Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Cekins написа:
......1. Винаги съм се съобразявал с непушачите - никога не съм палил в кола/жилище в която/което не се пуши (дори и в къщи се пуши на терасата). 2. Винаги съм се отдръпвал доста на страни от хора които имат особена нетърпимост към дима - в 99% това са бивши пушачи - от тях по-големи противници на пушенето няма. 3. Нямам нищо против да не пуша в заведения - просто си излизам и си пуша........

наистина олелията нямаше да я има ако всички бяха като теб, но уви.... много уж свестни хора не се съобразяват с нито една от изброените ти точки, най нахално си палят и задимяват, някои дори не се сещат да отворят прозореца
и не е 1 или 2ма да ги игнорираш, много са, навсякъде и постоянно, дори в заведения където уж е забранено палят и пушат и чакат някой да направи забележка, после сори и гаси... нищо че на някои хора вече храната е тръгнала да се връща....

за това и примерите които се дават най често не са адекватни - ако някой ти се изсере на масата.... не 1.... ако цялото заведение по всички маси.... или на работа по всички маси....

17ти век така е надделявала бройката на НЕкъпещите се, някои са имали пари за скъпи парфюми да маскират вонята, но повечето са нямали... смрад навсякъде.... трябва ли да се връщаме в 17-ти век?

Съб Юни 01, 2013 11:03 am
Профил
Аватар

аз пък искам да се забранят рекламите по телевизията! [-X

не искам да гледам реклами за дамски превръзки, тампони, памперси и кенефна хартия на "една ръка разстояние", ако случайно си нагъвам вечерята пред телевизора.
не искам да гледам реклами за уиски, щото ме кара да стана и да си налея едно.
не искам и пещерска гроздова/мастика/мента, па ако ще да е с две големи дини рекламирана.
не искам и реклами за перилни препарати, щото се сещам, че трябва да оправям пералнята.
не искам и реклами за салами "орехи", "чинари", и т.н., щото е много трудно да обяснявам на децата, че саламите не растат по дърветата, или пък още по-трудното: избора "народен шпек" или "свободата, Санчо". алегории се учат в горните класове.
млякото и сиренето на Бор-Чвор поражда същите затруднения. по- ми е лесно да им обясня фирмената култура на фирма "Гавра" (също голям дистрибутор на млечни продукти)
а за кренвиршите от месо направо нямам думи. :-#
не искам и да ми пробутват някакви пежа, рена или недай си Боже грейт-уол. имам си котараци и тия трошки не ме интересуват.

в същност, не гледам телевизия \:D/

Съб Юни 01, 2013 11:24 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Добре дe, дай тогава да премахнем и нормите за автомобилните емисии и всеки да си замърсява на воля. Сигурно и това не е вредно след като и пасивното пушене не било. После може да продължим и със заводските комини. Така де, що да ограничаваме хората и да се правим на нетолерантни.

Е наистила ли смяташ двете неща за съпоставими, то са кой знае колко
порядъка които количествено ги разделят. Не може да не ти е очевидно на трезва глава
(т.е. незамъглена от мисълта за нечие пушене) :D :D .

CarBeta написа:
Да се твърди, че пасивното пушене не вреди е все едно да се твърди, че при пушача няма зависимост. И аз дишам същия пушек, пък не съм се пристрастил. Не знам и някой да е пропушил след престой в задимена среда.

Айде още глупости на куп. Не си бил на училище и оше не си проговорил дори та не знаеш
смисъла на думата "количество".

nik написа:
Cekins написа:
......1. Винаги съм се съобразявал с непушачите - никога не съм палил в кола/жилище в която/което не се пуши (дори и в къщи се пуши на терасата). 2. Винаги съм се отдръпвал доста на страни от хора които имат особена нетърпимост към дима - в 99% това са бивши пушачи - от тях по-големи противници на пушенето няма. 3. Нямам нищо против да не пуша в заведения - просто си излизам и си пуша........

наистина олелията нямаше да я има ако всички бяха като теб, но уви....

Тоя пък иска със забрана на пушенето да премахне нахалството и простотията. И какво, сега
като ги има тия дето не спазват таблеките, че не се пуши като ги узаконят законово
в законописанрицата ще почнеш да ги разстрелваш ли. Или се надяваш, че като им кажеш
още веднъж същото и ще постигнеш различен резултат.

Всички войнстващи непушачи - които са неголям, но и не пренебрежим процент от общата
група непушачи - просто са за психиатър, как е възможно инак разумни хора толкова
да ги занимава такава глупост.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Юни 01, 2013 1:00 pm
Профил WWW

точно защото нахалството и простотията не могат да бъдат изкоренени, както и алчността и много други човешки пороци и навици, за това са измислени законите....макар напоследък и тази система да е опорочена.... за това не трябва да сме толерантни с наглеците, толерастията ще довърши света
не може всеки да прави каквото му скимне, това че не давам път на наглеци не ме прави психично болен, наглеца става все по нагъл докато срещне отпор, няма ли отпор наглостта продължава да се увеличава

Съб Юни 01, 2013 2:02 pm
Профил
Аватар

Като искаш да даваш отпор на наглеца прави го ти срещу него, не чакай добрия
чичко да му се скара и да го вкара в пътя за тебе за всяка дреболия. Ей прочети поста на дедото
по-горе, доста насочващ е.
Аз поне на твое място бих се замислил защо толкова ме занимава нечие пушене :D :D .

Съб Юни 01, 2013 2:07 pm
Профил WWW

не ме занимава нечие пушене, занимава ме пушека който ми навират в лицето
както и много други неща, не ми се изброява... знаеш ги... колкото повече ги игнорираш толкова повече ще стават
срещу нагли шофьори също може всеки сам да се бори, но има и закон, ясно определящ кой е с предимство
да, за наглия отнел предимство може да му се струва дреболия (щом го прави постоянно), ама на човека на който са му изкарали акъла с рисковата ситуация за него не е дреболия, въпрос на гледна точка

пък дедото... прекалено информиран ми се струва за не гледащ телевизия, когато аз не гледах телевизия трябваше да ми обяснят защо всички се поздравяват с "оооо, пепи, дай едно кило" :)

Съб Юни 01, 2013 2:22 pm
Профил
Аватар

Е май като начало трябва да научиш смисъла на думата "дреболия" :) .

Съб Юни 01, 2013 2:27 pm
Профил WWW

има две значения - едното е на наглеците - ако не му пречи лично на него, значи е дреболия
другото аз си го знам за себе си ... а други ще го научат като им отеснее пещерата.... се ла ви

Съб Юни 01, 2013 2:28 pm
Профил
Аватар

Ако разбираш знаечнието на думата дреболия се върни към един от предните ми
постове, тоя дето ти предлага да си зададеш въпроса защо толкова те занимава
това, че някои хора пушели в някои кръчми. Кой те вкарва насила при тях та
ти е толкова проблематична миризмата им. Ако те затрудни отговорът на последните
два въпроса.... май е време за помощ :D :D .

Съб Юни 01, 2013 2:36 pm
Профил WWW

Dimitar написа:
Иначе конфликта между пушачи и непушачи е, че пушачите тровят и осмърдяват непушачите, затова твоето право трябва да се намеси и да забрани на пушачите да пушат на места, където могат да навредят на други хора. Толкова е просто и не мога да разбера какво толкова трябва да му се мисли. Като са сами да си пушат колкото си искат - проблеми никакви.

Просто е, ама ето и ти го бъркаш. Правото да налага ред е на стопанина, а не на непушачите или пушачите. Казано простичко аз у нас мога да правя каквото си искам, изключая престъпления и ти у вас също и няма значение дали сме сами или не. Това е естественото право и то важи по дефаулт.
От тук нататък чрез закони може да се променя естественото право. Но трябват основателни причини, трябва и известно одобрение. Не може просто ей така да вмъкнеш два члена в закона за здравето и да кажеш "забранява се". Това е потъпкване на правото.
Не искам да задълбавам прекалено, но ще кажа как беше направено в някои по-цивилизовани страни.
Първо беше разграничено пушенето от непушенето. И двете са права, но нарушаването им не е с еднакви последици. Примерно ако ти дойдеш у нас и се опиташ да нарушиш правото ми да пуша е само нахалство. Аз мога само да извикам полиция да те изведе и нищо повече. Но ако дойда у вас и запаля въпреки волята ти, ти освен че може да ме изхвърлиш получаваш право да искаш обезщетение. В България подобно разграничение няма. Уж пушенето било вредно, ама само в лозунгите.
Следващата стъпка е ограничаване правата на домакина, когато във владението се налага да пребивават други хора. Примерно ако един пушач влезе в английски затвор или болница, собствениците не могат просто да кажат тук не се пуши. Длъжни са да осигурят някакъв ред. Затворът трябва да има място за пушене и някакъв достъп до него. Не е казано че ще е по всяко време, просто някакъв ред. Болниците също, само че за това удоволствие могат да те таксуват солено. Няма проблем, важното е да го предлагат като услуга, за да не може пушачите да твърдят че са им потъпкали правата.
От страна на непушачите, обаче не е просто въпрос на формалност. Ако непушач трябва да пребива в дом на пушач, то на него трябва да му бъди осигурен чист въздух 24 часа в денонощието и безусловно. Най-фрапиращият пример са децата. По закон те са непушачи. Съответно стаите където спят, ядат и си играят НЕ МОЖЕ да се пуши. Децата са най-уязвите към цигарения дим и най-беззащитни. Точно те имат най-голяма нужда от защита, включително и от държавата.
Ако в Англия предполагам и САЩ те хванат да пушиш в детска стая не искам да мисля какво ще ти се случи. То даже не е въпрос толкова на право, колкото на морал... Що за ЛИЦЕМЕРИЕ е да изискваш от собственик на заведение, където има отделно помощение, с вентилационна система да не се пуши. При това дискотекотеки и стриптийз клубове, където присъствието на деца е забранено. А в същото време да е напълно законно да си държиш пепелника на детското креватче и да одимяваш на воля стаята където спят деца и няма грам вентилация. Не знам... не я разбирам аз тая малоумщина!

Съб Юни 01, 2013 2:37 pm
Профил

tgi написа:
Ако разбираш знаечнието на думата дреболия се върни към един от предните ми
постове, тоя дето ти предлага да си зададеш въпроса защо толкова те занимава
това, че някои хора пушели в някои кръчми. Кой те вкарва насила при тях та
ти е толкова проблематична миризмата им. Ако те затрудни отговорът на последните
два въпроса.... май е време за помощ :D :D .

а ти си задай въпроса защо употребих по рано думата "пещера"
ако на теб ти харесва да живееш на някой баир в пещера на 50 км от други живи хора.... не знам кой има нужда от помощ... :D
който обаче живее в малко по голямо населено място и работи много рано или късно му се приисква да излезе с някой, да седнат някъде навън, да пият по нещо, да хапнат по нещо.... все пак не съм на поляната да си нося сандвичи... никакви социални контакти ли нямаш че да не разбираш за какво става въпрос?!?

Последна промяна nik на Съб Юни 01, 2013 2:46 pm, променена общо 1 път

Съб Юни 01, 2013 2:44 pm
Профил
Аватар

Както и очаквах, нямаш отговор. Айде спри да постваш глупости, доста народ чете
писаното тука.

Съб Юни 01, 2013 2:46 pm
Профил WWW

отговорих ти :)
а освен отговора отгоре мога да добавя и още един - не всеки има удоволствието да работи от в къщи, понякога му се налага да работи точно до вратата отвън на която се събират да пушат... а течението вкарва цялото "удоволствие" в стаята ти :)

ще поствам защото не смятам че са глупости, глупости са само за наглеците на които не им изнася по другия начин
и нека чете... това са дреболии нали така казваш :)

edit: до къде я докарахме... болен е тоя дето не ще да търпи дискомфорта от наглеците, на никой нищо не прави а да се съобразява с наглите, а наглите които създават дискомфорта са най хубавите...

Съб Юни 01, 2013 2:50 pm
Профил
Аватар

@tgi:
На тая страница всичките ти постове са някакво заяждане. А това е сигурен знак за безсилие. Като се започне с великата мисъл "цигарите не са вредни" та се стигне до камарата несвързани мисли надолу. В края на краищата, доколкото разбирам, предлагаш където се пуши да не влизат непушачи. Законът предлага навсякъде да влизат всички, просто от време на време, когато си решат, наркоманите просто да си вдигнат мързеливия задник, да отидат навън да извъртят една свирка на цигарата и пак да си седнат на мястото. Не виждам никаква дискриминация, погазване на права или каквато и да била друга несправедливост.

@miro_atc:
Виждам, че си наясно с проблема, но за пореден път извърташ нещата ако може да паснат на теорията ти. За пореден път ще ти кажа, че закона касае обществени места, което със сигурност ти е пределно ясно, и не виждам защо продължаваш да се възмущаваш как някой ще дойде и ще се разпорежда у вас.

И един македонски виц:
Што е цигара?
- Цигара е смелен тутун завиткан во хартија, каде на едната страна има огин, а на другата будала.

Съб Юни 01, 2013 3:53 pm
Профил
Аватар

CarBeta написа:
@tgi:
На тая страница всичките ти постове са някакво заяждане.

Остава да посочиш един пример - успех!

Цитат:
Като се започне с великата мисъл "цигарите не са вредни"

И тоя пример ще трябва да го почакаме с пожелание за успех.

Не знам дали наистина не разбираш очевидното или се правиш, че не го разбираш но и
в двата случая дотук нищо смислено не си казал.

Колко години още ще ти трябват да загрееш, че пушенето вреди ***САМО*** на пушача.

На непушачите искащи да отказват пушачите им вредят собствените им повредени
мозъци, за това си има лекари които понякога могат да помогнат а понякога не.

Съб Юни 01, 2013 4:45 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205 ... 1080  Следваща