Отговори на тема  [ 138 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Следваща
Електрически тротинетки 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Електрически тротинетки
Изглежда добре и недостатъка че отпред е с барабан спирачка все ще се преглътне.
Това със седалката е много гот също , може и да не е удобно ама поне може да се пробва.
Обаче не намирам до колко кила требе да е ползвателя... ps намерих го -120kg

Пет Апр 15, 2022 7:08 pm
Профил

dan написа:
Странно, наистина.
Аз съм си харесал това, но не съм слушкал достатъчно, та чакам да се появят втора ръка за прилични пари :)

Аз съм харесал Вулкан - ново е къде7к в доларес ,даже ходих на едно демо на Кави и го карах ....ама съм в апартамент и няма къде да го държа.

Пет Апр 15, 2022 7:45 pm
Профил
Аватар

Давайте ми хубави идеи...;)

Пет Апр 15, 2022 9:29 pm
Профил

Grubi написа:
Давайте ми хубави идеи...;)

Ами моите калкулаци за ел.тротинетка :
От нас до работата са 6,3 Мили ...да речем са 11км.
Има един дето идва с едно ел колело и си го връзва отвън и не го зарежда ама аз евнтуално мога да се пробвам да го сгъна и да заредя ама не е ясно дали ще мога .
Та ми трябва тротинетка за поне 30 км ,40 още по добре,със скорост поне 20 км в час инак много време ще отнема и като се добави 4 кръстовища ако на тях има червено ...

От друга страна моторетката си е моторетка ,аз ако имах къде да я държа досега 5 пъти да съм си купил.
Става и за разходки в околията -да речем събота до едикъде си и неделя наобратно а тука при мене на много места моторите ползват лентата за 2ма и по лесно се изнизваш при задръстване.Отделно като идеш до обекта мотора все му се намира място ,докато на кола,в моя случаи Пикап е гадна работа.

Гореупоменатото Кавасаки чисто нова в магазина е 7 к в долари + такси .намерил съм и по евтина - Honda REBEL 500 e 6400 ама Кавито по ми е на сърце някякси , Даже Кавитата имаха демо тука и ходих ада карам баш тоя Вулкан ,...кърти мивки дето се вика.
4,6 литра на 100 км е много добре за тука..

Все пак има една доста голяма условност- Тука при мене у Финих НЕ ВАЛИ и на практика серона на двуколесните возила не се закрива...ако изключим 15 Дек до 15 Януари да речем когато може сутринда падне до 4-5 градуса другото време даже през лятната жега пак може да се кара двуколесно.

В немско карах едно 50 кубика ПИАДЖИО ,естествено само през лятото,ама като те завали дъжда си е бахур голям даже и през лятто.

Съб Апр 16, 2022 12:24 am
Профил
Аватар

Аз съм с Ninebot ES2 с допълнителна батерия, което позволява 30км. Взех го защото отключен вдига 32км/ч и от вкъщи до работа имам високоскоростна Велоалея и 10те км ги взимам за същото време за което и с колата. Но съм мека Мария и се кара само март-октомври. Това в Мюнхен. За български условия бих гледал нещо с добро окачване и меки гуми

Съб Апр 16, 2022 2:17 am
Профил WWW

Преди седмица купих са един наш служител Куго. Идва от Европа и няма мита и налози. Дават го с 400W мотор, 45 км/ч макс скорост, 40 км пробег. Гумите не са лоши, с дискови спирачки. Каза че реално издържа към 30км. И се задъхва по нанагорнище! За сега това знам. Излезе 1100лв. Ако ви трябва друго и го ще разчитам.

Съб Апр 16, 2022 1:29 pm
Профил

Масово са с около 12 - 13 Ah акумулатори и на равно им дават до около 40 км пробег.

Много ми харесват тези:

Изображение

но трябва регистрация, ГО и пр. разправии.

Съб Апр 16, 2022 3:00 pm
Профил
Аватар

Да, ГО, ГТП, ДКН и регистрация са непосилни задачи...

Съб Апр 16, 2022 3:06 pm
Профил

Практически разправията, като изключим първоначалната регистрация, се свежда до едни 130 - 140 лв. за ГО. ГТП, доколкото ми е известно, не е необходим.

Съб Апр 16, 2022 3:47 pm
Профил
Аватар

Пък в местната бакалийка продължават да предлагат заводски моторни колелета за малко над половин хилядарка лева. Е*м ти уж екологичната скъпотия!

Съб Апр 16, 2022 4:45 pm
Профил

lcr написа:
Масово са с около 12 - 13 Ah акумулатори и на равно им дават до около 40 км пробег.

Много ми харесват тези:

Изображение

но трябва регистрация, ГО и пр. разправии.

Това за възрастен човек си е мизерно , ще се сгънеш като вълкът в Ну Пагади на детското колело.....
Виждал съм тука пао парковете дават под наем ,но са по големи .......всъщност по снимките не мога да знам но на пръв поглед изглежда малко.

Пон Апр 18, 2022 8:14 pm
Профил

HCL написа:
Аз съм с Ninebot ES2 с допълнителна батерия, което позволява 30км. Взех го защото отключен вдига 32км/ч и от вкъщи до работа имам високоскоростна Велоалея и 10те км ги взимам за същото време за което и с колата. Но съм мека Мария и се кара само март-октомври. Това в Мюнхен. За български условия бих гледал нещо с добро окачване и меки гуми

В немско по мое време се пспзваха правилата за движение като към велосипедистите и въобще ползвателите на вело алеите другите се отнасяха с нужния респект. Предполагам все още е така.
В БГ е далече от това отношение.
Но предполагам си що годе фиданка ,щото на Ninebot ES2 му дават 100 кила макс.

Пон Апр 18, 2022 8:20 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Таман гледам един как се приземи по нос с такова.....
Пищи нещо, явно го боли.... ама каска, предпазители на колене и т.н. не е чувал....
Не ме кефят много тез возила....

Пон Апр 18, 2022 8:23 pm
Профил
Аватар

75 kg, всеки път като тръгна да минавам 80-ка я жена, деца или работа и ги свалям. Иначе правилата се спазват и всеки носи каска, така е, но въпреки това всяка година има жертви велосипедисти. По статистика основно от десен завой на бусове и камиони. Но имайки в предвид колко много народ се движи целогодишно с колела, предполагам и това е постижение.

Вто Апр 19, 2022 8:19 pm
Профил WWW
Аватар

Аз за това щерката съм и казал никога да не застава от дясната страна на кола. Мен са ме блъскали точно така само че идиота реши че ще паркира и му огънах вратата. Освен смачканата врата нямаше други поражения ама си ми е обица на ухото и сега голямата като почна да щъка с колело съм и казал и показал какво да не прави.

Сря Апр 20, 2022 8:31 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 138 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Следваща