Отговори на тема  [ 16185 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287 ... 1079  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
miro_atc написа:
Според МВР на едното място има 5000, на другото 15000 а на третото 50000...
Мдааа.... както и преди беше обявено, според МВР китайците са около 1.5 милиона.... :ANAL: :axe:

Нед Ное 17, 2013 12:25 am
Профил ICQ

Сега една седмица ще дискутират колко са били и кои са били повече ...все ми е тая, вече избягвам всякакви новини, писна ми от глупости, за пръв път от месеци си почивам в събота, цял ден гледам стар трек, на тия протети бих отишъл само с ПК под ръка и наред.

Нед Ное 17, 2013 1:14 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Аз, таковата, малко съм встрани от лудницата, ама не ми е ясно, за какво са на улицата тези хора?
89-а година беше желание за демокрация, сега е демокрация - какво се желае - тоталитаризъм ли?
Що не викнат пак един философ, като 'бат Желью, или физик-свещанник като Фори Светулката(С БИПОЛЯРНОТО РАЗСТРОЙСТВО) :?:
Им ли някой да ми обясни, аз не разбирам повода за всенародното вълнение и как смятат да променят нещата :?: с излизане по улиците:?:
за разлика от по-ранните шевствия (89-а, 91-92), както и последното по Жан-Виденовото правителство, това не е платено отвън - демек само вътрешни интереси се надцакват.

Пон Ное 18, 2013 1:15 am
Профил

Искат оставка на правителството...

Причините са безброй, ако щеш само последните няколко дни, виж в интернет ще намериш за "опорните точки". В Петък помиярът казва че ще уволнява държавни служители ако ходят на митинг, на другия ден той лично отива на партиен митинг. Нали тва е само за последните дни. Както се казва, ако не беше тъжно щеше да е много смешно...

Иначе какво ще промени една оставка, ми една няма да промени нищо. Същият цирк много вероятно пак ще се повтори. Тва всъщност е вече повторение, ако си пропуснал предишното правителство си даде оставката. Та за съжаление тва ще се повтаря и в бъдеще и вече е въпрос дали на народа ще му стигнат силиците. Но друг вариант няма, това е единственият начин да се обезцени властта. Да дойдеш на власт си е инвестиция, тва кампании, купуване на гласове и т.н. И ако при първия сериозен гаф те изхвърлят на улицата, рано или късно ще наложи или да инвестираш по-малко или да не правиш сериозни гафове.
Това е причината и останалите партии да не подкрепят оставката... знаят, че тръгне ли са по тоя път и тях няма да ги подмине. Иначе на думи са силни разбира се, особено Бойко, но на практика нищо, щото ако искаше да падне правителството просто да е напуснал парламента и изборите стават неизбежни.

Те това е накратко... Интересно е, че това са първите граждански, а не политически митинги у нас.

Пон Ное 18, 2013 1:56 am
Профил

Първо аз изобщо не съм убеден че това са граждански митинги, ако не забеляза митинги имаше 3-4 седмици в началото и сега от около две седмици, през останалото време нямаше почти никакви хора, не ми говори за отпуски и ваканции,просто сега отново някой ги ръчка.
По лошото е че точно гражданските няма как да променят нещо, както виждаш правителството му е все там за протестите, и е съвсем в реда на нещата, ако така се сваляше правителство щеше да е доста по притеснително, вадиш 20-30 млн, изкарваш 20 хил човека за 2 месеца и си готов ... От протести може да се плаши само боко защото таква му беше политиката, вече едва ли ще е.
Иначе за хората на улицата, никой вкл. и самите те не знаят какво искат, искат промяна но нямат идея какво е това промяна, говоря за тия които са там по убеждение. Това всъщност лично мен ме притеснява много повече от корумпираните политици, ако една страна се управлява на принципа ние не знаем какво искаме но искаме да е различно нещатат стават още по несигурни. Другото което ме притеснява е масовата ненавист към бизнеса бил той едър или среден, желанието на хората да получат нещо без особенна идея защо трябва да го получат и как да си го заслужат. Лично мое мнение е че ако тия от улицата успеят в исканията си, правителството подаде оставка и това започне да става със всяко следващо много скоро инвеститори у нас няма да останат, и ще се наредим в клсацията не на най-бедните в европа а в света. Който не е виждал какво става когато некомпетентно и необразовано население вземе властта моля да посети някоя африканска държава, може и южна африка.
За мен лично разлика голяма няма, просто няма да живея тук, може пък дори да съм от тия които ще спечелят от цялата тая работа, все ми е тая, аз имам къде да работя и живея извън БГ.

Пон Ное 18, 2013 2:24 am
Профил
Аватар

Цитат:
В Петък помиярът казва че ще уволнява държавни служители ако ходят на митинг, на другия ден той лично отива на партиен митинг. Нали тва е само за последните дни. Както се казва, ако не беше тъжно щеше да е много смешно...

Въобще не искам да вземам страна, но това е някаква абсолютна тъпня. Първо премиера е политическа фигура (по-политическа от това няма на къде) и е съвсем нормално да ходи на политическки митинги защото той провежда въпросната партийна политика - всички политици по света го правят. Второ - относно служителите. Съгласен съм, че премиера не е много прав (макар, че мисля, че пък до някъде има право), като ги заплашва с уволнение, заради това, че са били на политически митинг, но пък в същото време да работиш за правителство, което провежда партийна политика, с която не си съгласен и да си траеш като вземаш заплата от това правителство, но пък да ходиш да протестираш е още по-голяма нелепост и тъпня. Ако си държавен служител и не си съгласен с политиката на правителството, за което работиш, за мен най-нормалното нещо на света е да си подадеш оставката и да напуснеш и после вече протестирай/работи срещу правителството колкото си искаш. Ако си служител в частна фирма и тръгнеш да се репчиш срещу политиката/подхода на мениджърите първото нещо, което ще ти се случи е да бъдеш уволнен - супер нормално и правилно и аз не виждам нищо лошо в това. Не е задължително всички да сме на едно мнение и да се обичаме, ама ако ще имаме някакви принципи, нека да са истински :D .

Пон Ное 18, 2013 5:20 am
Профил

Dimitar,
правото да протестираш си е конституционно право, от това по-правно няма накъде... Да се твърди обратното е грубо, ама много грубо потъпкване на всякакви норми. Още повече пък да използваш полиция за сплашване и за абсолютни глупости. Има си закони, ако някой ги прекрачи полицията спокойно може да вземе и да го закопчае, това й е работата. И у ваше село предполагам е така. Но да ходи да спира по средата на улицата, да записва лични данни, да разпространява откровени компромати това вече е селско изпълнение. Чак ми става жал за горките ченгета ;-)
А иначе за държавните служители - те след всеки избори се сменят поголовно. Аз не мисля че има кой знае какъв наплив точно те да протестират, ако има ще е най-големия ташак... Всъщност може и да не съм прав, защото най-сериозните критики дето чувам тия дни идват точно от стари комунисти като Татяна Дончева вчера я слушах в прав текст си го каза че полицията никога не е била използвана и унизявана така от 89г. а тия дето ходят на митингите на БСП ги нарече "баламурници".
Тъй де, мисълта ми беше че държавните служители (изключая тия под пагон) си имат правото да протестират като всички нас... И това не може да се коментира по никакъв начин. Камо ли пък да се заплашват заради това и то изрично от премиера. Грубо е. Прекалено грубо и само заради тоя факт си заслужава оставката. Това не означава че държавните служители не могат да бъдат уволнявани без повод. Могат и ги уволняват. То е същото като у вас - шефа ти може да уволни всеки нали? Но да уволни някой с мотива че е черен?

Пон Ное 18, 2013 10:13 am
Профил
Аватар

Всъщност изказването на премиера е точно толкова скандално, както онова за танковете на Младенов. Като цяло Орешарски не може да си държи езика зад зъбите, негова е и култовата реплика за седянката. :) Не, че устата на Бърборко не е даже по пиперлива, ама той явно е по-хубав и народа по-лесно му прощава простотиите дето ги ръси... Кво да правиш, някой си имат излъчване, други не.

Пон Ное 18, 2013 10:37 am
Профил ICQ

Държавен служител или не, извън работно време геЙя не може да му дава наклон. Едва ли някой е отишъл с плакат "Министерство на Образованието иска #ОСТАВКА".
Омазването на тия е безкрайно, много бързо се забрави първата причина за протеста. А колко неща ще разберем след години.
Аз не мога да приема че мафия, която:
- лъже/манипулира президента и народа
- манипулира (изнудва) собствените си депутати за да гласуват за оня боклук
- променя ЗАКОНИ само за да сложи същия тоя боклук на важна държавна позиция
- който (боклук) е уволнил собственоръчно преди няколко години
- каквото съм чул като решения на тия правителство влиза в графата "да си гарантираме пенсионерите за следващите избори"
има право да е в парламента въобще.
Вторият боклук (геЙя) е негоден да управлява нещо повече от собственото си аграрно стопанство (жалко за животните де). Не знам дали е подкупен, зависим или го прави от кеф да се навежда. Да се скрива някъде.

Пон Ное 18, 2013 10:49 am
Профил
Аватар

Мдааа, пак да си каже бай Бонго, че по-лошо от служебно/коалиционно правителство няма: вършат се неприкрити безобразия защото в общи линии никой не носи отговорност.

Защо протестира народът: защото му писна от мизерия пък всички са маскари, включително съдиите, опозицията, синдикатите, неправителствените организации и т.н.

Вие се смеете на гърците пък те се смеят на нас, че не знаем да си отстояваме правата. Защото там отдавна да се бе вдигнала цялата страна без да и пука дали е "яхната" от синдикати или комунисти и нямаше да спре докато не постигне исканото, без значение трудностите произтекли от това. А двайсетината от антипротеста биха изяли такъв пердах, че и за хилядарка на час нямаше да се навият.

Сега: вълна от ксенофобия за отклоняване на удара. Мии то и там дебеловрати момчета съпровождаха пенсионерите и раздаваха помощи в резултат на което влязоха в парламента. Обаче при първият намек за фашизъм обществото се надигна и да видиш депутат зад решетки влиза ли...

Пон Ное 18, 2013 10:54 am
Профил

ToHu написа:
Иначе за хората на улицата, никой вкл. и самите те не знаят какво искат, искат промяна но нямат идея какво е това промяна

Виж сега, грозно е да казваш какво знаят и какво не знаят другите... Тоя номер да плюеш върху хората с различно мнение леекичко взе да се изтърква ;-)
Повечето от протестиращите много добре знаят какво искат, както и много добре осъзнават рисковете да не стане както го искат.

Цитат:
Лично мое мнение е че ако тия от улицата успеят в исканията си, правителството подаде оставка и това започне да става със всяко следващо много скоро инвеститори у нас няма да останат, и ще се наредим в клсацията не на най-бедните в европа а в света.

То пък щото сега сме най-богатите и инвеститорите се тълпят на опашки... Стига глупости! Това правителство е проблем, голям проблем ако щеш дори и заради отношението на другите държави. Не че трябва задължително да се съобразяваме с тях, но пък факта че посланиците първо на Германия, Франция после и Холандския, тия дни чух и английския да се изказва.. Не е нормално чужди посланици да се изказват по вътрешно политически въпроси. Фактът че го правят значи че или имат някакви нечисти помисли или че у нас нещата яко миришат и ония не могат да си затворят повече устите. Няма да спекулирам кое от двете е...

Пон Ное 18, 2013 11:51 am
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
Мдааа, пак да си каже бай Бонго, че по-лошо от служебно/коалиционно правителство няма: вършат се неприкрити безобразия защото в общи линии никой не носи отговорност.

Защо протестира народът: защото му писна от мизерия пък всички са маскари, включително съдиите, опозицията, синдикатите, неправителствените организации и т.н.

...

Ето това, когато човек го прозре, разбира цялото безсмислие на сегашните протести. Да махнем тия, за да дойдат другите, които са пак тия, но в друг цвят дрешки. Това е нонсенс отвсякъде. Нещата за 23 години стигнаха до там, че политическите протести имат смисъл само ако са за смяна на самата система на управление. Във февруарските протеси имаше някаква идея, някакъв смисъл, някакви конкретни искания, въобще някаква логика. Сегашните са лишени от всичко това!

Пон Ное 18, 2013 1:41 pm
Профил WWW
Аватар

Някаквата идея, някаквия смисъл и някаквите конкретни искания на предишните протести, доведоха до днешната ситуация... чисто хронологически. Иначе казано, резултата от тях е това , което имаме сега...

Пон Ное 18, 2013 1:48 pm
Профил ICQ

Аз не съм чул едно разумно искане нито от интервюираните нито от познатите ми които иначе и те протестират, не съм прочел и тук между другото.
А за другото кокто казах все ми е тая, и без това от толкова време бизнеса в бг е въпреки управляващите, имам си доста работа навън. Та вече да ти кажа не ми пука, само дето освен смешниците в парламента сега се появиха и тези по улиците, та цирка е пълен само дето не ми се гледа.

Пон Ное 18, 2013 1:49 pm
Профил
Аватар

Разумно искане викаш - ами ето ти едно - издънваш се - търсиш си друга работа. Неразумно ли ти звучи?

Пон Ное 18, 2013 1:51 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16185 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287 ... 1079  Следваща