|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:50 am
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Новини от страната
Димитре, ся се сетих нещо и ще те ям, защото ти и Обама сте виновни В БГ болниците нямат пари и за бинтове, пък мойте цигари са 5 (пет) пъти по-скъпи отколкото трябва. С алкохола е същото, ама аз си пия "Селска превъзходна". Но пари нема!!! А царят като е умен к'во направи? Върна си имотите, включително и които не бяха негови. Пък бат Бойко е проЗ - даже свърши нещо за ш*баната държава. Иначе: не съм таковист нито онаковист...
|
| Вто Апр 22, 2014 7:00 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе той Димитър е пуснал две бюлетини за бананчо ама сега само се прави, не виждаш ли че е социалист отвсякъде, внедрен във ВПК да шпионира и саботира 
|
| Вто Апр 22, 2014 7:09 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго идея си нямам какво общо имам аз и Обама с твоите бинтове, цигари и алкохол, ама щом мислиш, че така ще ти олекне - яж ни, на мен лично ми е все тая. И без това съм ти свикнал на реването нонстоп, така че едва ли ще ми промени нещо  .
|
| Вто Апр 22, 2014 8:29 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Апр 23, 2014 4:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
E че на вас скоро зелена карта някъде да са ви искали ? На мен никъде, аз чинно се опитвам да им я пробутам а те ми казват че не им е нужна.
|
| Сря Апр 23, 2014 5:18 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Колкото и да ти е странно - един път като се прибирах от пътуване по европата скапания митничар на нашето КПП на влизане обратно в БГ ми я поиска... 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Апр 23, 2014 5:29 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мен пък ми я искаша катаджиите в БГ като беше баба Рено гръчка, а тази година ДЗИ ми искаха пари ама аз казах, че нема нужда...
|
| Сря Апр 23, 2014 6:12 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хмммм на влизане в БГ ... това пък егати идиотията 
|
| Сря Апр 23, 2014 7:17 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
А, идиотия. 10 евро са си 10 евро... 
|
| Сря Апр 23, 2014 9:32 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
|
| Пет Апр 25, 2014 11:38 pm |
|
 |
|
ToHu
|
А как си ще им се отрази гладуването, чувам че било полезно и здравословно ... уморява ли се, и били стресирани .. чудно от какво, от това дали жена им ще разбере че свалят колежките, или се уморяват по цял ден да стоят и да симулират че работят. Тва Българите сме такова племе .... и в рая да сме пак нещо ще ни е криво и няма да е както трябва. Нацията с най-ниска производителност на труда се преуморявла от работа и работата я разболявала ..... и после що ни били клали турците, те как не са ни изклали всички не знам. Ще се окаже че сме по зле и от гърци и от испанци ...
|
| Съб Апр 26, 2014 12:20 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
чудя се другите 57% защо са излъгали? може би са чиновници и намират някакво щастие в гледането на часовника по цял ден.
|
| Съб Апр 26, 2014 9:28 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Производителността на труда зависи от организацията на работата от шефчетата. Ако всячески ти саботират работата, не можеш да си производителен.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Апр 28, 2014 9:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
ike, за организацията и мениджмънта съм напълно съгласен, обаче е факт че мениджмънта е такъв поради ред факти. Много мениджъри не искат да си губят времето, да се борят с хората, а повярвай с българския работник трябва да се бориш много. Когато не могат или не искат да си губят времето те работят по алтернативен начин. Моята статистика показва че не повече 3-ма от 10 са читави. Няма да говорим за проектанти и прогрмаисти, а за доста по обикновенна работа. Примерно боядисване, дали сме ред за подготовка на боята, пропорции и технология на нанасяне. Ако ти кажа колко малко от тези които сме наемали ги спазват, почват да ти обесняват как боята ти била гъста, наляганеот на въздуха ниско, пистолета не ставал, много се чакало, можело да се боядисва и на 5 градуса и какво ли не. В резултат се губят дни за сваляне на некачествени покрития и пребоядисване. Давам го за пример защото е съвсем елементарен, мога да ти давам примери до утре и то все за такъв тип работа. Това е едното, после като се опиташ да го комбинираш и със псазване на трудова дисциплина, примерно да не се говори по телефона, да се ходи с чисто работно облекло, да не се ходи, пипа или говори там където нямат работа ..... това 3 от 10 дори е доста оптимистично. Затова ни е ниска производителността, защото никой не спазва каквото му се казва. Аз не искам да боядисва 100 кв тръби на ден, аз искам да боядисва 30, но както съм му казал, защото като боядиса 100, после тия 100 някой трябва да ги пребоядиса, или боядисва по 30 защото съм акзал че не може по 100, но ги бояддисва за 3 часа а другите 5 се мотка ..... и все ей такива неща, идея си нямаш колко е трудно да намериш човек който да прави каквото му се каже без да мисли.
|
| Пон Апр 28, 2014 9:58 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Уволняваш некадърните и оставяш този 1 от 10 дето прави нещата така, както ти си му казал. И не заправяй да му даваш заплата, като за 10 човека.
Допълнение: Работниците сигурно преди това са боядисвали телени огради или нещо подобно. Трябва да им обясниш, че работата е отговорна и боята не е за украса, а трябва да пази тръбите. Все едно да те наема да пресечеш отсреща да ми купиш една баничка, как мислиш ще се справиш ли за 10 000 лева? (само дето по улицата минават състезателни коли с 300км/ч и е с 2х8 платна и трябва да ходиш на ръце, носейки поднос с кифлички и кафе на краката си, на Юпитер, докато те стрелят с къртечница ... с вибратор в гъза.)
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
Последна промяна ike на Пон Апр 28, 2014 10:15 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Апр 28, 2014 10:07 pm |
|
|