|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:44 am
Някой ще прави ли козунак тази година?
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: Някой ще прави ли козунак тази година?
Тони, доколкото си спомням - това се прави най-често в латинска америка - гаучосите в аржентина например ? и на други места най-вече по южната латоснка америка За там ли говориш на края на света  щото аз за ирландия си мисля, че е на края на света - ама тука най-много някой печен компир да видиш 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Май 09, 2016 11:46 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Това конкретно е Ушуая, по на юг няма нищо... е има една военна база със селце в Чили ама не го броят  , иначе такова видях само по онзи край, около буенос айрес и по на север не видях такива, или са били рядкост.
|
| Пон Май 09, 2016 3:21 pm |
|
 |
|
denyo
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 1:44 pm Мнения: 35 Местоположение: Варна
|
Толкова се кефя на резултата от рецептата, че даже и купих собствен адрес: kozunak.top - козунак на конци лесна и подробна рецепта.Колкото и да мислих, май по-лесен начин няма да намеря. Има още няколко детайла които трябва да допълня, че въпреки обема на рецептата, пас възникват въпросителни. Също трябва да направя и кратък вариант за по-опитните. Сега по Великден възникна такава питанка, че на някои хора пък им е досадно толкова подробно обяснение. Снощи правих за пръв път със свинска мас вместо краве масло и сякаш стана по-добре. Колегите го ометоха за нула време.
|
| Пон Апр 16, 2018 3:14 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Чак ме изкушаваш да пробвам, само дето великден мина.
|
| Пон Апр 16, 2018 4:52 pm |
|
 |
|
denyo
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 1:44 pm Мнения: 35 Местоположение: Варна
|
Че аз правя непрекъснато  Но съм си малко луд де. Да пробвам нова марка брашно, мая и т.н. Продукцията раздавам на колеги, приятели и комшии. Наскоро се осмелих за пръв път свинска мас да ползвам за мазнина и стана чудесен. И на никой не му направи впечатление. Козунак потопен в топло прясно млечице е върховен деликатес за мен. Та ако пробваш се надявам на отзиви. Ако нямаш опит, прочети няколко пъти технологията. Дребни на вид неща могат да провалят козунака. Последно един съфорумец беше направил не два, а един голям козунак с дозата от рецептата. И естествено го пекъл на режима който съм посочил за два отделни и сърцевината естествено беше останала неизпечена.
|
| Сря Апр 18, 2018 10:06 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами и козунаци дъм праеил, ама по други рецепти, по ме влекът местните гоздби но ще се справя... само време да остане. С тая газова фурна ще си трябват експерименти.
|
| Сря Апр 18, 2018 5:11 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
He e козунак (извинявам се за спама), ама рекох и аз да се похваля  
|
| Сря Апр 18, 2018 5:27 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
На мен ми са на сърце разните видове хлябове, вити баници, питки и пържени десерти. Соленки, елхички и незнам какви още захрани бомби също. Но все си намирам извинение с нещо за запояване. Може би като се пенсинирам да отворя хлебарница.
Между другото автора като отвори темата за домейни навремето бях регистрирал на мое име sladki.com, но го изоставих и някой го взе - все още го продават
|
| Сря Апр 18, 2018 6:56 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе на мен много неща са ми на сърце ама после ми стават и на гъз.... та не прекалявам, то скоро няма и изгледи де, у мехико няма нищо тестено което да ме изкушава, освен ако не се отплесна с козунаци..
|
| Сря Апр 18, 2018 9:16 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Мии, хляб!
Не е козунак, а това което ядем всеки ден. Дори и с най-скапаното брашно и сгрешена рецепта домашният хляб е по-добър от супермаркетския, особено от рязания. Нали преди време ви казах да си купите от ланда на кауфа фурничка - беше намалена до 50-на лева. Оказа се мноооого дуракоустойчива (за разлика от доста други), на момента станах хлебар и оттогава нагъваме толкова хляб, че чак почнах да се тревожа за здравето. На няколко пъти правих кекс и всичко е точно! Само ме е яд, че няма програма за кисело мляко. При първа възможност ще си забъркам тесто за козунак - да шашна женурята. Дори имам "Брашно за козунак", но не съм прочел какво съдържа.
Всъщност дядо ми беше най-добрият фурнаджия в околността, а баба ми знаеше за хляба (и козунака) малко повече от него. Имам толкова визуално-вкусови спомени, че не мога да се заблудя лесно.
|
| Сря Апр 18, 2018 10:22 pm |
|
|