|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 1:52 pm
| Автор |
Съобщение |
|
emilvtc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Новини от страната
|
| Сря Юни 05, 2013 10:59 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
мани го тоя АЕЦ, той не се случва, просто щото няма кой да плаща за тая безмислица. Ето това обаче е мноооого показателно, ако е вярно: http://business.actualno.com/Po-nepotvy ... 26808.htmlБългарския Мърдок... свинче с физиономия на вълк.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юни 05, 2013 11:08 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
Това са някакви стереотипи, повтаряни най-често от хора, свидетели на Първа (единствена) програма и Работническо дело, когато ако нещо не трябва да излиза пред публиката, то просто не излиза. Сега има хиляди медии, всяка си има цел за съществуване и посока за критика, та хайде да не хване дикиш, че от Позитано звънват на световния Интернет и му казват: "Тая седмица тотално да заглушите всичко около АЕЦ! Вижте там с цигарите ли ще е, с турския ли ще е, с метеорит ли ще е, оправяйте се..."
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Сря Юни 05, 2013 11:12 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Private,
Баба Пена и дядо Петко от Долно-Нанагорнище все от интернет се осведомяват за новините в страната ...
Погледни само в темата, четена от "отбрана" публика имаща достъп до интернет какво става и как се отклони вниманието върху пушенето ... Какво остава за преобладаващата част от населението, която и не знае какво е нет? Промивката на съзнанието сега става чрез "КАНАЛ 1" и "Работническо дело"... Като гледам как се "пазаруват" медии ...
|
| Сря Юни 05, 2013 1:39 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ти ги остави бабата и дядото, виж го че той самият дето рови из мрежата смята за непоклатима даденост, че в БГ имало "хиляди свободни медии".
Безнадеждна работа, за съжаление, ще ми се да имах нещо по-конструктивно за предлагане ама нямам.
Масовата публика докато загрее, че "медиите" не са просто жицата, по която тече информацията, а работещите на пълен работен ден дето пишат (викат им "журналисти", макар българоезични такива на практика да няма) вече няма да има значение, че е загряла, светът ще се е променил и публиката ще я излъжат по някакъв нов начин пак да почака още малко. Единствените фалове ги застигат когато объркат нещата дотам, че масите да нямат какво да ядат - и тогава пак се възстановяват за някоя-друга година обикновено, но поне следват няколко години през които се крият по-дълбоко по дупките си.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Юни 05, 2013 2:31 pm |
|
 |
|
nik
|
то заблудени овце много ама повече и по-плашещи са тия дето съвсем съзнателно си кривят душата, било за пряка или косвена изгода... след кметски избори, цялата администрация вън и се връщат всички дето са работили преди няколко години... заедно с това фирми за обществени поръчки и всичките свински черва.... и така най често 2-те най големи и активни съответно непобедими групи са "предишните" и "по-предишните" и двете не са никак заблудени....
|
| Сря Юни 05, 2013 4:39 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Чет Юни 06, 2013 4:24 pm |
|
 |
|
tgi
|
Бе хубави приказки ама за четири години не ги пипнаха, инак били други и различни, аха.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Юни 06, 2013 4:37 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
 ... такъв е живота, не е лесно да пикаеш срещу вятъра особенно когато не е ясно има ли вятър и от къде духа.
|
| Чет Юни 06, 2013 5:51 pm |
|
 |
|
tgi
|
То и толкова дори не е, средностатистическите хора в БГ още не са се научили да правят разлика между приказки и дела - и нищо чудно, то кой в БГ кога какви дела.
|
| Чет Юни 06, 2013 5:53 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да така е за съжаление навсякъде, аз много патя от такива с приказки. Редовно има рзни търгчета, не държавни де, там не ми е много интересно, и инвеститора иска нещо, отив анякой, даде една оферта 50 че и повече % отдолу на мойта и казва аз мога, и после се оказва че нищо не може и скалъпва нещо, ама .... свършила работа,. конкретно за спазване на стандарти говоря де. Та със всичко е така, на приказки всеки го докарва, ей сега ще седна и ще направя netMCA-то за 3 месец и на цена от 150 Евро и да ти кажа сигурно някой ще ми се въжи и току виж налял 200-300 хил в разработката, пък след 3 месеца ... е.... кой му дреме за netМСА-то, в най-лошия случай ще купя едно от теб ще кажа е на прототип, и ще искам още 5 млн за проекта, той няма да ги даде и готово 
|
| Чет Юни 06, 2013 7:58 pm |
|
 |
|
tgi
|
Бе баш в тоя бранш едва ли ще стане това (за netmca-то де), там големият зор е с тия дето струват 5+ пъти повече от него и вършат към половината работа спрямо него. Но аз като продам за 2к афро една кутия тъпкана с неща мога да се надявам само на клиенти, на които им трябва реална техника *И* нямат пари за 5+ пъти по-скъпия кютук. Ако имат пари за него просто отиват там, едни 2 до 4 к афро се разделят по веригата и всички са щастливи. Една преди година и нещо (от тия по-долу по веригата, дето чакат да получат подкупа) ме разиграва сума месеци, та и носих устройства та какво ли не и единствената и цел беше да си вдигне цената за пред другите. И го виждах, мамицата му, и нямах полезен ход (да я наругая и да си отида? веднага ще почне да раздува слухове които могат да ми навредят при други клиенти; така поне си трае и защото я е страх аз да не я разчуя). Но фактът си остана, БГ данъкоплатецът е снесъл над 10к афро за апаратура, която къде работила къде не, от чужд производител вместо от тукашен за 2к и то съвсем измерваемо по-добра технически. Е, и въпросната дето работи с нея я гледам е 100% онлайн в скайп оттогава някъде, явно си е купила нов грамофон с парите от подкупа  . За втори път същата (с посредничеството на същия мой "приятел" от едно време) ми прави същия номер. Кво да се прави, животът е труден  . Но си представям, че тия с приказките дето тебе те мъчат са по-голяма беля отколкото в тая с анализаторите просто защото е по-лесно да им се повярва (или да им се изимитира доверие). В случая с ядрената спектрометрия каквото и да се случи извън икономическата логика е 100% криминално, може да окажат "доверие" на приказки за $150 само ако това води до усвояване на $15000 от някого, т.е. ако има някъде поне $150000 накуп. А икономическа логика в тоя сектор има само там, където няма пари а нещо е спряло да работи и трябва пак да тръгне. Съдба, кво да се прави  .
|
| Чет Юни 06, 2013 8:17 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе все тая е, някой приазва, друг се връзва, защо .. то нямазначение, ако тоя някой не казваей ти моето похубаво верно по скъпо пак ще опрат до твойто .. А при мене е лесно да, клиентите не са грамотни и не разбират, осъзнават като е твърде късно. Примерно направи ми тая инсталация да отговаря на FM стандарт, ами ние оферираме реално по FM,всички оферират бе зда са чели изобщо стандарта, мислят че ако на компонентите пише FM approoved всичко им е наред. Тоя дето плаща и той така си мисли, като дойде момента да отиде при ония от FM и да се застрахова те поглеждат и му казват .. оо това изобщо не отговаря на нашите изисквания и се почва едно ама как, ама защо ама нали уж е FM ... и с VdS е така и ... абе мани те си мислят че като може да си вземеш дъстър на 1/10 от цената на читаво SUV значи и с другото е така ... това давам че тая реклама хем ме разсмива хем разплаква 
|
| Чет Юни 06, 2013 9:43 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е мнооого лесно, няма що  . Май съм ти разправял, имах на времето един колега, току повтаряше "Лесно еееей, лесно. Ти ми кажи къде има лесно и аз да ида там"  .
|
| Чет Юни 06, 2013 9:55 pm |
|
 |
|
ToHu
|
сега слушам, гербаджии нещо били обидени щото от тях нищо не зависело .. депутатите де 
|
| Чет Юни 06, 2013 9:57 pm |
|
|