Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
tgi, до сега никой не те беше наричал болен мозък, само ти наричаш другите така
и това е при условие че на никой друг не му се привиждат ненаписани неща освен на теб
но на теб ти се привиждат разни неща.... тук не виждам никой който се опитва да откаже пушачите, нека си пушат и да си серат в гащите ако искат... тяхна воля стига да не пречат на околните и да не се налага непушачите да се съобразяват с пушачите, трябва да е обратното !!!! Cekins знае че пречи и се съобразява, защо и другите да не могат?!? с какво са по специални?

и предлагам да спрем с обидите за психично болни мозъци и други неща нямащи общо с разговора, не съм забелязал до сега някой друг или аз да си е позволявал до сега да коментира "конспирациите" ти за саботирани клиенти въпреки съмненията....

Съб Юни 01, 2013 5:12 pm
Профил

CarBeta написа:
Виждам, че си наясно с проблема, но за пореден път извърташ нещата ако може да паснат на теорията ти. За пореден път ще ти кажа, че закона касае обществени места, което със сигурност ти е пределно ясно, и не виждам защо продължаваш да се възмущаваш как някой ще дойде и ще се разпорежда у вас.

Кое точно извъртам? Забраната за пушене е подигравка с правото. Няколко пъти уточних че не съм против самата забрана... Но просто така не се прави.
И да възмущавам се, когато без основание някой почне да се разпорежда в чужда собственост без да има основание за това. В случая пушенето би могло да бъде законово основание само че НЕ Е. У нас пушенето не е вредно де юре. Как да ти го обясня това?
Трябва да бъде, ама не е според законите ни. И след като никъде в законите не се признава вреда от пушене аз не виждам на какво основание се налага забрана за пушене в частни заведения.
Разбери че кефа ти да дъвчеш кебапчета на чист въздух не е достатъчно основание да се налагат забрани.
Или пушенето трябва да бъде признато като вреда в законодателството ни. Или забраната трябва да бъде махната. Ти си избери кое предпочиташ, ама сегашното положение е абсурдно и не ме карай да го приема. Не мога!

Съб Юни 01, 2013 5:16 pm
Профил
Аватар

Нещо са Ви дошли в повече кубинските пури :-) 1-2 пури на ден, не повече, в противен случай се получава тотално изперкване, каквото демонстрирате :lol:

Съб Юни 01, 2013 5:53 pm
Профил WWW

Иииии то това опасна тема се оказа ... лично моето мнение, да с езабранява пушенето е точно израз на не толерантност, за мен е абсолютно неприемливо, добре че не съм пушач, иначе току виж преврата станал, ама я не се занимавайте с глупости, ай да обсъдим PIC vs AVR :D .. а и задължително.... proton ли беше ..да не го пропуснем.

Съб Юни 01, 2013 5:55 pm
Профил
Аватар

nik написа:
tgi, до сега никой не те беше наричал болен мозък, само ти наричаш другите така

Ако някой киха и кашля без да спира и му кажа, че е настинал не се засяга. Може и да
се съгласи да приеме аспирин или нещо подходящо ако му предложа.

Ако обаче има болезнено вманиячаване и човек се опита да му предложи
хапче ще те удави в пяна, кофти работа :D :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Юни 01, 2013 6:08 pm
Профил WWW

тги, не си глупав, но понякога се правиш на такъв щото знаеш че не си прав... искрено те съжалявам в такива моменти
другия път като те подгони параноята, че ти саботират клиент и аз ще ти предложа хапче.... да сме квит :)
пък ако искаш мога да ти стана "клиент" за известно време, с онлайн съпорт, да видим как ще ми саботира някой интернета :) ама ако не успее обещаваш ли за напред да си пиеш редовно хапчетата?????

тони, пълна забрана няма никъде по света, който иска да пуши
защо инвалидите искат да има рампи навсякъде? може би за да имат нормален достъп до обществени места? а защо нормалните хора да нямат нормален достъп? инвалида и той може да се пусне по стълбите... все ще се намери някой услужлив да го "бутне" ..... пък и за кво му е достъп да си стои в къщи...
не всички живеем изолирано като тги... не искаме да сме изолирани...

Съб Юни 01, 2013 6:22 pm
Профил

nik написа:
не всички живеем изолирано като тги... не искаме да сме изолирани...

Абе по тоя въпрос явно има крайни мнения и не виждам как едната страна ще приеме другата, а в същото време се защитават три съвсем различни тези. Според непушачите им се нарушава ... и аз не знам какво, защото са свободни да ходят където искат, въпрос на избор е .. по-скоро ми изглеждат като щрауси с глави в пясъка. Пушачите пък масово защитават правото си на избор и не искат да им бъде отнемано, но само защото искат да пушат. Трети пък като мен не приемат самата идея за ограниения особенно подобни.

Съб Юни 01, 2013 6:42 pm
Профил

ToHu написа:
щрауси с глави в пясъка.

така де, дай да не ставаме щрауси само защото сме чули думата "забрана" и моментално да спира всякаква мисловна дейност, от страх да не би да забранят още нещо.... трабва да се мисли... имат ли елементарна култура и хигиена или нямат, ако нямат да се въведе ред, няма пълна забрана, до сега никой не е забранил напълно цигарите, никой не е казал всичко пушачи да откажат... българина много се стряска от тая дума "забрана"

Съб Юни 01, 2013 7:15 pm
Профил
Аватар

Пушача имал право да пуши, че кой му го оспорва това право? Нека си пуши. Той си е взел някакво решение и си го защитава. Няма лошо. Но аз съм нетолерантен защото отказвам да понасям, солидарно с него, последствията от неговото решение. Ако предявя някаква претенция ставам краен, вманячен, нетолерантен, болен мозък и т.н. И накрая ми остава да избера дали да търпя "правото" на пушача или да стана и да си тръгна. Ма те пушачите много специални били бе ! :prayer: Нека ме опровергае някой наркоман ако не съм разбрал правилно позицията му!

Въпросът ми към пушачите и защитниците им е:
Какво искате всъщност? Щото ако искате някой да ви търпи помията не сте познали.

Съб Юни 01, 2013 7:51 pm
Профил

Ами в тоя ред на мисли може да се каже същото за тия които подкрепят забраната, какво искате, заради вас да не се пуши в заведенията ..

Съб Юни 01, 2013 8:02 pm
Профил
Аватар

Лично аз точно това искам, за останалите не знам. Все пак чистия въздух не вреди на никой, за разлика от цигарения дим!

Между другото задаването на въпрос не е отговор.

п.п.
съгласен съм и на всякакви варианти, при които въздуха около мен си остава чист

Съб Юни 01, 2013 8:06 pm
Профил
Аватар

nik написа:
...
другия път като те подгони параноята, че ти саботират клиент и аз ще ти предложа хапче.... да сме квит :)
...

Бе няма как и да почнеш да проумяваш за какво става дума когато ти изглеждам параноичен,
просто не знаеш колко много не знаеш.

Ти се справи с манията си относно тия дето се тровят с цигари, мене не ме мисли. :)

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Юни 01, 2013 8:20 pm
Профил WWW

CarBeta написа:
съгласен съм и на всякакви варианти, при които въздуха около мен си остава чист

А, това вече е нещо съвсем друго. Аз лично не обичам да ми мирише на цигари, не цигарен дим а миризмата в помещения в които се е пушело, затова и преди когато беше разрешено обикновенно сядах в помещенията за непушачи, да ти кажа рядко се е случвало да мимирише на цигари или да усещам че някой пуше. Ако в определени места не е било така, това не значи че трбява да се забрани тотално, това значи че тоя който го държи трябва д аму се сложи една солена глоба която да му излезе 3 пъти колкото читава вентилация. Да обаче не са били случаите в които съм сядал в залите за пушачи защото е нямало в тзи за непушачи, ами да ти кажа отново рядко ми е миришело на цигари, верно не ходя по най-евтините кръчми, но и не посещавам такива където вечерята излиза 1000 лв, т.е. може, въпрос на желание е.
Друг вариант, нека да има ясно разграничени, заведения за пушачи и за не-пушачи, защо не ...

След това, от какъв зор някой ще ми казвадали аз мога дапуша в собствената си фирма и в собствения си офис, този който си построил, за който си платил всички данъци и такси, и остави всичко друго, ами и като поп плащаш заплати,осигуровки и какви ли не други простотии, като такса смет която се изчислява по някакъв неведом начин и ... и за капак на всичко някой си бюрократ който се храни от тези същите хора ще реши дали да се пуши или не, айде няма нужда мисля. Който иска да пуши, който иска да не пуши, аз не пуша, и като праивло не искам в офиса да мирише на цигари, но като знамче имам служители които пушат, предпочитам да им е позволено, и досега не знам някой непушач да се е оплаквал, хората са достатъчно разумни за да се разбират кой къде да пуши и къде да не пуши.

Съб Юни 01, 2013 8:35 pm
Профил

ToHu написа:
Друг вариант, нека да има ясно разграничени, заведения за пушачи и за не-пушачи, защо не ...

Преди така беше. Нямаше заведения за непушачи, въпреки че никой закон не ги забраняваше. Даже и в детските сладкарници разни тъпи пъчи тровеха децата си.

Съб Юни 01, 2013 8:43 pm
Профил

ToHu написа:
......хората са достатъчно разумни за да се разбират кой къде да пуши и къде да не пуши.

тги, аз не се притеснявам че ще се отровя от цигарите, просто ми е неприятно да дишам на някой вонята... и аз да се съобразявам с тези които излъчват вонята, иначе предложението за съпорт важи, ще се радвам да видя кой ще ми скапи нета... и ще преминем по бързо към лечението... нали така каза, някой като има нужда от хапче да му даваме :)
опс... забравих... "ТЕ" в момента четат и знаят че се бъзикаме с "ТЯХ" и няма нищо да направят :D

тони, евала ако само такива хора срещаш и не ти се налага да търпиш наглеци постоянно....

Съб Юни 01, 2013 8:49 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 1080  Следваща