Отговори на тема  [ 16187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
А нямам претенции за първенство/авторство върху името, само върху продукта с такова име :D .
Като нищо може да са го измислили преди мене, тогава уокманите бяха на мода и такъв вид
производни имена се правеха много (както сега разните ай-пад ай-не знам кво си та до ай-сиктир :D ) .

Къде тоя с панелите говори за нюкмани ми е любопитно, това не го видях през линка а не
съм го търсил активно.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Авг 22, 2013 4:54 pm
Профил WWW
Аватар

Бръкнахте ми в раната, мамка му!
Той балконът изобщо не е по-грозен от по-долния "винкел-стъкло".
Обаче аз на новия апартамент имам южна калкан-стена и заради юруша на женурята нямах време да осмисля/сложа поне затопляне на вода. Соларките - кучета ги яли.

Иначе: термоизолирах я :)

Чет Авг 22, 2013 8:24 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Аватар

http://offnews.bg/index.php/234927/nov- ... mitnitsite

Пон Авг 26, 2013 9:44 am
Профил

Ами нормално, последователна политика води експертното правителство :(
Тези снимки на контрапротестиращи ме впечатлиха обаче - http://offnews.bg/index.php/233102/lits ... sta-snimki
Е за такава гавра с Българското знаме преди 10-ти или както му казваме едно време тези мангали или щяха или да чукат камъни по кариерите или щяха да ги ядат свинете в Белене. А сега - по някой грош в джоба от партията майка, каква ирония...

Вто Авг 27, 2013 12:43 am
Профил
Аватар

Милене - и твоя човек яко се омаза с кафеви неща ама айде. И аз някога се самоопределях като умерен националист, ама то няма за кого да викам на тоя мач вече...

Вто Авг 27, 2013 2:27 pm
Профил ICQ
Аватар

http://dnes.dir.bg/news/hipermarketi-ui ... 3-14830930

Тия просто шум ли вдигат или са толкова отчаяни вече в битката срещу всякакво
частно производство в БГ дето я водят 70 години не ми е ясно; но искат пак
да "стимулират" икономиката с квартални магазинчета и куфарна търговия, баси
пародията. Дали просто продължават да вдигат шум та публиката да си отдъхне и
да е щастлива като ги сменят със следващия актьорски състав или наистина са
видели наченки на някакво частно производство - което им е основен враг, нали
ражда независими хора - не ми е съвсем ясно ама смешката е голяма, ще правят
БГ Ladenschlussgesetz.... (закон за затваряне на магазините, профсъюзна идиотия
от Германия дето последиците и всички я търпят през зъби до ден днешен).

Вто Авг 27, 2013 3:23 pm
Профил WWW

Не е само в Германия, ама то тов аняма нищо общо, колкото и да са удобни, аз бих затворил всички големи вериги, според мен не стимулират конкуренцията а просто обират Българина. Голяма част от продуктите които продават са вносни, тези които не са са купени при някакви супер неизгодни условия за производителя. И малкото пари които Бъ;гарина изкарва през тия вериги отиват на вън. Ако не да ги збранят трябва да ги задължат поне 70% от оборота им да с ереализира от български стоки, па ако ще да ги купува някой и опакова в мало бучино ... все ми е тая каква промоция и отстъпка ще има в лидъл, била или кауфланд, не пазарувам в никой от тях, всъщност ползвам фантастико и пикадили...

Вто Авг 27, 2013 11:52 pm
Профил

"Пикадили" вече са собственост на "Delhaize" - белгийски ритейлър - 25% от персонала и оборота на "Carefour" - т.е. хич не са малки и те. "Лидъл" и "Кауфланд" май са с един собственик. За "Фантастико" не знам, но в Пловдив най голямата местна верига фалира - "Сани". Малките магазини няма как да издържат на конкуренцията на хипермаркетите - ефекта от този закон е, че ще накарат хората да псуват и да си правят покупките след работа. В белгията ходя до арабските магазини които работят в неделя (що ли няма белгийци които да работя неделя, а?) само в краен случай - скъпо и много често продукти с изтекъл срок на годност.

Сря Авг 28, 2013 12:05 am
Профил
Аватар

Тони, стига глупости бе, човек. Веригите купуват каквото могат от местните производители
ако има предлагане на конкурентни цени, това е лесно за проверяване.

Как остават вътре парите от малките магазини - които се зареждат купувайки от големите и чрез
куфарна търговия. Единственото, което се постига с насърчаване на куфарната търговия и на дребните бакалии
е да отклонят известна част от предприемчивите хора от правене на нещо реално - някакво производство - и
да бъдат вкарани в режим на безобидно хитреене докато може. А това което може днес се спира утре - една
заповед и има или няма вече малки магазини, частни таксита за всеки, куфарен внос. Каквото кажат
на полицаите да гонят/не гонят това ще е.
Докато ако някой завъди производство за да го спреш трябва да му нахлуеш на територията,
да обясняваш защо си го направил и т.н. *Затова* от 1944 насам в БГ съветската власт няма
по-висш приоритет от унищожаването още в зародиш на всякакво частно производство.

Как въобще може да ти хрумне да заставаш зад толкова очевидно злоумишлена мярка не ми е
ясно.

Сря Авг 28, 2013 12:47 am
Профил WWW

Аз съм против големите вериги от както започнаха да се отварят. Ха ми кажи какво ще си купиш от лидъл, кауфланд, пени маркет .. основно боклуци, в керфур съм влизал два пъти, идеята да ходя на майната си за да пазарувам не ме влече. Преди пазарувах в Била, от годинии там е пълно с боклуци. Веригите некупуват нищо което може да се внесе, а тов акоето внасят са пак основно боклуци.
А за малките магазини, ами те купуват от хранителните борси, те пък от своя страна купуват от по малки източници, нямат достъп до боклучавите масовки които купуват веригите. Да може да е малко по скъпо, но според мен е по качествено. По цялата тази верига остават пари в страната. Куфарна търговия няма от години, или по скоро такава която да захранва магазинна мрежа, такава има за дребните неща дето с епродават по пазарите, евентуално магазините в пограничните раьони.
Ако става въпрос за храна, аз лично не одобрявам вноса и, ако може да е произведена тук. И тук има различни производители , по-евтини, по-скъпи, ако пазара се насърчи ще с епоявят и още читави. Погледни сиренето и кашкавала на Фикосота, ами че те са не само най-добрит ена нашия пазар, поне това което е масово, ами че и от гръцките са по добри, преди това търсех гръцко сирене щото нищо от другото не ставаше. Да видим с колбасите какво ще направят. Но качествено в БГ може да с епроизвежда, само да го има пазара. Големите вериги купуват от БГ единствено ако нямат избор, т.е. неща които немогат да се внасят, или ако цената е многопо ниска, т.е. произвеждаш боклук.
Да речем така, аз ще почна да купувам твоите анализатори, ще ми доставяш по 50 на месец, ама ще ми ги доставяш на по 150 лв.бройката, от тия 50 се задължаваш каквото не продам в срок от 2 седмици да ми го смениш с ново, освен това ще ми плащаш по 500 лв на месец защото аз ще рекламирам твоя анализатор, и отделно се задължаваш да ми осигуриш поне 4 пъти в месеца по две девойки които да рекламират твоят анализатор.

п.с. да не остана грешно разбран, затварянето в събота и неделя нищо няма да реши, не съм за това, аз съм за заличаването на големите вериги или по-скоро поставянето им на място, ама няма правителство дето да му стиска, щото като се вдигнат цените народа ще почне да цвърка .... бабето като няма кисело мляко по 27 ст и ще се вдигне на протест ... да им го туря и на промоциите.

Сря Авг 28, 2013 12:31 pm
Профил

ToHu написа:
...

+1

Сря Авг 28, 2013 1:49 pm
Профил
Аватар

Тони, нищо лично, но говориш много големи глупости! Все едно слушам някой от ония старци, които още живеят във времената на около 44-та и са безприкословно верни на партията и разбира се на "велика Русия". Кой си ти, че ще затваряш големите супермаркети? Аз примерно искам да си купя синьо сирене, което не го продават в кварталните дупки, а само в супермаркета. Но явно ще трябва да се примиря и да си купя каквото има, нали?
70% от оборота да е от български стоки??? Това не мога да си го представя как ще ги задължиш. Освен да се въведат копони само за български стоки и с тях да плащат заплатите на хората + малко джобни пари. Добра идея, нали?

Сря Авг 28, 2013 2:17 pm
Профил
Аватар

Тони, то това с лошите страни на окрупняването е така разбира се.
Глобализацията изкарва всички на течението, това е положението. Ако нямаш продукт
продаваем навсякъде нямаш такъв и за БГ. Но докато е на пазарен принцип за мене
е ОК. Сега колко е така с тукашните МОЛ-ове не си струва да коментираме, просто
сме далече от тия неща и ти и аз.
Но алтернативата със сигурност не е в малки квартални магазинчета като от 19-и век,
това е очевидно. Тая умря.
Най-същественото в цялата история е твърдението на тия наглеци (бих ги нарекъл
кретени ако вярвах, че са искрени) как щели да съживяват икономиката помагайки
на .... кварталните магазинчета. Ми тия в Кокаляне дето са купуват от Метро и подобни,
хубаво е да ги има защото могат да спестят едното ходене някой път ама ако няма Метро
да се заредят от там са неизползваеми (помня ги какви бяха преди да има Метро, нищо
не купувахме от тях).
Вече го писах, основният приоритет на комунистите от 1917
насам където са взели властта - в БГ през 1944 - е да унищожават частното *производство*.
Пускат от време на време "частно" във вид на магазини, кръчми, таксита и подобни безсмислици,
но *никога* не оставят частно производство. За тях това е смъртта и си го знаят, евангелието
им по Ленин така ги учи и си карат по него.
Е тая мярка за уикенда е част именно от това. Няма нищо общо с МОЛ-ове и глобализация
като цел, която гонят.

Сря Авг 28, 2013 2:22 pm
Профил WWW
Аватар

идеята за затваряне на хипермаркетите през почивните дни за да имало работа за кварталните магазинчета показва колко за кухи главите на тези хора

всяка преференция изкривява пазара

както някой писа то и без това тези магазинчета ходят и зареждат от хипермаркетите и слагат надценка, защо аз да трябва да плащам по-висока цена на прекупвач вместо аз да ида и да си купя от там където и те пазаруват?

ако искат да провеждат социална политика и да намират работа на магазинерите да ги назначат в партията си и да ги хранят!

този рев колко лоши условия предлагали хипермаркетите на производителите също е непонятен за мен, или си конкурентен на пазара или нямаш място там! ако БГ производителя може да предложи качествена стока и на конкурентна цена ще купуват от него иначе ще купуват от Румъния , Полша и т.н. никой не ги кара да сключват неизгодни сделки, това е свободен пазар
показателно за това колко конкурентен е БГ производителя е това дали може да изнася стоката си навън на свободния пазар или не, ако не може да пробие навън да не плаче а да се помъчи да модернизира производството си и да спазва хигиенни и санитарни стандарти!

едит: иначе днес ще затварят хипермаркетите в събота и неделя .... утре ще почнат да затварят тези с дълги коси и дънки .... последното вече сме го виждали

Сря Авг 28, 2013 2:45 pm
Профил
Аватар

Заек, очевидно съм съгласен освен с това, че го правят защото са им кухи тиквите.
Не са такива тъпаци, никой не е толкова тъп. Малко се вгледай и веднага ще забележиш,
че се правят на тъпи.

"Дребната частна собственост ежечасно, ежеминутно ражда капитализъм".

Евангелие по Ленин за публиката.

За вътрешно ползване текстът им със сигурност е нещо от рода на "дребното частно производство ежечасно,
ежеминутно ни приближава към смъртта на комунизма".

Сря Авг 28, 2013 3:04 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268 ... 1080  Следваща