Отговори на тема  [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 99  Следваща
ChatGPT 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: ChatGPT
Цитат:
Измамниците все по-често използват изкуствен интелект за фишинг и кражба на пари

https://it.dir.bg/web/izmamnitsite-vse- ... ba-na-pari

Вто Юни 25, 2024 11:28 am
Профил

ChatGPT3.5
АЗ Непълнолетен == не е пълнолетен ?
ChatGPT
Да, в българския език изразът "непълнолетен" означава същото като "не е пълнолетен". Терминът се използва за описване на лице, което все още не е достигнало законовата възраст за пълнолетие, която обикновено е 18 години в повечето страни.

АЗ Ако малолетните не са пълнолетни, може ли да се каже тогава че те са непълнолетни ?
ChatGPT
Да, може да се каже, че малолетните са непълнолетни. В българското законодателство термините "малолетен" и "непълнолетен" се използват за описване на различни възрастови групи, които все още не са достигнали възрастта на пълнолетие. "Малолетен" се отнася за лица под 14-годишна възраст, докато "непълнолетен" обхваща всички лица под законовата възраст за пълнолетие (18 години). Така че, всички малолетни са също и непълнолетни, но не всички непълнолетни са малолетни.

ChatGPT4

АЗ Непълнолетен == не е пълнолетен ?

ChatGPT
Да, изразът "непълнолетен" на български означава "не е пълнолетен". Това се отнася до лице, което все още не е достигнало законовата възраст на пълнолетие, което в много страни е 18 години.

АЗ Ако малолетните не са пълнолетни, може ли да се каже тогава че те са непълнолетни ?
ChatGPT
Да, може да се каже, че малолетните са непълнолетни. В българския език терминът "малолетен" се отнася до деца и юноши под определена възраст, обикновено под 14 години, които също са включени в по-широката категория "непълнолетни". Така че всички малолетни са и непълнолетни, но не всички непълнолетни са малолетни, тъй като непълнолетните включват и лица от 14 до 18 години, които се наричат "непълнолетни" или "младши пълнолетни" в някои контексти.

Вто Юни 25, 2024 12:01 pm
Профил
Аватар

Проектът на един приятел, студент по психология. До преди една година не знаеше какво е питон. Всичко с помощта на чата, единствено за 3д принтирането на кутията не са го ползвали.

https://www.linkedin.com/posts/activity ... er_desktop

Вто Юни 25, 2024 3:40 pm
Профил WWW
Аватар

проекта на твоя приятел е яко готин !!!

за общи приказки го признавам Чата...
оооообаче за мъничко по сериозна рабта е ... майка плачи

оня ден (вчера) го разпитвам за CMAKE, относно обхвата на действие на променливите и аргументите
във function( аргументи ) аргументи са локални променливи ... бе, работи като всяка функция
обаче macro( аргументи ) малко по особен, аргументите са локални но вътре е ... замяна на текст, демек вижда глобал
въпроса беше ако глобална променлива и макро аргумент са с едно и също име какво се случва и коя променлива е с приоритет .... и два часа спор с "талавизора" ... пуснах един CMAKE да вида какво става
давам примера на Чата и отговорите от CMAKE .... и джелязото обяснява:
- CMAKE дава грешни резултати :D :D те така тряя да е....

Вто Юни 25, 2024 3:58 pm
Профил ICQ
Аватар

Интересно...
Този на снимката ли ти е приятеля?

Вто Юни 25, 2024 3:59 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

И аз преди няколко дни викам чакай да пробвам CahtGPT ще измислили G-cod програма за струга по "преразказ " е изненадаме приятно . . .
"
Извинявам се за объркването. В примерния G-код, който предоставих, преместването на всеки 0.5 мм се извършва в подпрограмата. Ще доуточня и поясня как се осъществява това преместване.

Ето как трябва да изглежда целият G-код, за да бъде ясно как се извършва преместването:

gcode

Копиране на код

% ( Програма за пробиване на отвори с начало X = -380 мм и дълбочина Z = 300 мм на всеки 0.5 мм ) G21 ( Задаване на измерване в милиметри ) G90 ( Абсолютно позициониране ) G17 ( Избор на равнина XY ) G0 Z10 ( Вдигане на инструмента над заготовката за безопасност ) G0 X-380 Y0 ( Преместване до начална точка ) ( Главен цикъл за пробиване ) M98 P001 L760 ( Извикване на подпрограмата O001 760 пъти за пробиване на отвори на всеки 0.5 мм ) G0 Z10 ( Вдигане на инструмента над заготовката ) M30 ( Край на програмата ) ( Подпрограма за пробиване на отвор ) O001 G91 ( Инкрементално позициониране ) G1 Z-300 F200 ( Спускане на инструмента до дълбочина 300 мм с подаване 200 мм/мин ) G0 Z10 ( Вдигане на инструмента над заготовката ) G0 X0.5 ( Преместване на X с 0.5 мм ) G90 ( Връщане към абсолютно позициониране ) M99 ( Връщане към главната програма ) %

Нека обясня по-подробно:

Главна програма:

G21: Задава измервателната единица в милиметри.

G90: Абсолютно позициониране.

G17: Избира равнината XY за работа.

G0 Z10: Вдига инструмента на безопасно разстояние над заготовката.

G0 X-380 Y0: Премества инструмента до началната точка X = -380 мм, Y = 0 мм.

M98 P001 L760: Извиква подпрограмата O001 760 пъти (това осигурява преместването през 0.5 мм от X = -380 мм до X = 0 мм).

Подпрограма O001:

G91: Инкрементално позициониране (всички следващи движения са относителни спрямо текущата позиция).

G1 Z-300 F200: Спуска инструмента до дълбочина 300 мм с подаване 200 мм/мин.

G0 Z10: Вдига инструмента над заготовката.

G0 X0.5: Премества инструмента с 0.5 мм в посока X.

G90: Връщане към абсолютно позициониране.

M99: Край на подпрограмата, връщане към главната програма.

Как работи това:

Главната програма започва от X = -380 мм.

M98 P001 L760 извиква подпрограмата O001 760 пъти.

Всеки път, когато подпрограмата O001 се изпълнява:

Инструментът се спуска до Z = -300 мм, правейки пробиване.

Инструментът се вдига обратно до безопасна височина.

Инструментът се премества на 0.5 мм в посока X.

Процесът се повтаря 760 пъти, което води до 760 пробивания на всеки 0.5 мм от X = -380 мм до X = 0 мм.

Надявам се, че този пример и обяснение помагат да се разбере как се извършва преместването и пробиването на всеки 0.5 мм. "

Вто Юни 25, 2024 4:17 pm
Профил

Аз
"Използване на static_assert: Ако работите в C11 или по-нови стандарти" - о, нямаме такива неща при нас. Има само един лаптоп и лопата и корито дето са бъркали киреча като са правили офиса.

ChatGPT4
Хаха, разбирам! Понякога разработката на софтуер може да се случва в по-примитивни условия, но това не ви спира да правите чудеса с това, което имате налично. ....

Пет Юли 05, 2024 4:42 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Е, едно студентче дето е на практика при нас не може да пусне уарт с ДМА вече трети ден. Казах му чети чаршафа, то като Нбабане пита гпт-то и ко-пилота... е резултата е нула и вече се изнервя само като ме види....
Не съм му казал, че за да работи примера, трябва да окъси рх и тх пиновете независимо с жички или вътрешно с пинмукса( който е обяснен в чаршафа, дето панически избягва да чете).
И те така.
Знам ще дойде време да АИ да е по адекватен от нас, ама дано изчака 10-15 години...

Пет Юли 05, 2024 10:03 pm
Профил

Не знам дали ще дойде такова време, поне няма да е скоро, за момента АИ следва патерни, креативността е равна на нула, анализа е нейде около минус безкрайност ... имитира се една не много важна част от работата на човешкия мозък, ученето, но то само по себе си е абсолютно безполезно.

Пет Юли 05, 2024 10:08 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Ами както беше преди 10-15 години залитането по кол-центровете... некъв ужас.
Сега вече АИ почти адекватно те отказва да искаш помощ по телефона...
Така и разкараха към 20 хиляди чивека от амазон съппорт центровете.... и никой не знае колко знайни и незнайни от разни индийски мега съппорт колцентрове...
АИ определено ще вземе хляба на посредствените професии.
За креативност и мислене и анализ.... сигурно ще стане ама дано не е скоро....
То друго е опасното- вече много хора не искат да мислят, с тезата, че АИ ше мисли вместо тях....и са доволни като прасета в кал, че пуснали няколко автогенерирани скрипта на питон, или гпт-то изгенерирало някаква музика на базата на друга....

Пет Юли 05, 2024 10:37 pm
Профил
Аватар

MYXATA написа:
...Не съм му казал, че за да работи примера, трябва да окъси рх и тх пиновете...

Хм, ама те много сложни вашите чипове бре... :mrgreen:

Пет Юли 05, 2024 10:46 pm
Профил
Аватар

Е то задачата му беше на един евал борд да ми покаже уарт с дма да прави лоопбек.да предава 512 байта и ако ги приеме да светне диодче.
Нищо друго не сум му задавал и обяснявал.... има всичкият интернет на света....
Сега понеже на интервюто се изпъна и каза, как е писал игри, как сайбер секурити асесмънти правел на системи... как всякакви проекти правел на ардуйно инпрочие... дронове си бил правел от скратч.... аз съм скептик та чакам да ми светне диодчето преди да ну дам друго нещо да прави....
Много обичам някой да се фука как с копилота или гпт решил бързо някакъв проблем :)

Пет Юли 05, 2024 11:10 pm
Профил
Аватар

Защо не го хванеш да ти обясни концепцията как се очаква да работи този тест? И ако успее да го направи да ти обясни как може да тества отделните отчастъци. Би трябвало да стигне сам до заключението. Ако ли не, значи допуска фундаментална грешка и редно да го насочиш. Все пак е при вас да се учи, а не да му гледаш сеира :)

Съб Юли 06, 2024 12:15 am
Профил WWW
Аватар

MYXATA написа:
Казах му чети чаршафа, то като Нбабане пита гпт-то и ко-пилота... е резултата е нула и вече се изнервя само като ме види....

Еййй.... явно с нещо много ти бъркам в здравето че все ме даваш за "пример" :)
Гпт-то е полезно ако човек знае как да го ползва. Същото е ако имаш ферари ама не можеш да караш...

Съб Юли 06, 2024 12:31 am
Профил
Аватар

WOW
Цитат:
Нека го изпълним и проверим резултата.
Анализирам...

( python код )

Пон Юли 08, 2024 10:07 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 99  Следваща