|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 6:10 pm
| Автор |
Съобщение |
|
slav4o.com
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
 Re: Коронавирус - анкета
Това с изчакването малко двусмислено ми звучи. Аз ще изчакам да се ваксинират определен брой хора. По принцип и без това няма да може веднага да се ваксинирам, тъй като се предвижда ваксиниране на рисковите групи. Не мисля обаче да се барикадирвам да чакам изцяло да се загуби вируса за да изчаквам този момент. Ако повечето от хората не се ваксинират не мисля, че вирусът ще изчезне напълно. По-скоро ще остане като сезонният грип. Но това са мои предположения. За сега има доста неясноти, така че не мога да претендирам за меродавност.
|
| Нед Ное 29, 2020 12:48 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Че сезонния грип може ли да изчезне, ако достатъчно хора се ваксинират? Тц.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Ное 29, 2020 2:44 am |
|
 |
|
kalata23
Ранг: Популярен
|
Проблемът на една ваксина е, че когато ваксината е удобрена за ползване винаги има някакви странични ефекти, които няма как да се предвидят какви са. Колкото и клинични опити да са правили, все изниква по нещо. Представете си една ваксина на примерно 1 ден от пускането й и масова ваксинация? Ми ако повечето всъщност се поболеят. Ами хората с придружаващи заболявания? Ваксините имат смисъл като ваксините против туберколоза, едра шарка, морбили, тетанус и т.н. Това са доказани ваксини - минали са поне 2-3 поколения и за тях се знаят ефектите.
|
| Нед Ное 29, 2020 6:09 am |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 434 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
Туте, какво се залепи за мене, да не си ми таен фен/фенка, айде 'бъгър офф' : https://youtu.be/a1ZjclTcZyM
|
| Нед Ное 29, 2020 11:29 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Въпросче - защо са изчезнали едрата шарка и полиомиелитът?
|
| Нед Ное 29, 2020 8:02 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Рек - има голяма разлика - грипа не е един а са цяла армия от вируси с общо име. Шарката и ПМ подлежат на унищожаване с повсеместно ваксиниране. Освен това и ваксините им действат доживотно. Не съм никакъв специалист ама явно нямат сериозни мутации, които да са достатъчно променени че имунитета от ваксината да не действа. Виж примерно дребната шарка - за нея дори няма ваксина и като я изкараш си се самоваксинираш доживотно. Че даже малката ми щерка я изкара без почти нищо да разбере, щото жената я кара две години преди да се появи малкото и явно и е предала имунитет до някаква степен. Остава ни само да се надяваме че тоя бацил няма да мутира сериозно и имунитета ще е траен.
|
| Нед Ное 29, 2020 9:01 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пон Ное 30, 2020 3:45 pm |
|
 |
|
syscop
|
Последният абзац е особено интересен.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пон Ное 30, 2020 4:00 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Колкото по-зъл е един вирус, толкова по устойчив е имунитета, който тялото си изработва към него (дали чрез боледуване, дали чрез ваксина). Също така злите вируси много по-малко мутират. Затова и варицелата са кара като дете и после доживотно държи. И затова ваксината срещу грип държи един сезон... ако въобще държи нещо (между другото естествения имунитет срещу грип е доста по-устойчив). Засега логиката води, короната да е по-скоро като грипа в това отношение, предвид това, че антителата доста скоростно се стопяват като количество. Т.е. това дето ще си го забучиш сега, вероятно ще трябва да си го бучиш всяка година... Но това са догадки де, като се набучат достатъчно хора ще се види. Не знам на какъв принцип е руската ваксина, въобще незнам каза ли някой. Но тези на Файзер и Модерна са нещо наистина ново и неизвестните са плашещо много. От друга старана ако се окажат успешни, това е цял един нов дял във фармацията и отваря врати за лечение на доста болести.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 30, 2020 5:15 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
модерните mRNA доколкото разбрах са "математически" моделирани - някъв протеин-пептид имитираш ACE2 да се "зелепя" за S-Spike ( шипа ) на вируса... няма и патента или не го намерих ма нещо ме съмняват тези mRNA( messagesRNA ) - как за толкова кратко време "намериха" антитялото та чак и "синтезираха" mRNA ( та и в промишлени количества )
|
| Пон Ное 30, 2020 6:21 pm |
|
 |
|
741
|
Това с имунитета е едната страна. Другото е, че едра шарка и полиомиелит ходят по хората и няма естествен резервоар на вируса в природата. При гриповете и короната не е така. Докато го боледуват и разнасят животни, няма как да бъде ликвидиран.
|
| Пон Ное 30, 2020 6:25 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
и още нещо - тва mRNA трябва да бъде доставено вътре в клетката ( която не е балама да пуска всичко ) за да се синтезира протеина и как така една инжекция в рамото достави mRNA вътре в клетката
|
| Пон Ное 30, 2020 6:42 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
наскоро попаднах на рутер, който връща и твоите mDNS бродкасти и на теб... та и с mRNA ще да е нещо такова - някъде работи, някъде не работи, кинтите са взети и никой няма да се напряга особено 'що чвъчката не работи'
|
| Пон Ное 30, 2020 6:55 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
докато векторните са вируси които немогат да се размножават, но имат способноста да влезнат в клетката и да доставят RNA в която е добавен част за синтез на протенин от короната и някак си с този протенин да се "обучи" имунната система да "трепе" оригинала
|
| Пон Ное 30, 2020 7:11 pm |
|
 |
|
s.ivanov
Ранг: Новодошъл
|
|
| Пон Ное 30, 2020 7:15 pm |