Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен

Мнение Re: Новини от страната
xyz написа:
Хора изобщо не мислите разумно! Връщането на ток в мрежата означава много лошо КПД. Веднъж за зареждане, а после за разреждане.

За щастие, относно електромобилите в пиковите часове може да се направи друго. Вместо да връщат ток, то може автоматично да се позиционират към прозорците на съответни апартаменти и да светнат с фарове. Така интелигентната мрежа ще може да изключи лампите в жилището в съответно осветяваните стаи и да намали натоварването на мрежата.

Е да, електромобилите така няма да могат да се ползват през това време, но това е и плюс, защото така ще намалее трафика точно в пиковите часове.

А какво ши се прави с пуснатите пердета? :D

Пет Сеп 12, 2014 11:31 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Vesko написа:

Ще се самодръпнат, как какво? :)

Пет Сеп 12, 2014 11:41 pm
Профил ICQ

sparkybg написа:
Vesko написа:

Ще се самодръпнат, как какво? :)

Ще е интересна гледка в някой спални :D

Съб Сеп 13, 2014 6:29 am
Профил
Аватар

Тъкмо се зазяпах по тази реклама по ТВ-то, помислих я за предизборна и си казах: "Освен ако не е Бареков, ще гласувам за тях!". А то... :cry:
http://www.youtube.com/watch?v=2glbUaGyPp4

Иначе: гласувайте, защото циганите си гласуват!

Съб Сеп 27, 2014 4:12 pm
Профил
Аватар

За кого предлагаш? Според мене пък трябва никой да не гласува. Нека ДПС спечелят с над 50% да видим тогава кво ше стане.

Съб Сеп 27, 2014 4:36 pm
Профил ICQ
Аватар

Колкото повече хора гласуват толкова по-висока ще е избирателната активност, което ще направи по-малък процента на купените и циганските гласове. Т.е. всеки трябва да гласува та дори и с невалидна бюлетина.

Съб Сеп 27, 2014 5:06 pm
Профил
Аватар

невалидните бюлетини се броят като "негласували" при разпределението на мадатите. така, че пускането на невалидна бюлетина доставя само някакъв кеф на избирателя, но реално налива гласове в спечелилия.

когато ни рекламираха демокрацията, никой не ни обясни, че правото на избор почти никога не върви към избирателните права. то и преди "демокрацията" нямахме особен избор, но поне имаше нещо като държава. беше сигурно, че ако някой построи мост на дунава, на който му се кърти асфалта след 6 месеца, ще чука камъни поне колкото за още един мост, а архитекта на кръстовището на лъвов мост ще проектира до края на живота си градински беседки.

БСП никога не е искала да управлява, а само да е във властта и да ръси жлъчни бисери към "врага" - бил той СДС, цар или друг господар. на много избори избутваха абсурдни кандидатутури (Иван Маразов за президент, Татяна Дончева за кмет на София и т.н.), просто защото не искат. не че могат.

бойко се държи като пъпчива пуберка - хем и се иска, хем не знае как, хем иска да пусне снимки по голо дупе във фейса, та всички да я видят. сутринта казва нещо, на обед - обяснява, че не са го разбрали, а след инструктажа направо заявява, че не го е казвал. много му се иска да е тато, обаче е твърде далеч от класика. и друг път съм го казвал, че според мен е сериозно болен... но пък партията без него е обречена да последва пътя на НДСВ.

куконева пък не я разбирам въобще - след такъв явен шамар на евровота, продължава да припка към властта. пък и зад нея се извисява сянката на един командир мургавелко, наметнал бяла лабораторна престилка. обаче хората май помнят и двамата, и бялото няма да помогне.

и аз съм си мислил да гласувам за ДПС. най-накрая, освен облагите от властта, да им тръснем и отговорността. но те са адски гъвкави, и има чувството че и кенефа да ги затвориш, лафка за лайна ще отворят.

от друга стана ми харесва и тезата на миро - избори до дупка, за да им свършат парите. вижда се, че почнаха да им свършват - барека определено няма въздух, БСП го карат на читалищно ниво и раздават тенджери и тигани. ДПС няма за какво да се харчат по принцип. боце пък по принцип е скръндза и
като всяка мутра баланса го прави не взел съм-дал съм, а взел съм-дали са ми.

изобщо - забележително безличие и апатия. политическата "класа" единствено е загрижена да лапка, ако може без да отговаря за нищо. затова никой реално не напира към властта. сал един боцко Спасителя се пъне, май защото не е наясно какво го чака. пък и той обикновено управляваше държавата на открито - по магистрали, градинки и кръстовища с ножичка в ръка. не вярвам за почти целия си мандат да е седял и 30 дена за бюрото си на дондуков.

според мен е много вероятно да има пак нови избори. щото каквата и коалиция да се заформи, все ще има някой да протестира против нея. чехлю ще постави рекорд в новата ни история по брой служебни кабинети за един мандат. и така, докато дойде време за нов президент и боцко си влезе в новото амплоа. тогава, евентуално, може медиите малко да се разфокусират от непрекъснато зяпане в Слънцето и да изплува някой с по-прагматични идеи. може, ама надали.

истинския проблем според мен е, че "световната общност" май е определила балканите за място на въоръжения конфликт между исляма и християнството. няма да е в америка, няма да е в афропа, няма да е в русия, нито в китай. не останаха много места, които да са подходящи за логистика и лесно прежалими като територия.

от десетина години съотношението при бебетата е 1:3:6 (българчета:турчета:циганета). след още 10 години, тези бебоци ще могат да гласуват, тогава резултатите от изборите ще са точно наопъки в проценти. свиквайте - отиваме към малцинство, но ми се струва, че хелзинския комитет няма да го е грижа за нас. ако ни съберат в резервати (шопски, македонски, дунавски) и ни оставят на мира, това ще е висша проява на хуманизъм, вместо направо да ни отрежат главите пред тубата.

Съб Сеп 27, 2014 6:41 pm
Профил

Абе мен циганетата не ме притесняват, ама дай да дадем алтернарива за гласуване, дедо ще е добрия премиер аз ще го играя лошия, да разменим малко инж.мисъл срещу зелени хартийки, така всички ще са щастливи ;-)

Съб Сеп 27, 2014 8:49 pm
Профил

Моята теория не е избори до дупка, ей така за кеф... По-скоро на политиците трябва да се гледа като на работници. Ако не стават няма логика да ги държим по 4 години. В момента аз не виждам такива дето да стават, така че вероятно и следващите ще трябва да се уволнят предсрочно. Голямото текучество не е добре, но е по-малкото зло. Защото ако се знае, че търпим по 4 години всякакви идиоти, създаваме условия за бизнес с купени политици. Инвестира някой да кажем 100 млн. пИчели и после за 4 г. си ги избива от далаверки. Това е много по-лошо от избори до дупка, защото при честите избори поне има някакъв шанс някой читав да спечели. Докато при другия вариант дори и да се появят читави кандидати, е въпрос само колко милиона трябват за да ги изкалят по всички медии.
Иначе при честите избори ние пак сме от страната на булката... Но поне тоя бизнес с кампаниите се надявам да намалее. Такива като Бюреков трудно ще си намерят спонсори, ако се знае, че следващият парламент ще трае само колкото да си гласуват заплатите.
Между другото без значение дали го постигаха с пари или без пари, шапка им свалям за постиженията. Примерно да намериш 60000 калпака и да ги накараш цял ден да висят и да се застъпват за теб хич не е лесна работа. Аз не знам дали и 6 човека мога да намеря даже и за маса да ги викам.... Очевадно не ставам за политик :-)

Нед Сеп 28, 2014 2:13 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
...
Иначе при честите избори ние пак сме от страната на булката
...

Ами! Винаги сме магарето, поканено на сватбата! Поне да е по-рядко и с по-малко да ни товарят...

Нед Сеп 28, 2014 4:28 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

За мен истината е в ДЕЙСТВИТЕЛНОТО разделение на властите (и по-конкретно законодателна и изпълнителна власт)... За да има такова разделение трябва да има едни избори за депутати (тоест хората които правят законите) и други избори за правителство (тоест за хората които изпълнявайки законите управляват държавата).

Първите избори трябва да са по райони - тоест във всеки избирателен район се кандидатират N на брой хора (без значение дали са свързани с партия или не) и се гласува за човек поименно. Които съберат най-много гласове - те стават депутати. Естествено един човек може да се кандидатира само в един район - района в който живее. Също така е естествено ако избрания от даден район депутат започне да върши глупости - с определен брой подписи от района да могат хората да си го изтеглят и после да си изберат друг. Също трябва да се вдигне и представителността на населението - сега имаме 240 души на да ги кажем 5 милиона избиратели, което прави представителност 1 на 21 хиляди. Според мен трябва да е 1 на 10 хиляди най-малко. Идеята е че тези 10 хиляди души те избират за да им правиш законите да са добре за тях - трябва да се срещаш с тях, да ги питаш какви са им проблемите и т.н.

Вторите избори вече може да са с партии, които искат да управляват и да сформират правителство. При тях партията (или партиите в коалиция ако една не и стигат гласовете) си излъчва премиер, той си избира министри и т.н. както си го знаем...

Не е допустимо според мен от хората които са законодателната власт да се "създава" изпълнителната власт! Като е така - виждаме какво се получава - 4 години си правят каквото си искат газейки всички възможни закони и без да може някой да им каже каквото и да е. Не е редно според мен в 21-ви век да се налага да си правим през няколко години "революции" за свалянето на някой олял се с власт! Всичко може да е много по-мирно, кротко и продуктивно.

Нед Сеп 28, 2014 5:45 pm
Профил

DanielDimov написа:
За мен истината е в ДЕЙСТВИТЕЛНОТО разделение на властите (и по-конкретно законодателна и изпълнителна власт)...

Добре дошъл в клуба :-)
Казвам го, защото всеки нов във форума обикновено предлага някакво инженерно решение..
За съжаление или за щастие, обаче, ние хората не се подчиняваме лесно на спуснати правила. Особено ние българите... Както и да разделяш властите, те все ще намерят начин да объркат плановете ти. Казано простичко, проблемите са у всички нас, обикновени и не толкова обикновени хорица. И за да се решат много хора трябва да положат усилия. Но малцина са тия дето биха си мръднали пръстта ей така. Болшинството очаква я Месия да падне от небето, я "системата" да се оправи самичка, я някакво чудо да стане... Е нема да стане, вЕрвайте ми!

Нед Сеп 28, 2014 8:02 pm
Профил

В България многопартийна парламентарна система е имало да речем в периода 1885-1914.
В останалите години винаги е имало някакви утежняващи фактори/спънки. В момента спънка са пипалата на октопода от 1989.. Проблемът е - дали има шанс да се нормализира системата или етносът/нацията ще изчезне преди това. Или трябва да се откажем временно или за постоянно от класическия парламентаризъм и да преминем към нещо по-примитивно - например президентска република с парламент, базиран на мажоритарни избори. Не твърдя, че ще е по-добре....

Нед Сеп 28, 2014 9:30 pm
Профил

Абе това което е било 19-ти век нека го забравим, това е някакво случайно стечение на обстоятелства. Историята показва че на нашия народ му трябва пръчка, така е и с много други народи. Демокрацията е сложно и трудно постижимо нещо, още по трудно е да се запази дълго време дори и без да вземаме под внимание човешкият фактор, а той при нас не е за пренебрегване. В един момент и светът ще узрее за тая истина но да видим кога. Като гледаме демократичните западни държава все по малко изглеждат демократични, но факта че се вдоят за такива и се правят на такива ги сговнясва съвсем, никъде не е розово в момента, особенно пък по европата.

Нед Сеп 28, 2014 9:45 pm
Профил
Аватар

Колкото и да ритаме каквото и да правим и всичките мечти да ни са осъществят за управлението на държава Е се тая.
Кервана си върви кучетата си лаят ! Някой доста по умен беше казал: "Ако зависи нещо от изборите щяха да ги забранят с закон " :)
В нашие театър трагедията е че нивото на Артистите падна ниско на нивото на гетата И им се виждат задните мисли от сто километра с затворени учи .

Пон Сеп 29, 2014 8:37 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327 ... 1075  Следваща