|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 12:36 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Private
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
 Re: Коронавирус 2019
Покрай всичките лайняни драми е добре да се знае един фън факт  : Всички морски/океански обитатели се раждат, ядат, серат, ебат се и умират къде? Във водата. Хайде сега приятно Ви къпане, независимо в кое море или океан по света. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Вто Юни 30, 2020 8:38 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ммм лайната на морските обитатели са си там по дифолт. Аз не влизам защото не обичам, изобщо морета океана ги харесвам само от разстояние, покрай децата ми се налага да влизам но иначе избягвам, самите лайна не ме притесняват но ще е по приятно ако ги няма около теб, за тия на които им е приятно де. Проблема с бетона е че ако го изоставят ще стане още по-зле. Бетон има навсякъде, не е въпроса според мен дори в самият бетон. Ако няма бетон това ще намали ли количеството гъзове на кв.м? Да не би тоя от хотела да ги ръчка с ръжена да се тъпчат като сардини... най-мразя да ходя на плаж и да няма на къде да се обърнеш без да имаш нечий гъз, цици, глава, крака пред очите си. Аз съм а социален и мразя да се завирам там където има много народ, хубаво на плаж ама искам поне 5-10 м около мен да няма никой, а най-добре да няма никой като цяло.
|
| Вто Юни 30, 2020 9:09 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
да, ама всичките морски обитатели не щат и помията на всичките туристи и индустрията, и селското стопанство, заустени незнам къде си, години наред. Е вече има и пречиствателни станции, и индустрията даде фира...но пък нашето си море има тънък жив слой - отдолу живеят само извънземни форми на живот  Тая година рибарите се бяха похвалили, че е добра. Морските ще кажат колко е истина и колко - поредната мисиркова акция.
|
| Вто Юни 30, 2020 9:25 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
То като цяло последните години по Черноморието рибата се позавърна. Незнам на какво се дължи, но сафрид си има, паламуд си излиза есен, калкан има, независимо, че го тралят яко турчулята...
А преди 10тина година на север сафрида беше като Халеевата комета, чували сме че го има, ама никой не го е виждал.
Сега проблема е, че няма миди... Шибания рапан унищожи всичко. Най-тъпото е, че понеже рапана остана гладен, вече не расте и той не става за бране/ядене.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юни 30, 2020 10:07 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Де късмет рапана да си отиде... Нали знаеш че не е местен вид. Иначе от години го събират - не знам с какво предназначение, ама оттърване от него няма. За последно миди съм вадил преди 25 години. Имаше едни хубави местенца между Созопол и Дюни дето хем ходехме на плаж, хем вадехме по 10-15 кг. изчистени миди. Сега там цялото е станало Созопол. Уж нямаше да строят покрай морето пък застроиха чак до Дюни.
|
| Вто Юни 30, 2020 1:41 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Специфична национална черта на българина е че се трупа на хубуу-ту и го задушава, осира, набоклучва, оплюва, опикава, бетонира и пак препикава... това е така да се каже фън-факт или по-точно "a true fact". Мерките от извънредното положение явно накараха масата народ да не се чувства съвсем у дома си в България. Да изгуби онова усешане за сигурност и свобода, че може да прави каквото си поиска. И това помогна да спре осирането за няколко месеца.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Вто Юни 30, 2020 2:08 pm |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 439 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
Стига си мрънкал Здравко, ако можеше по лесния начин, щяха да заустят тръбата на Софийската канализация във Варненското езеро, ама не може. Затова хората са принудени да харчат пари за нафта и да отделят от времето си, за да дойдат и да серат лично  и присъствено.  . Виж за боклуците е друга работа - натоварват боклука на София и цяла Европа на влакове и камиони и... в Старозагорските Тецове...
|
| Сря Юли 01, 2020 1:07 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
?!? Това ако можеш да го дешифрираш. Не за друго ами се обръщаш лично и ми вменяваш мрънкане?!? Каква Софийска канализация какви Старозагорски ТЕЦ-ове?!? Моето изречение което си си харесал и цитирал е факт. Може да се види навсякъде из България.
|
| Сря Юли 01, 2020 1:58 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ти пък що решаваш, че всяка подхвърлена реплика е фронтална атака? Много си се напрегнал, губиш преценката.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юли 01, 2020 2:16 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Прав си иронията в случая може да я игнорирам. Но не мрънкам, бесен съм. Не толкова на тия дето бетонират, колкото на тия дето осират. Има и такива дето вършат и двете работи. Тия дето бетонират и имат интереси имат поне наченки на желание да са стопани. Предпочитам дори Доган с интерес и желание да стопанисва пред Ганьо дето пикае и сере по чешмите.
|
| Сря Юли 01, 2020 2:21 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Това едва ли някой го оспорва, царе сме на засирането, не мисля, че имаме еквивалент на Балканите. То хващаш едно произволно избрано околоблоково пространство / етажна собственост - екстраполираш до размер държава и получаваш България.
Най-елементарен пример - сравняваш гробищен парк в България с еквивалента във Сърбия, Турция, Македония, Гърция... Хора дето не си уважаваме даже мъртвите... какво сме ние?
|
| Сря Юли 01, 2020 2:26 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
мъртви сме не може да раждат като прасета и да им плащат за това да им плащаМЕ на 35-49 години имала 10 / десет/ деца...... по колко плащат на дете? Днес минах през центъра на Сливен....ами... Млади семейства /дори от цигански произход/ с колички, с дечица....... Бащите работят по строежи.... Ами няма лошо - това искаме НЕ искаме ГЕТА с необразовани цигани! Чакащи на хранилката.........
|
| Сря Юли 01, 2020 2:56 pm |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 439 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
И аз съм бесен за организираното комунално засиране на всичко (особено на създаденото с много грижа и надежда от някой 'наивен' индивид преди това (и още по-особено - ако аз лично съм бил тоя наивен индивид) ), ама докато не седнем и ефективно да измислим нещо за противодействие, дотогава ни остава само ирония и самоирония. Нещото може да се казва национални тръстове - примерно като Горските Тръстове на UK - всяко едно ЮК-ско дърво формално е лично притежание на Нейно-то Величество и всеки мангал (и стоящия зад него местен кмет или партиен секретар) който палне резачката самосиндикално, посяга на Величеството, а за това който посяга на Величеството и нейната собственост си има средновековни традиции.... За засирането като българска черта - някой древни историци 'злословят' че не било черта индивидуално на българите, нито на турците, евреите, помаците и циганите по тея земи, ами направо на техните общи предшественици и рол-модели -траките. Траките не обичали да работят земята, нито да строят големи къщи, селища, държави, наука... Най-обичали да са разделени на родове и кланове, които се събирали преди големи походи с цел набези и грабежи над създаденото от другите племена. След като се завърнели, със заграбеното се отдавали на пищни празненства, сватби, едИне и пИйне по цели месеци. Все пак през това време някой трябвало да работи земята, за това ползвали собствените си (много на брой) жени(купени от родителите им) и децата, с които се отнасяли като с роби а не като със свои- да прислугват в къщи и да работят на полето. Когато нямало 'чатлак' да отворят собствена кампания за набези и грабежи, мъжете се 'сбирали в тогавашните древни кръчмета' да пият, слухтят, заговорничат и подмазват и се продавали като наемници в някоя чуждоплеменна кампания за набези и грабежи... Всеки чужд народ наоколо е бил наясно, че ако не намери другиго да свърши мръснишката и войствена работа за пари, винаги може да разчита на българ... ъъъъ .... траките. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1 ... 0%BA%D0%B8 ...ааааа -и за да сме в час с темата - местните племена не страдали много много от вирусни пандемии, само ги пренасяли върху другите народи ( а дано, ама надали)
|
| Сря Юли 01, 2020 3:39 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
напролет ми напомнете да попитам дали има загрижени за лайноморението ни 
|
| Сря Юли 01, 2020 4:37 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Щом като възпроизвеждаме този "рол-модел" той става наш. Независимо как се наричаме българи, траки или пустиняци. Ако по инерция приписваме отговорността за поведението си или поведението на скъпите ни сънародници на някакво племе живяло преди хиляди години, никога няма да излезем от коловоза му. Миро, ти очакваш да има оцелели напролет?!? От къде тоз оптимизъм у тебе?
|
| Сря Юли 01, 2020 5:20 pm |
|
|