|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:28 am
| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
 Re: ChatGPT
Днес си поиграх с новия модел на Гугъл - Гемини 1.5 про. Това нещо буквално изби рибата. Имам свален целия форум и му качих моите постове и половината от тези на ДедоБоре. Това са над 1000 страници текст. Справя се отлично както със обобщенията, така и с конкретни въпроси. Като добавим това, че е мулти-модален (разбира изображения и аудио) и ми става любимата играчка.
|
| Пет Апр 12, 2024 2:04 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
Не съм забелязал Дедо Боре да е много активен в FPGA и VHDL темите, интересно е как чата реши че има опит в тая област.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пет Апр 12, 2024 9:05 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Сигурно по метода ин индукцията, както индианците пишат CV-та за IT  Като знае нещо, значи знае и 100 други неща дето са около него, примерно GDY, ABS, XCNSI, XBSTWV, ATZVAT, CNEOICE, XBSSXV, и т.н...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Апр 12, 2024 9:25 am |
|
 |
|
HCL
|
@Bai Ui, без да внедрявам в нещата, постовете му по темата са над 132. Нека той да коментира. Това, което е впечатляващо в случая е как само в обобщението на неговите постове наблегна на чувството за хумор... Тези които четем тук от доста време знаем колко е добро това попадение. Обърни внимание че тук става въпрос за обработката на близо един един милион думи на български език. Сега го сложи в перспектива
|
| Пет Апр 12, 2024 12:33 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
дай му задача: Направи CV на ДедоБоре ... от форума 
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пет Апр 12, 2024 12:44 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Я кажете, какаво е положението с написване е и адаптиране на библиотеки и драйвери за разни класически интерфейски като SPI, I2C, CAN и т.н? Както и писането на разни Android/iOS app-ве - задава ли се коренна разлика в начина и времето за писане или все тая?
В смисъл откриването на топлата вода всеки път не е наложително, но (ще) става ли по-бързо или пак ще отнема значително време в първоначално създаване и търсене на грешки?
|
| Пет Апр 19, 2024 5:48 pm |
|
 |
|
HCL
|
Не знам за апове, обаче аз си написах малка виртуална галерия за Quest VR на C# Unity с негова помощ без да съм пипал нито С# нито Unity. Освен това пише много добър Python код за Blender.
|
| Пет Апр 19, 2024 5:55 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Повече ембедед истории - да кажем имаш чаршафа и примерна библиотека, и да можеш фа синтезираш нещо относително бързо, според това какъв процесор е.
А за аповете - с безкрайните им ъпдейти и промени, да можеш да генерираш нещо работещо, а не да четеш хиляди страници ерати и коментари
|
| Пет Апр 19, 2024 6:01 pm |
|
 |
|
HCL
|
|
| Сря Май 01, 2024 12:51 am |
|
 |
|
HCL
|
|
| Вто Май 14, 2024 11:35 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Това не разбрах отново ли го постваш, или защото не си видял дискусията от вчера за четворка-о? Тъй като все още нямам тази лиготийка, може ли да помоля използващите този чат (освен всички новонароени в последните седмици), по-точно безплатната му версия да ми кажат, появи ли им се в "комбото" тази опция за избор? При мен си стои все така на версия 3.5 и непрекъснато ме подканя да се ръсна 20 долара на месец за версия плюс, където вече най-вероятно ще си имам и четворка-о. Но исках да съм сигурен, че проблемът не е в браузър или не знам какво - някой, който не плаща за GPT4 има ли вече лимитираната опция на GPT-4o? Или като мен се мъчи и интервюира чата през час? И чата ми се извинява и обяснява, че съм в момента с нисък приоритет спрямо география, плащащите си и т.н., та да си чакам, да се появи някой ден.
|
| Сря Май 15, 2024 12:17 am |
|
 |
|
d_jelev
|
Между другото, без да адвокатствам за никой АИ, защото тайничко съм против тази истерия и зависимост (тези АИ технологии си стават зависимост), ама пробвал съм всичките, дето съм ги чувал оттук, оттам, вкл. и много бързия groq с неговите LLM модели и вече почти хиляда токъна в секунда (ако съм се изразил коректно, че ми са нови тези дефиниции още). И смятам, че нито Copilot, нито Джемини се справят по-добре от ChatGPT по софтуерни въпроси. Предимно за това го ползвам - от скриптове за Алтиум, VBA за Ексел до всичките му там програмни езици и линукски истории. Нарочно сравнявам решенията и тези на този чат най-ми допадат. И обяснява най-малко, и бърка най-малко. За съжаление на работата трябва да се мъча с Copilot, другите са ни "забранени". Най-недоволен съм от grok и groq, но реално никога не съм ги изпитвал на социални, исторически, психологически теми, или литература и прочие. Та не знам, може да им е там силата. Но ChatGPT вчера отвърна на удара подобаващо.
|
| Сря Май 15, 2024 12:25 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами ръсни се 20. Не е чак толкова пък и можеш винаги да го прекъснеш. Копилот НЕ ти го препоръчвам. Аз го пробвах с платената версия и е пълна трагедия, по-зле е от гпт 3.5 дори. За джемини не знам нищо тъй като по принцип гледам да избягвам всичко дето излиза от гугъл
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Май 15, 2024 10:25 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ръснах се, ей така от любопитство. Задавам му технически въпроси, не блести, но пък бързо изнамира формули, друг въпрос е дали са верни или си ги съчинява.
|
| Сря Май 15, 2024 5:29 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
за "прост" Python ... "бива" ( в кавички ) обаче, за каквото и да е "сложен" код ( Python, C, CPP, makefile, SCons ...etc ) ... 
_________________ main[-1u]={1};
|
| Сря Май 15, 2024 5:56 pm |
|
|