Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
woody написа:
http://www.youtube.com/watch?v=s3LdNxV0yPM

http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopi ... 4%E8#73931
С картофи по лесно се търгува.

Пон Мар 16, 2009 6:02 am
Профил
Аватар

Мнение 
Пак за пророците на кризата. Предполагам, че трябва да ги дирите в тоя списък :) Например Полсън.

http://www.profit.bg/news.php?id=43746

Пон Мар 16, 2009 9:30 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
...

Последна промяна на Сря Фев 01, 2012 4:57 am, променена общо 1 път

Пон Мар 16, 2009 6:00 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Естествено, че не съм въодушивен, но това какво право ми дава да казвам какви трябва да са им заплатите във въпросните банки. Иначе те пари дават и на автомобилните компании и какво, трябва ли да намалят заплатите на инжинерите в тях на половина заради това. Това е същото като на теб да ти разхлабят изискванията за сертификация на някакво изделие, ти да почнеш да го проектираш така, че вече да отговаря на новите стандарти и после ако стане беля с него да обвинят теб, че стандартите са занижени и да ти намалаят заплатата наполовина. Същото е и с банките - някои политици премахнаха доста от регулациите им и съответно те са почнали да работят спрямо новите правила. Виновни ли са за това хората, работещи в банките - естествено, че не са. Та дано сега вече да си разбрал какво имам предвид :) .

http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/03/17/ ... _bonusite/

Абе аз незнам дали съм те разбрал, ама явно проблема с бонусите е голям.

Вто Мар 17, 2009 9:37 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
А бе аз така и не разбирам за какво спорите. Някой разглеждал ли е e-shop-овете в раздел "офис оборудване"? То не бяха компютърно управляеми ракетки, изкуствени животни, USB парници... И тия хора получават в пъти повече от някой на когото малко или много му се съдира гъза от работа. Това нормално ли е, може ли да продължава или пак ще сменяме системата вместо да оставим кой к'вото си е надробил...

А кризата не се отразява толкова много на работягите освен ако не са имали "щастието" досега да изкарват хляба на 10-на офисджии - изхвърлят ги на улицата за да вземе фирмата помощи и после: разбрахме какво става :evil:

Вто Мар 17, 2009 10:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/03/17/691303_amerikanskiiat_kongres_gotvi_jestok_danuk_za_bonusite/

Еми доста нагло е това - на практика си крадат парите на данъкоплатците. Изобщо, както неведнъж съм казвал, социализма задължително води до мизерия. Жалко за САЩ, хубава държава бяха. :lol:

Вто Мар 17, 2009 10:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:

Американския конгрес е пълен с политици-популисти както навсякъде по света :) . А БГ новинарските сайтове с "журналисти"-малоумници :) . 400-я милиона долара бонуси за въпросните служители няма да ги дават тепърва както пише във въпросната статия на български, а ги бяха раздали още миналата година - има "малка" разлика :) .

Вто Мар 17, 2009 11:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз пък оставам с впечатлението, че ти си щастлив, че помагаш на горките нещастници с някой и друг бонус. :)

Сря Мар 18, 2009 12:07 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо, стига бе - нещата не са толкова прости, колкото се опитваш да ги изкараш ти. Няколко пъти вече ти казах, че в голямата си част боносите не са това, което ти си представяш за тях. Не ги приемай като награда за добре свършена работа, защото не са. И колко пъти да ти повторя, че хич не се радвам как черния харчи парите на данъкоплатците. Явно не ти е лесно да разбереш, че двете неща нямат нищо общо 8) .

Сря Мар 18, 2009 2:11 am
Профил
Аватар

Мнение 
bongo_x2 написа:
... Някой разглеждал ли е e-shop-овете в раздел "офис оборудване"? То не бяха компютърно управляеми ракетки, изкуствени животни, USB парници... И тия хора получават в пъти повече от някой на когото малко или много му се съдира гъза от работа. Това нормално ли е, може ли да продължава или пак ще сменяме системата вместо да оставим кой к'вото си е надробил...
....

Прекрасна констатация, ще ми се аз да я бях направил!

Инак филма сме го гледали и продължаваме да го гледаме - няма спасение.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Мар 18, 2009 3:09 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Цецо, стига бе - нещата не са толкова прости, колкото се опитваш да ги изкараш ти. Няколко пъти вече ти казах, че в голямата си част боносите не са това, което ти си представяш за тях. Не ги приемай като награда за добре свършена работа, защото не са. И колко пъти да ти повторя, че хич не се радвам как черния харчи парите на данъкоплатците. Явно не ти е лесно да разбереш, че двете неща нямат нищо общо 8) .

Ми аз съм инженер. Гледам да опростя модела, та да си изясня нещата. Относно "черния" - ми то плановете за харчене ги подкара "храстовидния". Аз лично не виждам нищо по различно да прави "черния". Разликата е само в приказките. Иначе си прави същото - пуснал е печатницата и печата хартия която раздава на изпонасралите се. Да си бършат задниците. Въпроса е кой ще плаща хартията. Всъщност отговора е ясен. Няма да се посраните. Въпроса е да видим формата през който ще стане плащането. На мен ми мирише на двуцифрена (дано не стане хипер) инфлация.

Сря Мар 18, 2009 9:02 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
bongo_x2 написа:
А бе аз така и не разбирам за какво спорите. Някой разглеждал ли е e-shop-овете в раздел "офис оборудване"? То не бяха компютърно управляеми ракетки, изкуствени животни, USB парници... И тия хора получават в пъти повече от някой на когото малко или много му се съдира гъза от работа.
тия дето им се съдира гъза от бачкане бледнеят пред магарето на дядо ми - то цял живот дърпа цяла каруца и получава насреща само храна и вода за има няма 200 лева годишно. но магарето без дядо ми е изядено на втория ден, а дядо ми без магаре просто ще си купи кола. не си мисли че "вие", дето ще сменяте системата, сте нещо повече от това магаре. та ако искате, сменяйте системата пак, никой не ви е спрял, ще минат 50 години и пак ще се довлечете с лазене в краката на богаташите и ще им лижете подметките, така както вече направихте преди 20 години.

Сря Мар 18, 2009 9:51 am
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
тия дето им се съдира гъза от бачкане бледнеят пред магарето на дядо ми - то цял живот дърпа цяла каруца и получава насреща само храна и вода за има няма 200 лева годишно. но магарето без дядо ми е изядено на втория ден, а дядо ми без магаре просто ще си купи кола. не си мисли че "вие", дето ще сменяте системата, сте нещо повече от това магаре. та ако искате, сменяйте системата пак, никой не ви е спрял, ще минат 50 години и пак ще се довлечете с лазене в краката на богаташите и ще им лижете подметките, така както вече направихте преди 20 години.

Ако начина на смяна на системата е революционен първо богаташите минават под ножа, и 50г. след това тяхното място е заето от бедните революционери, които междувременно може и да са забогатели. Ако кИлелото на хисторията се завърти в тази посока бедна им е фантазията на богаташите как ще свършат земния си път. А то се е килвало неведнъж натам, така че кураж и търпение да видим какво ке стане :P

Сря Мар 18, 2009 2:35 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Лоши новини за джаварите: http://www.reuters.com/article/newsOne/ ... GS20090318

Сря Мар 18, 2009 2:50 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Така, лошо няма. IBM са си класика в жанра. Още ме е яд, че продоха на жълтъците PC бизнеса. Добре че успях да се вредя с един лаптоп от последното теглене, преди да дойде заразата :)

Сря Мар 18, 2009 4:08 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 1194  Следваща