Окт 21, 2014 10:37 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Нямах това предвид бе, Тони, пък аз в гръчко съм си плащал. Ама от бабата на село или безработния к'в данък искаш?! Пък и се губи логиката: като не плащаш - марш в затвора, но затворниците гласуват...
|
| Вто Окт 21, 2014 10:45 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Затворниците НЕ гласуват. Могат да гласуват само арестантите, които все още са без присъда.
|
| Сря Окт 22, 2014 9:57 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12900 Местоположение: София
|
Не е точно по темата, но може да е от полза за някого... https://bgaudioclub.org/showthread.php? ... %B5%D1%82-)-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F!
|
| Чет Окт 23, 2014 10:24 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Иска регистрация. Копирай тук интересното.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Окт 23, 2014 5:57 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Копирам текста. Някой от участниците в тоя форум също може да е поръчвал къстъм матрица във въпросната фирма и информацията да му е от полза...
|
| Чет Окт 23, 2014 8:07 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе обречена кауза. Никой не е длъжен да съхранява чужди инструменти заради това че собственика им не може или не иска да ги съхранява сам. Да не говорим че ако за всички тия години му сложат по 30-40 лв на месец за съхранение и заемано складово пространство ще се укаже че той има да им дава вместо те на него  Не че ги защитавам, тия не са ми любимци, никак даже, просто в тоя случай няма какво да се направи.
|
| Чет Окт 23, 2014 9:34 pm |
|
 |
|
scout_3pm
Ранг: Популярен
|
Тони, далеч съм от сферата, но фирмата изпълнител ти поставя условие. Ти се съгласяваш с него. След това те ЕДНОСТРАННО го променят/измятат. Извинявай кой на кой дължи нещо или има отговорност ? Ясно. Свикнал си с БГ бизнеса и фирми, и всичко нашенско. Но работиш и по света.
|
| Чет Окт 23, 2014 10:09 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Мисълта ми беше, ако някой има "железа" оставени на съхранение, да има едно наум.
|
| Чет Окт 23, 2014 10:46 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Много зависи дали уговорката е била " ако не го съхраняваме ние и го повредите няма да ви изпълним нова поръчка " или " ами хайде да го съхранявате вие защото аз нямам къде" и двете са уговорки, но от 2008 до сега са минали 6 години, ако някой е зарязал нещо при теб и не го е използвал / потърсил 6 години ти какво би помислил ? По света не е много по различно, дори е по-зле защото в конкретният случай щяха да ти вземат пари за съхранение. Ако говорим да си поръчал примерно пластмасова кутия, догооврил си с производителя цена на кутия, той ти е направил матрица и ти доставя само кутии е едно, там инструмента примерно е в цената на бройка. Ако обаче 5 години не произведеш ни една бройка бъди сигурен инструмента ще ичезне, след това дали ще има нов при същите условия зависи от това длаи от предния си поръчал 100 хил както си обещал или само 10 хил. Всичко зависи от конкретните договорки, но познавайки фирмата съм сигурен че те никога не са обещавали да съхраняват нещо чуждо, те своето не могат да опазят.
|
| Чет Окт 23, 2014 10:49 pm |
|
|