Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Сигнално жълтите камери в Англия имат радар и не мерят никакви линии. Ако радара засече скорост по висока от прага се правят 2 последователни снимки като времето между тях се определя от калибриран таймер. Линиите на асфалта служат само за сверка ако случайно някой реши да отиде на съд и по никакъв начин не участват в работата на хапартурата

Нед Мар 02, 2014 1:19 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Цецо написа:
Ако искаха щяха да променят закона. Тоя институт по метрология за чии им е? Да седи 30 години назад в техническо отношение и да тъпче там?

Просто не искат. А като не искат... нищо не става, това е ясно.

Не разбираш, по-добре е за самите катаджии. :) Ако ми е наложена санкция, без за измерването да са използвани неоспорими физични принципи, веднага пускам обжалване в съда. Ако, да речем, е камера + софтуер, директно искам сорса на софтуера и там съм 100% убеден, че има хиляди места, където мога да се заям и да оспоря надеждността и точността му.

Нед Мар 02, 2014 12:40 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Като цяло най-лесно доказуемият вариант е да нанесена на пътното платно маркировка, така се зане точнокакво разстояние е изминал автомобила и не зависи от оптиката. Това в БГ не съм го виждал никъде. Иначе и варианта само с камерите става, на много места по света го приемат като доказателство, но както казах трбява да се настрои на място, да има протокол, изпитание и т.н. Переодична проверка ... а иначе 1% е достатъчно. При 100 км/ч това е 1 км/ч, обикновенно границата я слагат +5 като минимум, т.е. и с 1% грешката е приемлива.

Ами това съм го виждал в Англия, асфалта е разграфен като линийка. :) Да речем, че две снимки със сертифициран таймер трудно биха могли да бъдат оспорени в съда. НО при този метод радар-детектора е излишен - правят ти услуга. ;) Ще видиш разчертания асфалт много преди да минеш през него. ;)

Нед Мар 02, 2014 12:46 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Не разбираш, по-добре е за самите катаджии. :) Ако ми е наложена санкция, без за измерването да са използвани неоспорими физични принципи, веднага пускам обжалване в съда. Ако, да речем, е камера + софтуер, директно искам сорса на софтуера и там съм 100% убеден, че има хиляди места, където мога да се заям и да оспоря надеждността и точността му.

Като си откриваш сметка в банка, да не би да ти дават сорса на софтуера им? Що не пробваш с тях да се заяждаш?

То по тая логика, можеш да оспориш в съда и доплеровия ефект, имайки предвид съдебната ни система, вероятно ще успееш :)

Нед Мар 02, 2014 3:16 pm
Профил ICQ
Аватар

все пак предназначението на пътната полиция е да се грижи за спазване на някакви правила и подобряване на трафика. ако с черти по платното успяват да накарат всички да карат с умерена скорост - значи са си постигнали целта.
при нас това се е изродило в "доене на кравата".

един пътен полицай (теоретично) би трябвало да ти направи забележка, че си забравил да си сложиш колана, да си запалиш лампите, че ти е изгорял някой фар и т.н., и ако му се дървиш или минеш 5 пъти покрай него с изгорял фар да ти тресне глобата. разбира се, ако нагло минеш на червено, или профучиш със 150 на орлов мост, трябва да ти закове книжката на стената за дълго време.

при нас обаче на пътния полицай му е последна грижа подобряването на организацията. и как да се занимават с организация неорганизирани хора. същата работа като с изкуствения интелект. тези юначни блюстители на закона (често и шишкави), гледат на теб като на Дядо Коледа и единствената им грижа е колко стотачки ще изработят на смяна по схемата "ся-ко-ша-праим?". обаче като почнат да пишат актове, правописа и словореда са като на предишния им министър.

мога да изброя десетки кръстовища в София, които и при най-добро желание не можеш да пресечеш без да сгазиш лука. и трябва сериозно да се напъна да кажа поне едно, при което всичко да е наред. карането на кола трябва да е интуитивно, да не те вкарва в мисли или стрес непрекъснато. щото на пътя няма време за мислене, почнеш ли да го мислиш, кривата ламарина ти е сигурна.

у нас джигитите никой не ги закача. разни муцуни с еднакви номера пък като че ли светлината се разделя около тях и стават във висша степен невидими за онези с жълтите жилетки. като прибавим, че пътищата не отговарят на какъвто и да е стандарт (в същност отговарят само на стандарта "Стара планина", сещате се за онази голяма неравност с безброй баирчета, долини, реки и дерета), взирането в храстите от къде ще излезе шишкото изобщо не подобрява сигурността на пътя.

Нед Мар 02, 2014 4:29 pm
Профил
Аватар

http://www.darikfinance.bg/novini/10537 ... 8%FF%F2%E0

Сря Мар 19, 2014 9:59 am
Профил ICQ

http://dnes.dir.bg/news/sergey-stanishe ... 39554?nt=4

http://dnes.dir.bg/news/bsp-deputat-kri ... 38471?nt=4

EDIT:

http://dnes.dir.bg/news/zaem-vanshen-da ... 41984?nt=4

На печалившите - честито

Сря Мар 19, 2014 12:48 pm
Профил ICQ
Аватар

В момента върви парламентарен контрол - нищо ново под слънцето. При л*ното Бареков ще е по-зле.
Айде най-после да си направим партия, маа му, кой ще се жертва?

Прикачени файлове:
Image_0328-1542(BNT1)-M.jpg
Image_0328-1542(BNT1)-M.jpg [ 10.99 KiB | Прегледано 1333 пъти ]
Пет Мар 28, 2014 5:07 pm
Профил
Аватар

Мдаа, гледам си последния пост и липсата на отговори и....
Имало едно време един банкер (забравих му името), когото многократно молили да стане политик и той отказвал с думите: "Не съм се напечелил още." :) Ама в този форум банкери няма...
Иначе псувате царя, бат Бойко, Станишеф и всички други, ся иде ред на Бареков - олеле!
За кого да гласуват хората като всички са маскари?!

Аз днес за друго съм бесен: майка ми купила подарък на малкия за Велик ден на подобаващата сума от 27лв и нещо. Изобщо не се изненадах, че е на тема "Пилета бият прасета". Обаче вътре: 5-6 пилета от свръхтънка и чуплива пластмаса, прашка с ластик от гащи и катапулт със седалка (ръчен, лост с елементарна пружина) от същата пластмаса и малко електроника: два леда, говорителче, пластинки които да го задействат при размърдването на лоста и платчица с чипче. Катапултът при издърпване на защитната пластинка за батериите зациклил, след изстрелване на две пилета се счупил.

Вечерта отворих катапулта: остта на лоста е излязла защото няма какво да и попречи, пружинката не пасва на гнездото, пластинката задействаща електрониката счупена, говорителчето излязло от гнездото и при опит да го вкарам се разпадна.
Мии в гръчко за около 3-4 евра купувахме по-качествени неща от лавките, още си работят.
А това от тук е опасно дори за по-големи деца: счупеното реже като стъкло, пружините фърчат, болтчетата изскачат и се набиват... Пък го купуваме на цена за хубаво!!!

Нед Апр 20, 2014 11:53 pm
Профил
Аватар

Бонго, не че нещо, но ако ти регистрираш партия и най-вече успееш по някакъв начин да участваш в изборите, не само че няма да гласувам за теб, но и още на следващия ден ще съм забравил къде е България. След като човек като теб може да хареса и подкрепя малоумния Боко, просто повече от това за качествата ти не ми трябва да знам, за да направя избора си :D .

Пон Апр 21, 2014 6:25 am
Профил

Абе аз съм пазарувал в гръчко и чак такава разлика няма, ама не забравяй че си в БГ. Не е важно за колко го купуваш, това не определя качеството. ..за съжаление.
А това го има навсякъде, онзи ден взехме едни стелажчета от лоис за тавана, не съм очаквал чудеса за тая цена ама ми се струва че и собственото си тегло не могат да носят, та ...

Пон Апр 21, 2014 1:51 pm
Профил
Аватар

Няма, няма, ама жената реве, че и свършва последното разтворимо кафе от гръчко, нищо друго не и харесва...
Днес се връщам от село: бабата даде "Нес кафе класическо" купено в гръчко преди 3 години, имаше малко в бурканчето. Кафе си беше, ако не броим, че на външен вид мязаше на кирпич. Предният път намерих и пих "Нес кафе еспресо", т.е. по-добро, ама купено от жената в БГ ... и: пет лъжички сложих в около 150 грама вода и кур тате сирене - ако си спомняте ерзац кафето "Инка"...

П.С.: Аз ако исках да регистрирам партия нямаше да пиша тук. Но рамо ще ударя!

Пон Апр 21, 2014 9:57 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

bongo_x2 написа:
Няма, няма, ама жената реве, че и свършва последното разтворимо кафе от гръчко, нищо друго не и харесва...
Днес се връщам от село: бабата даде "Нес кафе класическо" купено в гръчко преди 3 години, имаше малко в бурканчето. Кафе си беше, ако не броим, че на външен вид мязаше на кирпич. Предният път намерих и пих "Нес кафе еспресо", т.е. по-добро, ама купено от жената в БГ ... и: пет лъжички сложих в около 150 грама вода и кур тате сирене - ако си спомняте ерзац кафето "Инка"...

П.С.: Аз ако исках да регистрирам партия нямаше да пиша тук. Но рамо ще ударя!

В петък заминавам за гръчко.... да донеса? (Тъкмо ще намаля пътните с комисионната :D )

Пон Апр 21, 2014 10:15 pm
Профил
Аватар

Носи, пък ще ти платя с български... въшки.

Пон Апр 21, 2014 11:21 pm
Профил
Аватар

Бонго, много си я разглезил Бонговица - баба и все нес кафе от корекома е пила :D .

Вто Апр 22, 2014 1:14 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307 ... 1075  Следваща