Отговори на тема  [ 368 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 21, 22, 23, 24, 25
Украйна 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Украйна
Критичния запас бомби е подминат много отдавна и евентуален световен конфликт би оставил само хлебарки на планетата. Та и куклуводите нямат много далавера от това. Или поне се надявам да е така. По скоро ще се ограничават с локални конфликти и демонстриране на мускули.

Чет Яну 29, 2015 11:39 am
Профил ICQ

Цецо написа:
В БГ няма никакви ядове, ако при повиквателна им теглиш майната. За запаса в армията иде реч. Аз поне не познавам човек, който като са го викнали и да е отишъл.

Аз съм ходил, преди доста години. Беше за пет дена, до третия ден докарваха един по един разни, дето на такова нещо не ходят :D
Единият момък разправяше, че го прибрали от тях след работа, сержант и двама войници от военна полиция или каквото там се води.

За заплащането - беше нещо базирано на средната заплата за страната, плюс добавки за звание и длъжност, последния ден го платиха на място. Горе долу като за едно отиване до кръчмата, ама си признавам, че ме изненадаха. Дотогава не знаех, че за такова нещо плащат :)

Чет Яну 29, 2015 1:05 pm
Профил
Аватар

Било е преди дооооста години явно. Както казах имам доста примери на повикани и неотишли хора и никой не е имал проблеми. Иначе докато служех редовно идваха някакви чичовци да се напият и да избягат от жените си, тях ги разбирам. Ама аз лично време за простотии нямам.

Чет Яну 29, 2015 5:11 pm
Профил ICQ

Вярно отдавна беше, преди петнайсетина години. Те вече запас не вземат, освен при военно положение и мобилизация. Ако са те търсили наскоро, то е за канцеларските им истории, да си попълват картоните.
ДедоБоре написа:
наскоро разбрах, че статута ми на о.з. (офицер от запаса) бил променен на о.р. (офицер от резерва). запасняците вече станали резервисти, бре! почти ми звучи като дъщерята, която се върна след първия учебен ден 1990 и каза учудено: "пък нашата другарка станала госпожа"

Дедо, не бъркай двата щата. Запасняк е едно, резервист е друго. Пари за това взимаш ли? Ако не, значи си запасняк както преди. Не се бутай зорлем между шамарите :)

Чет Яну 29, 2015 6:45 pm
Профил

Украйна ->https://www.facebook.com/video.php?v=10153043995721407
Не е за слаби нерви!

Чет Яну 29, 2015 9:36 pm
Профил
Аватар

timt написа:
Украйна ->https://www.facebook.com/video.php?v=10153043995721407
Не е за слаби нерви!

Даммм... очевидно украинците не са добре дошли в източните райони, както и сърбите не бяха добре дошли в Косово и всичките там отцепили се...

Чет Яну 29, 2015 10:02 pm
Профил

Жалка картинка!

Чет Яну 29, 2015 10:15 pm
Профил
Аватар

май е имало нещо вярно в новината за мобилизацията
не било баш компоти, ама е близо.

Началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов:
Цитат:
Винаги има някой луд, който може да си измисли нещо

мен, което ме е страх, е че по върховете са все ненормални, при това са и особено неморални.
разбира се в интелектуално отношение боцко не може да се сравнява с Богдан Филов, нищо че се репчи като доктор и генерал. май не му е дошло на акъла да стане академик или член-кореспондент на БАН.
но като неуметни политически решения май може и да го надмине. ето няколко неща, които е направил Богдан Филов:
- внася закона за защита на държавата (1940). доста народ изчезва по този закон
- към неговото правителството е създадено Комисарство по еврейските въпроси, което има за цел „окончателното решение на еврейския въпрос“. депортирани са към Германия 11 хиляди евреи
- подписва присъединяването на България към Тристранния пакт (1941)
- обявява война на САЩ и Обединеното кралство (1941).
- един от регентите на невръстния Симеончо (от 9.9.1943)
чърчил:
Цитат:
Аз познавам българите от 30 години. Те са грешен народ, който заслужава да му бъде предаден строг урок. София трябва да бъде бомбардирана колкото се може по-скоро.

бомандировките над България от съюзниците започват на 20.10.1943 г. до 17.9.1944 г.
Прикачени файлове:
456bombgroup-bulgaria-01-jun-1944.gif
456bombgroup-bulgaria-01-jun-1944.gif [ 321.08 KiB | Прегледано 1423 пъти ]

какви са били мислите и стремленията в главата на един очевидно ерудиран мъж е трудно да се каже. историята е неточна наука и зависи от коя страна на дулото я гледаш. очевидно е германското и военното влияние в израстването на Богдан Филов. но за него май е било по-добре да си остане в научното поприще. а вчера го обявиха едвали не за герой.

за интелектуалния багаж на сегашния (ни) "елит" може да се говори само с тъжна насмешка. но са в силата си да ни вкарат в голяма каша.
снимките от Украйна са много тъжни. факт е, че всички играчи на масата не си играят правилно картите, отделно май не са наясно каква е играта въобще. едни събират валета и девятки, други каре аса, а когато от тестето се падне черния петър ще почнат да врякат, че това не била тяхната игра. междувременно имаме няколко разбити държави, които не виждам как ще заработят някога пак като общност - Украйна, Ирак, Либия, Сирия и донякъде Египет. Около екватора положението никой не знае какво точно.

европа се държи като напикана бабичка, болна от алцхаймер, която капризничи, че портокаловия сок не е прясно изцеден от био-портокали, а около нея гори пожар не само в нейната къща, а и в целия квартал. но поне има памперс и си мисли, че като е мокър няма да изгори. нашите и толкова си нямат - направо са и напикани, и насрани. цялата ни къщичка вони на лайна като старчески дом, а гостите любезно се правят, че не забелязват миризмата и бутат за подпис новия нотариален акт за прехвърлянето на имота.

Пон Фев 02, 2015 1:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 368 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 21, 22, 23, 24, 25