Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
това ме подсети, че има едно шише калвадос в камерата :drinkers:
... айнассдрафффеунасиии!!!...

Вто Мар 03, 2009 9:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.darikfinance.bg/view_article ... e_id=13712

Е тва е прогноза - ясна и точна. А не като на разни самозвани икономисти предричащи кризи в бъдеще неопределено :):):) Баси как ли свършва криза в един ден? Предполагам на кълбото се е появил и точния час, ама поради часовите разлики не го съобщават.

Чет Мар 05, 2009 9:40 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
може би тогава ще се подпише тристранния уелингтънски мирен договор между северна нова зеландия, съвесем нова южна зеландия и обединените анктартически щати. в останалата част от света ще е твърде радиоактивно, че да живее някой. дори знойните гледки от плажовете на островен урал няма да привличат никого.

http://www.darikfinance.bg/view_article.php?article_id=13599
ей тва на чака, момчета :D
у нас няма как да се направи теста, щото "умен" и "държавен служител" са оксиморони.
пък и какви са тез 55 часа на седмина - направо нечовешко!

Чет Мар 05, 2009 10:20 am
Профил
Аватар

Мнение 
> Jon Stewart - CNBC Gives Financial Advice

Пет Мар 06, 2009 10:01 am
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.profit.bg/news.php?id=43236

Кризата явно изглажда гънки, мамата си трака. Мярката наистина ще е уникална за ЕС. Толкова е тъпа, че може да съперничи само с идеята на Пешо Тъпото за личните данъчни карти.

Пет Мар 06, 2009 1:43 pm
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
Цецо написа:
http://www.profit.bg/news.php?id=43236

Кризата явно изглажда гънки, мамата си трака. Мярката наистина ще е уникална за ЕС. Толкова е тъпа, че може да съперничи само с идеята на Пешо Тъпото за личните данъчни карти.

Ами Цецо, аз очаквам при нас да се въведе данък "Драпане на макарите" :!:
може да е на годишна база :idea: -плащаш 30лева+2 такса за превода и се драпаш 12 месеца законно :)
явно вследствие иконом.криза много ора ще се дръгнат

Пет Мар 06, 2009 4:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.profit.bg/news.php?id=43594

някак си не ви ли хваща яд като го четете? :evil: Особенно последния параграф?

Чет Мар 12, 2009 5:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
не цецо, не ни хваща яд, щото не сме леви социалисти, като тебе :D

Чет Мар 12, 2009 5:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тия дни някъде четох в пресата, че обвиненията срещу западните правителства, затова че са се втурнали към социализъм като към манна небесна са безпочвени. Обвиненията почиват на фактите, че се раздават финансови помощи на закъсали фирми ( къде по дяволите отиде свободния пазар при капитализма ?? ), отделно се подготвя национализация на големи банки ( и фирми със сигурност ), което е правено само в соц страните. Та на тези обвинения маститите икономисти отговарят с тезата, че това не е национализация, това е социализация на държавата. А бе ние от къде избягахме, а те на къде отидоха ? Да се чудиш и маеш, защо тогава рушнахме социализма, ми можехме сега да им окажем активна партийна подкрепа. Имам чувството, че света се е събудил с гъза нагоре :D
Не бих се учудил дори на въвеждането на китайската форма на държавен капитализъм.

Тия дни ( може и месец-два ) се очаква и национализацията на Bank Of America.

Чет Мар 12, 2009 6:27 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цецо, първо трябва да разбереш каква е технологията при плащането на тези бонуси и тогава да се възмущаваш. На Уолстрийт и в много други фирми тъй наречените бонуси са част от заплащането а не просто премия за добре свършена работа. Например ако заплащането на дадена позиция трябва да е 100к на година - заплатата може да е 40к плюс "бонус" от 60к. Предимството на тая система е, че ти пак си получаваш 100-я бона, но има разни врътки с данъците и ако се сгомняса бизнеса ти режат бонуса, а не позицията като цяло. Така, че тия хватки с бонусите на Уолстрийт са си както се казва "очаквана част" от заплащането и не са точно това, което си представяш ти. Така, че е супер нормално сега като им резнат 60-я хилки от примера по-горе да им увеличат 40-я до 100, колкото си е нормалната заплата за позицията. Това го поискаха в конгреса и си е чисто популистки ход, само дето е нож с две остриета, защото ако/като има още сътресения във финансовия сектор хората вече ще си загубят работите, а не "бонусите", защото ако заплатата ти по договор е 100к няма как да ти дадат половината ако работите не вървят. Другото нещо е, че бенефитите се изчисляват върху заплатата без бонуси и сега като ги вдигнат двойно, компаниите ще трябва или да плащат двойни бенефити или да ги махнат нацяло - познай от три пъти какво ще направят :) . Та много е лесно да се гледа все в на другите канчето, ама само ако не са ни известни истинските неща - като ни станат известни и/или ако се поставим на тяхното място вече работите стават малко по-други :) .

Чет Мар 12, 2009 6:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не ми пука за това дали взимат бонуси или заплати. Просто си мисля, че като участници и диригенти в класически финансови пирамиди е супер нагло да хленчат въобще за каквито и да е финансови поощрения.

Примера с Мерил Линч е класически.

И да, според мен тези хора трябваше отдавна да са загубили работата си. Това е най-малкото което трябваше да им се случи.

@zaphod - абе аз за теб не съм се съмнявал. Предполагам на теб много ти е кеф. Направо се дивиш на гения на тези хора които вкараха в лайната половината свят. Толкоз хорско нещастие - оргазъм за смешната ти душица.Предполагам че ще се насереш от кеф, като почнат масови фалити в БГ и много хора останат на улицата. Още повече ще ти е кеф ако държавата вземе та банкрутира, а народа масово изпадне в мизерия. Тогава ще си истински щастлив. Елементарен си пич, щото си идиот, класическа форма. Айде бегай да празнуваш някъде.

Последна промяна Цецо на Чет Мар 12, 2009 7:38 pm, променена общо 1 път

Чет Мар 12, 2009 7:31 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
Не ми пука за това дали взимат бонуси или заплати.

Не съм си мислил, че това мога да го прочета от теб. Това, че в случая си избрал да бъдеш игнорант не виждам как ти помага. Със същия успех можеш да си избереш произволна професия и да кажеш всички, които я работят не си заслужават заплатите и са еднакво виновни за бедите, които е възможно да са създадени от въпросната индустрия. Казвам възможно, защото според мен за сегашната криза са много по-виновни хора, които никога не са стъпвали на Уолстрийт и това, че работещите във финансовата индустрия са решили да се възползват от това не ги прави непременно единствените виновни за кризата. Нали знаеш, че е виновен тоя дето дава баницата, а не тоя дето я яде. Или наистина имаш прекалено леви убеждения :D ?

Чет Мар 12, 2009 7:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Имах предвид, че не ми пука по какъв начин си взимат парите, т.е. под каква форма. Дали ще платят данъци е твой, а не мой проблем.

Въпроса е, че не трябваше да взимат пари въобще.

Не виждам какво толкоз ти е странно - ако ти докараш твойта фирма до банкрут (или до ръба на оцеляването), дали ще ти дадат един як бонус в края на годината? и едва ли ще можеш да се оправдаеш с Windows-a.

Щото твойта теория е тая - работят си там едни добри хорица, правят луди премии и бонуси от малоумни сделки и като изгърми всичко - ами то така правят всички, такава беше системата. Ами системата е съставена точно от тия мишоци и трябва да носят отговорност.

Относно левите ми възгледи - ами аз не виждам нищо по ляво и педераско от това всички ние дружно и СОЛИДАРНО сега да плащаме за бакиите натворени от тия пичове. Ама щом на вас това ви се струва нормално...

Чет Мар 12, 2009 7:46 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аре мноо икономологически спорите за пустата криза а причините са отдавна предсказани и известни на БГ народ. Грешката хамериканците е че упорито не се интересуват от световната история. Що ни натискаха да им ставаме съюзници?! Хак да им е!
Според стар виц българите са провалили 3-4 империи и идва ред на хамериканската. Вие да сте чули неверен виц от байтошово време?
Ай, вземайте пример от дедо Боре за запасяване и да го духат хамериканците!

Чет Мар 12, 2009 9:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
правят луди премии и бонуси от малоумни сделки

Ей това ми беше идеята за лявото :) .

Чет Мар 12, 2009 9:13 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 1194  Следваща