Отговори на тема  [ 16187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Dimitar написа:
Цитат:
Ако има престъпления те са си престъпления и би следвало да се разкрият от полицията и другите компетентни органи и естествено след това да се ДОКАЖАТ пред съда.

Миро, я да те питам ти колко неща доказа за Пеевски в съда. Може и да не ми отговаряш, щото знам че са 0.

Би ли бил така добър да ме цитираш къде наричам Пеевски престъпник?
Ако съм го казал в прав текст да ме караш да го доказвам. Все пак съм учил право и обикновено внимавам какви квалификации и обвинения раздавам. Предполага се да знам къде минава тънката граница и ако я премина най-малкото ще съм за резил.

Цитат:
Това ли са ти принципите от които се ръководиш в живота?

В смисъл дали съм лицемер и говоря едно, а пък върша друго?
Не знам...

Цитат:
Другото дето остана е какво ти били обещали преди да вземат власта и после не го намерили. Това е много як довод - ползват го децата в детската градина "Другарко пък Иванчо не се държи честно с мен" :) .

Не схващам иронията ти. По-точно не я споделям, но ти благодаря все пак. Няма лошо отстрани да има някой, който всичко му е смешно и забавно. Лошото е че нас не ни е чак толкова весело, ама карай :-)

Сря Юли 31, 2013 12:17 am
Профил

Комунистите са удобни за целта, те са лоши, по лоши няма на къде, отива им а и им приляга. Никой май и не се интересува какво всъщност става, въпроса е нещо да става.

Ей то докато напише човек ... аз предлагам да я караме малко по спокойно, кой какво мисли и вярва е едно, политиците са друго .. не виждам смисъл да се влиза в безмислени спорове, аз лично се отказвам от спорове, ако има факти съм за да се обсъждат, така ми се струва ще е по конструктивно, не че нещо зависи от нас, нашето обсъждане или мнение.

Сря Юли 31, 2013 12:19 am
Профил
Аватар

Миро, след като не си казал, че Пеевски е престъпник, то тогава остава да си против назначаването му, защото просто на теб лично не ти харесва. Това ли тогава ти е довода за оставка плюс разбира се онова, дето било нечестно да обещаят да намерят 1 млрд а после пък да го вземат назаем.

Сря Юли 31, 2013 5:17 am
Профил

Димитре, дали аз ще обидя някого е въпрос на възпитание и образование. От позицията която съм тук (драскач), няма ценз за възпитание нито образование, докато за позицията министър на МВР има. Тъй че не е просто въпрос на двуличие или двоен аршин...

А за Пеевски... какво значение има дали го харесвам лично? Да не би да се женя за него?
Казах ти, той майка му и нейния приятел "управляват" лъвския пай от държавните активи (в пари и имоти). Няма лошо, в много държави публичната собственост се управлява от частни фирми. Но не и толкова на тъмно, няма търгове, няма конкурси, просто без всякакви аргументи и даже с очевадни нарушения на законите ония получават активите. Има множество разследвания разбира се, но нито едно не е стигнала до съд. Не се обяват резултатите от разследванията и няма как да кажем дали си имаме работа с престъпници или хората са чисти като момина сълза. Само че същите хора си купуват медии и отново говорим за крупен дял, като почнеш от печатници, големи вестници, няколко телевизии и множество електронни сайтове. Това им е страничен "бизнес", но се определя като "медийна империя".
Същите хора си купуват партии, от НДСВ, член на ДПС и стигнем до там че сегашния премиер на БСП да заяви ТРИ ПЪТИ в прав текст, че без Пеевски правителството не може. И то какво не може? Не може ако Пеевски не оглави борбата с организираната престъпност...

ДЪРЖАВА -> ПАРИ -> БАНКИ -> МЕДИИ -> ПАРТИИ -> ДАНС/МВР

Какво правим ако някой придобие неприлично голям дял от всички тия и ги завърти в порочен кръг?
Няма никакво значение кой е човекът дето управлява такъв бардак, нито какви са неговите лични качества, нито дали изглежда като дебела свиня или манекен.
Ако ще се занимава с медии да се занимав с медии, ако ще се грижи за сигурността на държавата да се грижи, ако ще управлява държавни пари да ги управлява, ако ще е политик да е политик, НО НИКОГА ЕДИН И СЪЩ човек не бива да прави тия неща накуп. ТОВА Е ПРОТИВНО НА ИДЕЯТА ЗА ДЕМОКРАЦИЯ!
Ако няма разделение на властите НЯМА демокрация. А ти ми говориш за честно и нечестно, харесване и не харесване...

Сря Юли 31, 2013 11:07 am
Профил
Аватар

"Ако няма разделение на властите НЯМА демокрация." :!: :!: :!: Най-важната част от цялата дискусия.

Сря Юли 31, 2013 11:23 am
Профил WWW
Аватар

да, но въпроса опира до контрола. и още по-изконния въпрос = кой контролира контролиращите.

съдебната власт е независима. и е абсолютно лайно.
контрола на съдебната власт е в ръцете на ВСС. инспектората също е под контрола на ВСС. етичната комисия е със почти същия състав като ВСС. а за морала и етиката на членовете на ВСС не може да се кажат кой знае колко положителни неща.

президентската институция също е независима. някой може ли да посочи президент, на който да му пасва поне едно от определенията "държавник", "независим", "морален", "етичен"?

това са оксиморони като "неподкупен полицай", "неподкупен митничар", "загрижен доктор".

проблема не само, че не се спазват законите от държавата. проблема е, че много от дивотиите са законни, благодарение на лобистки текстове. затова не можем да стигнем до осъден грешник от горните етажи на властта. ако ще да си вкараме съдии от марс, те пак ще трябва да съдят по действащото законодателство. а то е ужасяващо...

държава, в която една трета от хората си изкарват хляба като юристи, неминуемо е обречена на разпад.

Сря Юли 31, 2013 11:34 am
Профил

ДедоБоре написа:
да, но въпроса опира до контрола. и още по-изконния въпрос = кой контролира контролиращите.

В природата няма дупки, същото е и с държавата. Избирателите може да свършат, но мераклиите да контролират кокала никога ;-)

Винаги ще има кой да иска да определя правилата на играта. Ако народът или поне достатъчно голяма извадка от него не го направи, ще го направи някой друг. Така като гледам тук, а и по принцип в страната обикновените хора нямаме едно мнение. Едните казваме така не може, другите казвате по-добре така, отколкото иначе. При това положение нямаме голям шанс да постинем едното или другото. Виж ако имаше сериозен превес (без значение простести или контрапротести) нещата щяха да са доста по-различни. Когато един народ е обидинен в една кауза няма сила която може да го спре. Дори американската армия или съветската не могат със сила да го направят /даже и талибанчетата го знаят това/.
Но ние не сме единни, даже напротив... така че не е нужна голяма сила. А въпросът кой точно мафиот ще е в бъдеще на мен ми е толкова интересен колкото и въпросът кой точно е бил в миналото, което иначе ти така живописно рисуваш ;-)
Смисълът на протестите е да се обединим около идеята ние да определяме правилата на играта и да не се стига до продължение на твоите живописни разкази.
Не може, а и не бива да се обединяваме всички около избор на конкретни дръвници. Това също би било потъпкване на демокрацията. Има си партии, фенове, демек различни отбори и привърженици и нека те в една честна игра да определят победителя. Но за да е честна първо ВСИЧКИ трябва да се разберем на какво точно си играем - демокрация ли, дикататура ли, шуробаджинащина ли, овчедушие или еснафщина...

Сря Юли 31, 2013 12:14 pm
Профил
Аватар

Миро, не е важно какво искаме, а с какви инструменти разполагаме СЕГА да го направим. Ти до колкото схващам искаш да дисциплинираш партиите, те да не се домогват до властта с цел облагодетелстване на върхушката си, а да работят в "ползу роду болгарскому". Така ли е?
Ако е така - забрави за следващите 25г. През изминалите 23 се изредиха всички цветове. Какъв е резултата? Вървим все по-надолу във всички сфери на живота.
Има прост начин това да се промени - да се смени формата на управление на държавата и партиите да не могат да определят правителството. А в съдебната система да има пряка изборност на всички значими управленски длъжности, включително и главния прокурор и мандатност. Всичко това обаче минава през ВНС и дълбоки промени в конституцията. Българина е такава порода животно, че само твърда ръка и "къс повод" го вкарват в правия път. Историята го е доказвала нееднократно.

Сря Юли 31, 2013 12:35 pm
Профил WWW

Lupus написа:
През изминалите 23 се изредиха всички цветове. Какъв е резултата? Вървим все по-надолу във всички сфери на живота.

Цветовете може и да са били различни, но хората стоящи зад тях са едни и същи (както и тези които дирижират цирка).

Е за това съм склонен да подкрепя идеята на TGI за амнистия и последваща лустрация. Здрава къща се строи върху здрави основи, нали така?

Сря Юли 31, 2013 1:11 pm
Профил
Аватар

emilvtc написа:
Lupus написа:
През изминалите 23 се изредиха всички цветове. Какъв е резултата? Вървим все по-надолу във всички сфери на живота.

Цветовете може и да са били различни, но хората стоящи зад тях са едни и същи (както и тези които дирижират цирка).

Е за това съм склонен да подкрепя идеята на TGI за амнистия и последваща лустрация. Здрава къща се строи върху здрави основи, нали така?

Така е, но прочети внимателно неговото предложение да видиш какво има в предвид.

Сря Юли 31, 2013 1:17 pm
Профил WWW

Lupus написа:
Миро, не е важно какво искаме, а с какви инструменти разполагаме СЕГА да го направим. Ти до колкото схващам искаш да дисциплинираш партиите, те да не се домогват до властта с цел облагодетелстване на върхушката си, а да работят в "ползу роду болгарскому". Така ли е?

Доста пресилваш мнението ми ;-)
Чак такива илюзии не си правя... Няка да го кажа по-простичко - като начало да си изясним кой е баш шефът. Дали са едни политици женени за олигархията или народът. Приеми, че хипотетично нещата са между мен и теб и да кажем че стане ясно че ти си шефът. Нали не си правиш илюзии че като ти си шеф аз ще ти бачкам ей тъй ползу тебе ;-)
Но предполагам като шеф би искал все пак да има някакви граници и ако някой твой работник ги премине ще го изриташ нали? Ако ти сам не си поставиш правилно летвите не само че работниците ти няма да станат по-добри, ами и тия дето са останали ще избягат.

Цитат:
Има прост начин това да се промени - да се смени формата на управление на държавата и партиите да не могат да определят правителството.

Ха-ха ;-)
Понякога ти и Димитър имате чувство за хумор, признавам ви го ;-)

Сря Юли 31, 2013 1:19 pm
Профил
Аватар

Ами не знам кое ти е смешно, но това е една от формите на демократично управление - президентската република.

Сря Юли 31, 2013 1:26 pm
Профил WWW

Абе пак почнахме да се отклоняваме, амнистия ще е нужна, за тия които ще обесят политиците ... .истината е че без бесене няма да се оправим, обаче бесенето е много нереален сценарий тъй че не виждам вариант да се орпавим. Освен това бесенето трябва да е последвано от здрава ръка и тов ане го виждам, Българина го бива да иска, не и да дава, опре ли до това да спазваш закона и стигнат ли нещата до личността, т.е. не само да се иска управляващите да мислят за държаваа а и всеки еидн да мисли, веднага ще се запее друга песен. Колко от тия протестиращи мислите биха живели в една държава като Германия, аз мисля не много. Пример, имаме една и съща стока от търговец А и В, А я е вкарал легално и я продава на 100 лв, В я е вкарал контрабанда и я продава на 60 лв, всеки зане защо А продава по скъпо,
Въпрос 1 колко българи биха купили от А и колко от В
Въпрос 2 ако В се премести колко българи биха го търсили вместо да купят от А
Въпрос 3 ако В отиде в затвора колко българи биха търсили някой С който да дава цени като на В
Аз мисля че знам отговора на този въпрос и тук избщо въпроса не е в това че държавтаа е допуснала съществуването на В, докато има търсене винаги ще има предлагане.

Сря Юли 31, 2013 1:29 pm
Профил
Аватар

Koleto написа:
На мен експертизи никакви не ми трябват - точно по това време бях в казармата - танковата бригада в Карлово

по онова време вече не ми се полагаше да нося зелени чорапи, та не мога да го коментирам в първо лице. но при положение, че имаше танкове в горна баня, ми се струва трудно упражнение да се влачи железария от карлово. това са двайсетина влакови композиции само за големите ютии. по-скоро са ви стягали за на юг, ако "екскурзията" придобиеше по-фрапантни измерения. според мен стрелките на вашата карта са сочили на югоизток, а не към софия. поне това чувах по етажите, на инструктаж не съм присъствал. за свалянето на тато научихме по радиото (хоризонт, не другото) и ако съдя по реакцията на хората със скъпите зелено-червени панталони и големите болтове, изненадата беше пълна.

все пак познавам все още живи хора, които даваха дежурен по "аврора-2" тогава, та ще ги разпитам защо сте били под пара.

явно превратаджиите го бяха спретнали набързо, без дългосрочни цели. по-скоро ми се струва, че е било панически опит да покрият някоя голяма изцепка, отколкото завземане на властта. тато по телевизора изглеждаше като дрогиран. превратаджиите така или иначе си живееха добре - имаха си милионите още тогава, владееха обширни феодални имения в икономиката, войната между тях беше по-скоро дрънкане на оръжия. не виждам голям смисъл в революцията, още повече съдейки по резултата.

и е нормално, когато не знаеш накъде си тръгнал, да не стигнеш никъде. 23 години не знаем какво искаме, камо ли как да го постигнем. междувременно измежду дъските изпълзяха всякакви паразити и докато се обърнем, къщата пълна с измекяри.

Сря Юли 31, 2013 1:42 pm
Профил

Lupus написа:
Ами не знам кое ти е смешно, но това е една от формите на демократично управление - президентската република.

Какво ще кажеш да направим Пеевски президент? Момчето очевидно го влече, пък и не могат без него... Или Командира, или хидроинженера, или Болен, а може би пожарникаря? А защо да не върнем короната на царя в комплект с Рила, Пирин, може и Добруджа или Тракия? Това също може да стане по демократичен начин ;-)

Сори, на мен чувството ми за хумор не ми е силна страна... Истината е, че когато в една фирма има търкане между съдружниците е нормално нещата да не вървят добре, а дори и да вървят е само въпрос на време да се сговнят. В случая смяната от ООД на ЕТ би имало смисъл ако остане един собственик и той знае какво иска. Но положението на практика е различно. Аз примерно не съм склонен да се откажа от моя дял в България ООД, няма и шанс да придобия останалите. Пък и дори да някой да успее да стане мажоритарен собственик няма гаранции, още по-малко изгледи това да е човек можещ да управлява и на всичкото отгоре по начин, по който ще се хареса.

Сря Юли 31, 2013 2:22 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258 ... 1080  Следваща