|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 12:41 pm
| Автор |
Съобщение |
|
palavrov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: Новини от страната
Рано сутрин има на куп няколко low cost полета - на терминал 1 - тогава направо не смогват да поемат целия поток. Е, къде къде по разумно е да подредят полетите равномерно през цялото време - примерно таксите за по малко натоварените часове да са по евтини и т.н.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Дек 11, 2013 12:00 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Проблема с таксите не е от Летище софия а от дестинациите им, затова и повечето полети са сутрешни или вечерни. Терминал 1 е друга бира, той е малък, но в същото време терминал 2 стои празен. По интересното е че те така ил иначе извозват с автобуси, много от полетите на терминал 2 също са с автобуси а не позлват ръкави. Принципно проблема е малко по-друг но това не е свързано с натовареност а малоумност при проектирането и експлоатацията. Зора им е шенгенсиките полети и тия които не са шенгенски. Трябва да бъдат разделени а в момента тов аняма как да стане. Ако си заглеждал терминал 2 има една зона която е отделена и има кабинки за паспортен контрол, но явно не искат да я ползват, или не е изгодно, няма значение. Така или иначе нискотарифните полети са все към шенген, така че това разширение няма никак да ги оправи. По скоро летището трябва да си смени малко ценовата политика и да стимулира ползването на гейтовете и терминал 2 .... държейки разлика в цената и принуждавайки нискобюджетните да позлват терминал 1 няма как да се оправи това натоварване. Друг проблем пък е секюритито на темринал 2, доста са мудни, като цяло прилича пак да е организационен проблем, също и проектантски. Като качиш ескалаторите имаш буквално 30 кв.м за да събереш всички чакащи за проверка от където пак настава хаос. Не знам кога ще се сетят да преместят пункта за проверка поне 10-на м назад, възможност има. Като цяло това е проблема когато не с епроектира с мисъл и не се оперира с мисъл. Новите терминали на фрапорт изглеждат по измислени, и със сигурност са по-добре направени, макар че не са вложени толкова много пари, но то нормално де, от частен инвеститор трудно се краде, особенно когато е ТИМ ...
|
| Сря Дек 11, 2013 2:13 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Това с малката площадка след елеваторите си е проблем - на косъм бях с багажи и дете да не мога да слеза от елеватора, вдигнаха ми кръвното - не знам как се оправят с разни баби и дедовци дето едва кретат ... но и това има евтина оправия - да не пускат хора на елеваторите докато не се поопразни - по-евтино ще е да уплътнят на 1-2-ма човека времето отколкото да разбутват пункта за проверка, и без това проблема е за час два на ден най вероятно. Е, още по евтино е да се мисли на време, вместо после да се търсят врътки 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Дек 11, 2013 7:14 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
това съоръжение е толкова летищен терминал, колкото женския пазар е "женски" или "пазар". основната мисъл беше да се вземат едни комисионни, всичко друго е без значение. спомням си, когато отваряха офертите, декласираха летище Шипхол, защото нямали достатъчно квалификация като строител и оператор... всичко у нас е далавера.
на нашия терминал изходящи и входящи пътници ползват една и съща "зала". вероятно за да намалят броя на магазините, за друга идея не се сещам. места за краткосрочно паркиране няма. а пък паркинга е недоразумение на урбанистиката съчетано мутренски мениджмент. добре поне че сложиха машини за пакетиране на багаж и на Т2, че преди трябваше да вземеш такси до Т1, да пакетираш и да се върнеш пак на Т2.
|
| Сря Дек 11, 2013 7:43 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Но пък за сметка на това има бутон за авариен стоп на ескалаторите. Ако знаеш после какъв цирк настава. 
|
| Сря Дек 11, 2013 10:00 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е те така правят, не пускат хора, от което пък става купчина долу .. няма оправия.
|
| Сря Дек 11, 2013 11:08 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Значи затова никой нищо не ми каза само ме гледаха известно време накриво като натиснах гъбата. 
|
| Чет Дек 12, 2013 9:21 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Те не знаят нак= кой свят живеят.
|
| Чет Дек 12, 2013 9:31 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
то на летището открай време всички служители се чувстват богопомазани. ходят с едни царствени осанки, дори повечето депутати простеят поведенчески пред тях. но Истинските богове обитават синята сграда на РВД. там дори "мегахерц" ти го обясняват с върховно самочувствие.
|
| Чет Дек 12, 2013 11:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е там заплатите са поне 2 на тези на летището няма как, и това за ниските позиции, контролерите са далеч далеч. Там между другото е доста по добре, само дето ги прецакаха с новата кула, но от тях нищо не зависеше.
|
| Чет Дек 12, 2013 11:37 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Повече от година почти не ми остава време за гледане на телевизия, поради което съм пропуснал тези две интервюта, които вчера един колега ми изпрати. Сториха ми се доста интересни, с различни виждания и доста интересни идеи, които предполагам ще са интересни и за вас. http://svetla.livenews.bg/video/details/162http://svetla.livenews.bg/video/details/163Може би си струва да обсъдим и коментираме някои от повдигнатите въпроси и идеи... Не знам кой стои зад този човек (черногледо погледнато няма как да не стои някой) и като за начало ще е добре да се изясни това (само дето не знам как да стане). Иначе като цяло визията която създава е привлекателна към момента поне за мен (на фона на кофата говна и другата с лайна - между които трябва да избера по време на изборите в случай, че реша да гласувам...)
|
| Съб Дек 14, 2013 2:50 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Аз пък мисля, че думите в тази песен описват много точно ситуацията в България  много яко парче http://www.youtube.com/watch?v=g4ouPGGLI6Q
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Дек 14, 2013 5:00 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Дек 16, 2013 11:40 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе на мен тов ами изглежда нормално, има дружества които с години не са изплащали дивидент на държавата, много вроятно те и няма да го изплатят. А пък боко си приватизира Булгартабак, това беше едно от малкото което имаше добри печалби, е разбир асе преди да го изкарат на загуба, та да го приватизират.
|
| Пон Дек 16, 2013 12:33 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
http://www.dnevnik.bg/biznes/2013/12/20 ... moteks_ot/Не е истина просто... Държавата почва да изкупува фалиращи предприятия... Ама нямало да го прави постоянно, само за някой... Т.е. социализъм пак ще има само за някой... Тоя Стойнев е по чалнат и от Пешо Тъпото... предишния си събираше министрите по кръстовищата, ама тия от къде ги намират?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 20, 2013 7:22 pm |
|
|