|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:50 am
| Автор |
Съобщение |
|
Koleto
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пон Сеп 29, 2014 1:42 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Има, имааа и далеч повече безхаберщина. Прясна стара новина: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4337114
|
| Пон Сеп 29, 2014 7:05 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/ ... addcommentАбе не, че Бат Бойко страда от прекалено интелект, ама тоя съдия с това определение, направо ме хвърли в музиката....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 10, 2014 2:42 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
докато си пиех кафето и преглеждах сутрешните новини, попаднах на статия за отцепилата се депутатка, любимец 13/13 от ББЦ. НЕ Е ЗА ХОРА СЪС СЛАБИ НЕРВИ!дали пък ББЦ не значи България без ЦЕНЗ? личи си, че снимката е барната с фотошопа, но не много. в същност, поставена до "преговорния екип" на боцко може би няма да е толкова потресаваща гледката. нищо добро не ни чака, щом такъв "мат'рял" ще твори закони и политики.
|
| Пон Окт 20, 2014 9:18 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Много е играл фотошопа. Мернах я по някакви новини тия дни, не беше такъв дзвер жената.
Имай едно на ум с тая парцалива журналистика в БГ. Не я знам жената, може да е зле, може и да е добре, но в БГ читав човек неоплют и неомаскарен май няма. За мен когато тия парцали наречени кой защо медии плюят по някой по-скоро симпатизирам на обекта на атаката.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Окт 20, 2014 10:30 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Дедо, тая няма да твори нищо - ще си взема заплатата и толкова. Показателен е обаче избора на кандидатите за дупетати и решението на избирателите. Трите бойкови шунди са опасни...
|
| Пон Окт 20, 2014 11:52 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Бойковите шунди поне могат да вържат едно смислено изречение - а това недоразумение и толкова не може. И не съм много сигурен дали е фотошопната снимката - склонен съм да си мисля, че не е. Няма кой да и каже, толкова много черни сенки по очите не я правят по-красива - в повечето кадри по телевизията изглежда дори кривогледа. А дори и кривогледа да е, поне малко да помисли как да си рисува очите, че да не и личи...
|
| Пон Окт 20, 2014 12:19 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
дали не е по-правилен термина дупеДати? и да не забравяме, че на някой им харесва.
|
| Пон Окт 20, 2014 1:16 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Както и да ги наречеш - все става. Там читав човек и да попадне, или ще избяга, или ще стане като останалите.
Що се касае до трите шунди, по щях да съм спокоен, ако не можеха да свържат и едно изречение.
|
| Пон Окт 20, 2014 8:11 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Баси, как може да сложат такова "нещо" в листата и пък да го изберат и за депутат. Тия хора не мислят ли, че ще трябва да го показват по разни срещи и че може да му се наложи да говори. Докато продължават да си избират такива политици в БГ няма да има никаква оправия. То не че и тук няма тъпи, но поне се стараят да изглеждат прилично, докато тази не знам от коя селска седянка (без да обиждам хората по селата) са я изкарали. Да се смее ли човек, да плаче ли  .
|
| Пон Окт 20, 2014 11:06 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии те я сложили чак на 13-то място, за попълване на бройката и защото правела качествени свирки да речем. Обаче премерете акъла на барековите хора, щом от "феномена" 15-15 не се поучиха. Пък си знаеха електората предварително  Едит: иначе, познавайки журналята, статията ще да е силно тенденциозна. Е на: тази вечер по новините на БНТ пак много държаха да ме информират кой циганин набил жена си. На мен ми минават край ушите, ама жената се вживява и за малко да счупя телевизора преди да намеря дистанционното.
|
| Пон Окт 20, 2014 11:18 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Тя цялата ситуация с така наречените избори е доста трагикомична. А в конкретния случай - може би не си чул за новата система за избори тук , наречена "преференциален вот" - избирателят може да пренарежда листите - т.е. да избира кой точно от всички в листата да е на първо място. Но стават грешки и някой, като си мисли, че гласува за партия номер 15, всъщност избира 15-ти номер от листата на съответната партия. Много е весело при платения вот, когато някои не особено грамотни избиратели избират не този, който си е платил, а напълно случаен - както вероятно е в конкретния случай. Този преференциален вот причинява прекалено умствено претоварване на платените избиратели, очаквам да бъде премахнат. Така да се каже, особености на националната политика.
|
| Вто Окт 21, 2014 9:15 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Не е вярно, че е избрана с 13-13. Тя си има много избиратели дето са си гласували точно за нея - просто съвпадение, че е на 13-то място в листата - така поне твърди тя. Един единствен път показаха учениците и - няма проблем че е толкова тъпа - учениците и въобще не и отстъпват а и занапред ще си останат такива - сиган братче.
|
| Вто Окт 21, 2014 9:20 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
митко, последните избори показаха, че приблизително 500,000 електорални единици не могат да различат кръгче от квадратче (квадратчето е за партията, кръгчето е за човека в листата).
всичко си е написано на чист български, но огромна част от избирателите имат проблем дори с четенето. избирателите в турция например могат да гласуват само с лична карта. няма избирателни списъци, няма райониране, няма нищо. отива човека в която и да е секция, показва си личната карта и казва "искам да гласувам". дават му да попълни декларация на български, че няма да гласува на друго място. той не може да я прочете, камо ли да я попълни. затова в секцията има командирован един човек, който има попълва декларациите и избирателите слагат само кръстче отдолу. не знам дали някой ги проверява тези декларации в последствие - дали човек с декларация наистина не е гласувал на друго място.
в скоро време критерия за образованост ще е да можеш да пишеш с ръкописни букви, не само с печатни
|
| Вто Окт 21, 2014 10:42 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Друг резултат: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4378680Затова казвах "мажоритарно и задължително", виждал съм го на практика в гръчко и там случайни нема. Друг е въпросът колко са добри, ама в сравнение с нашите...
|
| Вто Окт 21, 2014 10:53 am |
|
|