|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 7:32 pm
Баси, на къде отива света ...
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Баси, на къде отива света ...
Е то това очевидни истини де, няма да намериш много желаещи да спорят срещу тях  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Ное 07, 2011 4:20 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Съб Ное 19, 2011 8:50 pm |
|
 |
|
3aek
|
|
| Съб Ное 19, 2011 10:09 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Е разликата в цената е $200 към $25  Но по съществената разлика е в таргета на двете устройства. Распберито е за обучение, за ентусиасти и т.н. Докато тия стик е consumer device - все едно компютър в джоба - ръгаш го в телевизора и с блутут клавиатура и мишка си готов за квото там ще правиш. Жалко че не може да се захранва по HDMI, но то повечето нови телевизори в момента са и с USB така че трябва само един кабел и може да се ползва хем като сторидж за филми и музика, хем като пц. Чудя се що производителите на телевизори още не са се намесили на ПЦ пазара - не е кой знае каква философия това да е вградено в самия телевизор, нито ще го оскъпи кой знае колко. Имам в предвид масово всички телевизори да са така, иначе и сега има разни интернет тв-та ама са скопени само до сайта на сони или самсунг и квото там са им разрешили - не е пълнофункционално пц. Па и да е и в облаците ... тамън.
|
| Нед Ное 20, 2011 12:49 am |
|
 |
|
tgi
|
В крайна сметка няма да съм само аз дето ще викам на телевизорите телевизори демек (имам предвид wintel телевизорите, викам им така от > десетилетие)  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Ное 20, 2011 1:17 am |
|
 |
|
palavrov
|
А, ще го доживеем тоя момент, скоро ще е. И като на майтап вместо ПЦ-тата да станат телевизори, телевизорите ще станат ПЦ-та  Мен по ме притеснява да не доживея до момента в който жицата ще е направо в мозъка ...
|
| Нед Ное 20, 2011 1:45 am |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Ако плануваш да се навърташ на тоя свят поне още 20-на години май тярбва да свикваш с тая идея 
|
| Нед Ное 20, 2011 10:59 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Нед Ное 20, 2011 12:55 pm |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Едва ли съществува на земята по-голяма и по-сложна играчка от тая 
|
| Нед Ное 20, 2011 1:11 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Баси майката, тия какво са сътворили  .
|
| Нед Ное 20, 2011 7:29 pm |
|
 |
|
tgi
|
А, едро е и от снимките съм сигурен, че не личат истинските мащаби. Влизал съм в малко по-малко такова, в GSI в Darmstadt, и усещането е като на загубен в гора  . Панелите с LEMO-та и кабелите от тях са огромни, за BNC-та трябва повече място та затова масово слагат LEMO. И ако знаете какви полуграмотно (че и съвсем неграмотно) направени анализаторски боклуци "купуват" вместо истински анализатори от мене ще ви увисне ченето. Както на тях им увисна преди 10-ина години като им демострирах нюкмана с hi-spec модула; поискаха да купят, разбира се, и разните шефове на криминално ниво (и приятели с бившия ми работодател в Германия) го протакаха около година измисляйки кви ли не глуости докато чакаха другите и те да направят нещо; ще каже човек добре, техни са, да ги изчакат - ама нищо не дочакаха, и пак не купиха от мене. И до ден днешен нямат съпоставима технология с моята от преди 10 години, още не съм ги подпукал с новата - дето е малко по-добра от предната и 6 пъти по-евтина, да ги видя тогава как ще бягат и отлагат щото нямали пари.
|
| Нед Ное 20, 2011 9:52 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Ха, що не го направиш 6 пъти по скъпо  Понякога свалянето на цените предизвиква съмнение в клиентите че е направен компромис с качеството. Виж какво правят Apple - цена не се сваля за нищо на света, с поевтиняването на технологиите добавят нови неща.
|
| Нед Ное 20, 2011 10:02 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ами защото съмнението не е в клиентите. Те се печелят лесно, както разказах бях ги спечелил и там. Спирачката идва отгоре, от шефа, който може да подпише за парите. В тоя случай просто е комбина с други и източват успешно куп пари, кво значение има, че не работи, нали това е наука, може и да не проработи, кой и как ще му потърси сметка. Някой си с адрес в София, БГ ли. Вдигни му цената и го улесни да те отпрати (няма нужда от тебе, добре си му е както е). Виж, като му отрежеш възможността да оправдае цени през които краде няма да го улесниш. Доколко и как ще се преборя баш при тия не знам, разбира се, трябва бая да му припари под гъза на такъв за да пусне - но и аз съм способен на бая работи  .
|
| Нед Ное 20, 2011 10:25 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Точно за това на науката трябва да се търсят резултати. Даваш им 100 лева и гледаш дали са свършили работа за 200 лева или за 1 лев. Ако са свършили работа за 200 лева им даваш 1000 и ги гледаш каква са свършили. .... Ако се окаже, че им даваш 50кк а те вършат работа за 100кк как да не им дадеш повече. Но примерно в БАН, като ги попиташ какво са свършили за 50кк те ти отвръщат: А вие що биете негрите?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Ное 20, 2011 10:42 pm |
|
 |
|
tgi
|
Така е разбира се, но това си остава непрактично пожелание. Ако знаеш как да им провериш какво правят няма да има нужда да им даваш пари въобще  . Единственият ти шанс да се сдобиеш с нещо от науката е да хрантутиш масата айде не шарлатани ама обикновени опортюнисти дето се впиват и честно работят постигайки нищо по разни проекти и да се надяваш, че някъде ще стане грешката и някой дето реално го бива ще направи нещо.... За съжаление на запад парите вече са толкова много, че тия дето стават за нещо нямат шанс въобще да се вредят до каквото и да е от обикновените лактоборци, затова и резултатите са такива (кой знае колко години ще отидат докато схванат каква неграмотност са свършили мерейки ония 60-ина наносекунди по-бързи неутрина и т.н.).
|
| Нед Ное 20, 2011 11:14 pm |
|
|