|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 9:01 am
| Автор |
Съобщение |
|
Наско
Ранг: Популярен
|
 Re: Новини от страната
Защо навсякъде поддръжниците на сегашното управление броят само протестиращите който са излезли на площадите Това значи ако има един на площада автоматично има един недоволен. Не знам колко е достоверна информацията тук но друга не откривам . защо ли ??? Цялата статия
|
| Съб Юни 29, 2013 3:42 pm |
|
 |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Айде стига агитации, вече е съвсем очевидно защо беше целият зор с "гафове" като Пеевски, кво беше след него вече не помня и т.н. та да изкарат публиката на протести.
Просто ще ги юркат и агитират докато следващия път направят правилния "избор", т.е. повече отидат да гласуват и изберат пак Бойко и милиционерите. За това е цялата работа и *точно* за това активно и съзнателно - макар и с нежелание - работят в момента и тия, чиято оставка е искана.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Юни 29, 2013 4:06 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Хич не е така. Нови избори ще са пагубни за БСП. Затова и така са се вкопчили във властта.  Най-малкото защото падне ли Орешарски, Станишев отгърмява директно. Следват прегрупирания в партията, евентуално отцепване на фракциики по места. Ако това съвпадне с избори... горят. Ако и някой се сети за изчисти мъртвите души от списъците... лошо им се пише. Освен всичко друго и ПЕС нещо май обръщат гръб на Станишката. Ако не го изберат за председател... лошо. Ама тая издънка с Пеевски му насра така автобиографията, че аз лично не го виждам как ще остане шефче на ПЕС. Фундаментална грешка беше това. И ще му изяде главата, на следващия конгрес ще гледа жално.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Юни 29, 2013 6:18 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
ПЕС едва ли са толкова ядосани заради пеевски виж заради кооперирането с болен по може. Иначе за БСП, не ги отписвайте толкова лесно, за добро или лошо БСП са доста по различна партия от СДС, НДСВ или ГЕРБ, електората е доста лоялен, може би не както при ДПС, но достатъчно. Това че има вътрешни борби не е толкова страшно, винаги ги е имало, ако не си спомняте по времето на тройната коалиция също имаще доста вътрешни проблеми. Та чак края на БСП не бих го нарекъл, Станишев не е БСП, пак за добро или лошо БСП не е човек-партия като ГЕРБ или АТАКА, ще го сменят и ще продължат. Също така не забравяй че дори да има избори те няма да са утре, та ще имат време.
|
| Съб Юни 29, 2013 6:35 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Мечтии... И мокри сънища! Някой ще ми припомни ли кога БСП се е цепила? Или ДПС? Или Атака??? Тези три партии са в момента единствените истински партии в държавата: - имат ясна идеология - имат национално представяне и структури - имат лидери - изградени са по всички правила на партийното строителство - имат твърди ядра от привърженици. Всеки отцепил се губи играта и се превръща в политически труп или ренегат, а партията запазва единство. Партия без идеология и голяма група хора от обществото, чиито интереси да представлява е загубена. Примера на НДСВ е показателен, ГЕРБ върви по техния път.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Съб Юни 29, 2013 6:51 pm |
|
 |
|
ToHu
|
При ГЕРБ дори е по зле, те имат и много гласоподаватели които гласуват с користни цели, примерно в Банско, там да не кажа голяма дума, ама поне 60-70% от гласоподавателите гласуват не защото харесват боко, или не харесват БСП или нещо друго, а защото чакат облаги. БСП могат да имат проблеми с гласовете, но не мисля че ще са такива каквито биха имали ГЕРБ, за герб всеки ден намалява шансовете им. Не могат да с епредскажат резултатите от изборите, но ако не с еслучи нещо много необичайно, шанса на ГЕРБ в следващи избори е по малък от колкот в предходните.
|
| Съб Юни 29, 2013 7:17 pm |
|
 |
|
tgi
|
Тони, мисля, че грешиш. На ГЕРБ избирателите са 90+% хора ненаучили се да различават емоционалната си реакция от рационалната, просто вярват на приказките на Бойко защото им е приятно да го гледат. Той има това рядко качество, с него малък брой хора стават кинозвезди, политици и т.н. Вдъхва симпатия и го гледат зяпнали по тая причина. Не на всички, не е чак Том Круз или някой от рода но на повечето от българите им се харесва достатъчно, за да получи реакцията, която иска от тях.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Юни 29, 2013 7:45 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами те нещата не е задължително да се изключват, аз давах пример с Банско, там е така, не навсякъде е така, по принцип в онзи край нямат твърди предпочитания, интересуват се само от $$. Когато юлен строяха и купуваха места бяха много добри, в момента в който започнаха да искат регулация и да протестират срещу безбройните разрешителни за строеж станаха лоши. С кмета пак така, докато имаше изгода от стария беше той, нямаше общо с БСП, в момента в койтоновия зпаочна да изглежда по перспективен и по изгоден веднага станаха гербери. Това което казвах е чеимат и такива избиратели, които са там за директен интерес, които ще ги изгубят. Относно харесването, да, харесва сепо много причини, ако изключим болен друг политик май не си е позволявал да говори на народен език, дори и ония на ДПС като говорят пред феновете си не говорят както говори боко. Дали сам се сеща, дали имадобри съветници няма значение, че PR му е добър спор няма. Ако малко попринципен беше можеше да е добър премиер, но не можеш толкова да искаш власт че да се въртиш като ветропоказател и да не си цениш думата.
|
| Съб Юни 29, 2013 9:03 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Той се опитва да влезе в кожата на Тато и в много неща успява. Ако успее да яхне тълпата, жална ни майка! Предполагам tgi ще ме разбере по-добре, защото е живял повече по тия времена, но оня беше по-хитър шоп. Не искаше всичко наведнъж.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Съб Юни 29, 2013 9:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе мисля че има не малка разлика, която обаче може и да не е от съществено значение. Иначе успешно е попивал всичко. Ами не ми се струва възможно, но пък нещо може да се промени и да успее да яхне тълпата, заложбите ги има, в никакъв случай не трябва да се подценява.
|
| Съб Юни 29, 2013 10:33 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да ама на мен днес ми харесва бат Боко утре - по-добрият. Обаче електоратът на БСП и ДПС е пожизнен - овце!  П.С.: Тя баба ми дето беше с трети клас румънско училище (ама закърмена с народна мъдрост) едно време гласува за СДС-то. И като я спрял кмета да я пита тя му отговорила: "За комунистите, бабе.". Тогава това беше правилното.
|
| Съб Юни 29, 2013 11:53 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Искаш да кажеш, че милиционерите изработиха Станишеф да натисне за Пеевски. Също така преди това тайно бяха вмъкнали в проекто-правителството Тихолов. Но добре че шума който се вдигна им го посочи и те се коригираха. После милиционерската мафия ги подхлъзна и с Иван Иванов, но пак добре че някой им каза, че без малко и там да се изложат. Честно казано по-ирационално построена хипотеза едва ли би ми хрумнала. А не ти ли е хрумвало, че с тези твои убеждения без да ходиш до изборната урна ти косвено легитимираш властта на "баш шефа". Признаваш го, убеждаваш други хора в това, правиш му "Евала" дет се вика. Да се знае кой е господаря. Да не би някой да се обърка и да си мисли нещо друго.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Нед Юни 30, 2013 12:05 am |
|
 |
|
ToHu
|
Не е ясно кой кого е натискал, факт е че до вчера тоя беше човек на боко но БСП нямаха проблем да го подкрепят, защо едвали ще ни стане ясно, може да е всичко друго но не и глупост. А ако ще говорим за хора от групировките, ами че те днес групировките по еиодн или друг начин притежават значителна част от бизнеса в страната. За мен най-логично е министри и зам.министри да са от бизнес средите, те не трябва да са политици защото те трябва да вършват работата. Та не се сещам кой няма да е свързан по еидн или друг начин с бивша групировка, а да не забравяме че 4 години ни управлява най-явната издънка на групировките. Обществото трябва да е много наивно ако си мисли че някога ще го управялва някой независим, няма такъв филм никъде по света, няма и да има. Изведнъж обществото стана свръх чуствително което според мен е доста порочно, иска се нещо което и на самото общество е чуждо. Ако изключим децата едва ли има и 10% от тези които сега протестират които никога да не са прибягвали до същия метод, я ще е да са били назначени с нечияпомощ, или пък да са взели заем, да са получили едно или друго разрешение, много от тях сигурно са крали, въпреки че неясно защо в БГ ако вземеш нещо отмястото където работиш не се счита за кражба .. какво да говорим, повечето хора живеят в къщи в които сигурно не малка част е точно нелегално придобита, защото това ч еплащаш не рпави едно нещо законно. До преди 10 години като искаш да си купшиш бетон за вилата масове не се ходеше до бетоновия център а се плащаше на някой с бетоновоз, верно ти си плащаш, ама той пък го краде. Не обсъждаме защо е било така, обективна причина е имало, но пък е лицемерие да обвиняваш някой друг за поведениекоето и ти си имал. Та тая свръхчуствителност мен малко ме притеснява, почна да се търси под вола теле, вместо да се иска нещо съществено протеста губи енергия в безсмислени искания. Аз съм за всички искания които са смислени и полезни, без значение коя партия биха били изгодни, но да искаш нещо невъзможно ... мислите ли че някой професор би бил по добър министър ..... хайде да говорим така, колко от вас ако имат бизнес биха го поверили на професор ? В крайна сметка не може да протестираш срещу някого без дори да си му дал шанс да покаже какво ще направи, тук не визирам онзи сополонка, за него е ясно че нямаше какво да покаже, но за други назначения които са уж неприемливи заради връзки с този или онзи .... ако в САЩ беше така сената щеше или да е празен или да е пълен с полуидоти а САЩ щеха да се редят на опашка за помощи на червеният кръст.
|
| Нед Юни 30, 2013 12:23 am |
|
 |
|
tgi
|
Правиш се, че не разбираш. Знам го не за друго, а защото помня, че съм ти го обяснявал. Не смятам, че са го изработили. Очевидно беше, че е принуден да го направи "отгоре". Целта на принудата нямаше каква друга да е освен публичната реакция (няма човек, за когото тя да не е била очевидно предсказуема). Не, не мисля така. Докато ходя да си играя на гласуване "избирайки" между тия, които ми е предложил само го оставям да ми сочи после с пръст как мнозинството искало това, което е получило. Едиинственото, което мога да направя е да не му дам гласа си, така трябва да разчита на други.
|
| Нед Юни 30, 2013 12:53 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Абсолютно си прав, ръководствата и на трите партии са от бившата ДС, а те знаят много добре как да градят идеологии, структури, лидери, ядра, явки, партизанщина, инсценировки, бомбени атентати и т.н. Все пак са обучавани от КГБ ... И трите партии произлизат от БКП. На пръв поглед изглеждат партии с коренно различни идеологии, но това е само привидно. Целта е да привлекат овце от всички възможни посоки, така че опозиционните им партии да останат с минимум поддръжници. Изключителни майстори са на внедряване на агенти в другите партии - Петър Берон, Стоян Ганев, Александър Божков, Иван Костов и т.н. На мястото на всеки който се отцепи идват други агенти, които до момента са били спящи клетки. Освен това като се отцепи някой му се вади досието на агент на ДС и с него като политик е свършено. Е, не баш свършено, щото паметта на българина е къса. Примерно Орешарски през 2001г. бе отсвирен от листите на СДС заради връзките му с подземния свят ( Черепа мисля беше тогава ), но това не попречи да бъде министърка в кабинета Станишев през 2005, както и сега да е министър-председателка в "експертно" правителство. Гледай само как никой вече не коментира "атентата" срещу Доган, а беше само преди няколко месеца. Дори и ДПС думичка не обелват, въпреки, че беше срещу тогавшния им лидер. Но пък външния министър с удоволствие коментира как Хизбула не била замесена в атентата в Бургас. А бе по-добре да не коментирам качествата на материала  , затова са казали, че всеки народ си заслужава правителството.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Юни 30, 2013 12:55 am |
|
|