|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:35 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
CarBeta
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Обади ми се и ще те заведа на стрелбище, ще ти осигуря пистолет и мишена да те видя къде и дали въобще ще я улучиш. И чанта ще ти измислиме да си пробваш теорията.
|
| Пон Ное 24, 2014 5:13 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
а чадър?
|
| Пон Ное 24, 2014 5:22 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Ами ако се справи с чантата ще трябва и чадър да му мисля. Няма мърдане...
|
| Пон Ное 24, 2014 6:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Абе като цяло нищо особенно, но полицаите в САЩ доста често превишават правата си при употреба на оръжие, и много често го употребяват неправомерно, въпреки че рядко това се доказва. Голяма част от тях са комплексари като нашите с тази разлика че закона ги защитава много повече в случай на употреба на оръжие. Иначе ако изключим склонноста на полицията да употребява оръжие, съвсем нормално би било този 12 годишен хлапак да размята истинско оръжие. Ще е тъпо ако затрелят 5-6 годишно дете, иначе на 12 са си изпечени престъпници и убийци.
|
| Пон Ное 24, 2014 11:58 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Не може ли да носят 2 пистолета, един с истински патрони и един с гумени. Като видят дете вадят гумения, като видят 2 метров негър вадят истиския.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Ное 25, 2014 1:33 am |
|
 |
|
scout_3pm
Ранг: Популярен
|
Нали уж в САЩ полицаите ги карат периодично да доказват колко са точни / добри убийци могат да бъдат, когато трябва. Та ... по-скоро не е ли могло да стрелят другаде, а не в гърдите на детето ?!. Е*ати. Също съм сигурен, че кое да е дете, колкото и да е отворено като чуе боен пистолет (изстрел във въздуха) от 10 крачки ще се стресне, може и друго, което може да продължи с години и памперси. Сигурно пак не съм наясно или съм наивен, но това е ... е било 12 годишно дете. 12 ... Живота е живот ако ще и на 100 да си, но това е брутално. Както казах тоя месец в САЩ направо ... гонят черен рекорд. Хем ги прескачам тези новини и пак мога да се сетя за поне 4 брутални "полицай в САЩ застреля" и още толкова "небрутални".
|
| Вто Ное 25, 2014 2:20 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Да ти имам принципите пък на тебе  . Келеша си го е търсил къде съзнателно, къде не. Ако прочетете тукашната статия ще ви стане ясно защо.
|
| Вто Ное 25, 2014 4:23 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Пич, вземи се осъзнай вече - нито полицаите ги карат периодично да доказват каквото и да било, нито пък 12 годишните деца с пистолети са безобидни. Отделно ако поне малко разбираше за какво става въпрос, когато си имаш вземане даване с оръжия, щеше да знаеш, че когато някой ти извади пистолет ти стреляш да го убиеш, а не да го раниш, защото той дори и ранен пак може да те убие. Особено пък ако се стреляте с пистолети. Някой ден ако дойдеш тук в Чикаго ще те заведа да ги видиш малките чернилки по гетата колко са безобидни и колко се стряскат от "боен" пистолет (незнах, че някой като каже пистолет и трябва да уточнява, че е боен, защото иначе може и да не е боен  ). Иначе ако опра да се надявам на полицията предпочитам, когато някой им извади реплика на истински пистолет, на който са махнали оранжевия накрайник на цефта по който се познава, че не е истински пистолет да го гръмнат, особено пък ако преди това са му казали няколко пъти да си вдигне ръцете и той вместо да го направи си бърка в гащите и вади пистолет.
|
| Вто Ное 25, 2014 4:31 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
scout ти в кой свят живееш ? Има деца и деца. Изобщо въпроса не е в това, няма как да знаем какво е било. А това дали си е бъркало в гащите и е вадило пистолет играчка или АК няма голямо значение, лично според мен самият факт не е достатъчен и това не би следвало да дава право на полицая, много по важно е поведението, то ясно показва дали това е дете което просто си играе с истински или не пистолет, или това е дете което съвсем съзнателно ще използва този пистолет. Лошото е че това е субективно решение и полицаят винаги казва почуствах се в опасност и го затрелях, без изобщо да му пука дали наистина е имало опасност. Не знам дали случаят е такъв, но от допира който съм имал с тамошни полицаи това ми е впечатлението, пълна комплексарщина, сигурно не всички са такива, то и в БГ не всички те спират за пари.
|
| Вто Ное 25, 2014 8:30 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Полицията просто е пригодена за обществото и правилата там.Такава им е системата, това което според скаута е черна статистика, за американците явно е в реда на нещата.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 25, 2014 8:45 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
и на мен ми се е случвало преди десетина години в 2 часа през ноща ме спря един полицай на моста чавдар да ми каже, че единия фар ми е изгорял. още като слязох от колата ми направи впечатление че е учтив и необичайно спретнат - униформата изгладена, ченгето изпънато, бялата му шапка сложена правилно. казах му го. такива неща трябва да се поощряват. човека видимо се зарадва и ми каза, че в бензиностанцията отсреща продават лампи, проверил е. казахме си лека (без доходна). и аз наистина отидох в бензиностанцията и си смених лампата, като си свирках. бях в добро настроение. но беше само веднъж, и то отдавна.
|
| Вто Ное 25, 2014 9:02 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Хе, това е нищо. На мен преди доста години, полицай ми е връщал ресто от подкуп. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 25, 2014 9:30 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Преди два-три дена бяха "вкарали" в новините "катаджиите" на Кралицата - микрофон на ревера, камера в колата, 5 години на топло за полицая - от 5000 паунда глоба за даващия + 2 години без право да шофира. А посмей да дадеш или да вземеш... А си предложил - веднага те закопчават. С желание всичко се прави.
|
| Вто Ное 25, 2014 9:47 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
|
| Вто Ное 25, 2014 11:47 am |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
И на мен полицай в София ми е връщал ресто - имах няколко по 2 лева и цели 50, а нарушението ми беше като за 20 лева. Явно там се е постигнал някакъв разумен баланс между тежестта на провинението и сумата на наказанието...
|
| Вто Ное 25, 2014 1:01 pm |
|
|