Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коли
slav4o.com написа:
Е то на някои предното стъкло има подгрев. Иначе гюдерията... Май беше от еленска кожа.

Или климатроник.. Цъкаш копчето с нарисувания джам и работата се оправя за секунди.

Чет Ное 22, 2018 10:35 pm
Профил
Аватар

Увъртяхме се в параграф 22. :D
Нали това обясних по-напред и от там тръгна дискусията за джамците. Климатроник има, бачка, но протестира и духа навсякъде другаде но не и не предния джам.
Били послушни джаджи автомобилите...

Чет Ное 22, 2018 10:42 pm
Профил

Ами явно много сте писали, та не съм видял от къде тръгва това разклонение на темата :D
Моя за сега е послушен и дори в тази кола нямам гюдерия.

Чет Ное 22, 2018 11:10 pm
Профил

Това от кола до кола, на баба алфа бака перфектно, ни преден ни странични се запотява, но на много коли имам проблеми, а това е нещо което не понасям, на запотен прозорец почва да ми се драйфа почти веднага дори и на прав път.

Чет Ное 22, 2018 11:15 pm
Профил

ToHu написа:
....на баба алфа бака перфектно, ни преден ни странични се запотява...

+1

По едно време се говореше, че монтирали нагреватели в капака на багажника......за да им е топло на ръцете на бутащите :D

Чет Ное 22, 2018 11:26 pm
Профил

Трябва клапата да е на външен въздух и да не е затлачен поленовият филтър. :roll:

Пет Ное 23, 2018 2:11 am
Профил
Аватар

Хъх, спомних си как майсторът ми показа няк'во свраче гнездо и ме попита "Нали няма да ме караш да чистя филтъра?"

Пет Ное 23, 2018 5:43 am
Профил

Ако навън е над нулата става с климатика - ама при отрицателни изобщо не се включва компресора. Друг научен факт е че комбитата по- страдат от запотяване - не знам дали заради големия обем, или различна вентилация.
Иначе другото решение освен гюдерията е ... широко отворен страничен джам. Не се изпотява джама, но замръзва мозъка на шофьора :D
Скоро си взех изпопропилов спирт че хубаво чисти, и докато обсъждахме колко е отровен (посредата между етиловия и метиловия е) прочетох някъде че се ползвал в препаратите против изпотяване на стъкло. Ще взема да напръскам да видя дали ще има ефект (ама трябва да поизмия преди това :oops: , или да направя двукратно операцията - миене с него и мазане с него)

Съб Ное 24, 2018 9:46 pm
Профил

Абе не знам, баба алфа е спорт вагон, демек малко по ниско комби, грижи никакви, наистина едн от малкото коли с която съм нямал проблем със запотяването при какви да е условия, просто за секунди стъклото се оправя, а няма изобщо да говорим за коли в същият ценови клас. За бутането, май е до късмет, аз не съм бутал а насила се опитвах да я убия, някои се оплакват че имат само проблеми, но е разбираемо, първо алфа си е ценско втото италиянско ... въпрос на късмет :D

Съб Ное 24, 2018 10:12 pm
Профил
Аватар

Някои коли имат електрически нагреватели, я в антифриза, я във въздуховода... Дори 2-3 градуса правят разлика при обдухването.
Един колега имаше Рено с 1kW нагревател на антифриза, електрически. Загряваше доста бързо.

Сря Ное 28, 2018 1:34 pm
Профил
Аватар

Има различни системи да стопли по-бързо.

Ел. нагревател в антифриза.
Ел. нагревател на въздуха в купето.
Затопляне на антифриза през охладителя на EGR-a.
Webasto...

Сря Ное 28, 2018 1:47 pm
Профил ICQ
Аватар

фрикционни печки
разни тъпни натоварващи алтернатора, той от своя страна натоварва двигателя, за да загрее по-бързо

Сря Ное 28, 2018 3:00 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Днес пътувах около 400км. Мерцедес R класа.
Навън, от -3 до +1 градуса. Дъждосняг и то доста.
Два проблема, и то не като тръгвам, а по време на движение. Тоест заграля кола, в движение от два часа:

1. При някакви специфични условия като външна температура и може би скорост и влага, предното стъкло се поти.
Няма врътка като на другите нормални коли, да насочиш повечко въздух към джама. Има едно с нарисувано стъкло, ама като го натиснеш, пуска вентилаторите на макс и жегата до край. Стъклото се оправя за 10-20 секунди, ама вътре много шум и за това време става много яка жега. Направо се не трае. Явно е мислено за размразяване. Инак има копчета с които да насочиш по-голямата част от нормалния поток към краката, и разни други места, ама към стъклото няма.

2. Чистачките замръзват.
Когато са на автоматично и врътват от време на време, по тях се трупат парчета лед, които ги надигат и после не опират по стъклото.
Забелязах, че като не работят, целите се прибират под предния капак и сякаш точно тогава замръзват. Че да им бяха пуснали малко от въздуха около двигателя, ама кой да се сети. Германска им работа.

Иначе пък като го запалиш сутрин студен, вътре топлото тръгва преди още да съм го изкарал от гаража. Няма и 20-30 секунди. Как го правят, идея нямам, ама е готино.

Сря Ное 28, 2018 8:45 pm
Профил WWW

На по-тъпите коли - зедно с парното се пуска и климатика - да отнема влага.
Също помага да настроиш клапите да работят с външен въздух.
Накрая отваряш малко прозореца , пак помага. :)

Сря Ное 28, 2018 8:51 pm
Профил

Мерцедес са много недоклатени, тотално съм се отчаял от тях, то и БМВ не са по-добре. Q-то .. ако мижам с двете очи и не дишам се ядва, вчера си карам и ми се запоти страничното, верно беше студена, ама за 10 мин не се оправи .. иначе при по дълго каране не съм забелязал да има проблеми със запотяване. Но като започнеш от мултимедийната система , фарове и какви ли не простотии, както се пее в песента .. немам нерви...

Сря Ное 28, 2018 9:28 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 197  Следваща