|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:59 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
"Мангалиан" просто трепе всичката риба  Вътре сигурно има ОС дето индийци са я правили - Мангаликс
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Ное 11, 2013 1:46 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Надцаквам с МангалОС. 
|
| Пон Ное 11, 2013 2:00 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
А централния компютър се нарича "КОНДЬО-2" комуникационният интерфейс се нарича "Бат Сали", и има 13 спускаеми апарата "Чаве-1"..."Чаве-13"
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
Последна промяна MYXATA на Пон Ное 11, 2013 2:04 am, променена общо 1 път
|
| Пон Ное 11, 2013 2:02 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не знам мангал какво е, ама ще закарат ракета на Марс, а ние като сме с най-яките ОС-ве и незнам си още какво го вадим голям само по форумите. Дори и да не стигнат до Марс, пак са ни били със светлинни години  . И проекта им е само за някакви си 40-на милиона долара, а в съседната тема Дедо разправя как само бюджета на ченгетата бил милиард и половина. Та смейте се вие на индийците  .
|
| Пон Ное 11, 2013 2:04 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Тия дни четох, че бюджета на полицията в Лос Анджелис бил $1.4 млрд. , изглежда в България се гони челния опит.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Ное 11, 2013 2:25 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Не знаеш "мангал"? Ето ти няколко снимки  40 милиона долара бюджет при положение че сигурно 90% от работниците им са били на тарифа $2.50 на час, сигурно не е чак такъв проблем. Пък и още не са стигнали Марс, та да не си скубем косите напразно 
|
| Пон Ное 11, 2013 3:07 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Грешно съм се изразил - много ясно че знам какво е мангал, исках съвсем друго да напиша  . Нещо от сорта на "мангал не знам си какво, мангал незнам си що, ама ще закарат ракета на марс"  . Какви са им заплатите няма голямо значение в случая.
|
| Пон Ное 11, 2013 5:26 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Има, има. Точно това е определящия фактор за размера на бюджета. А и както казах, още не са я закарали дотам. Статистически погледнато вероятността изобщо да не стигнат, е много по-висока.
|
| Пон Ное 11, 2013 5:31 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Вече казах по-горе, че дори да не стигне за където са я пратили пак са много по-напред от нас отворковците. Пък вие си ги бъзикайте колкото искате колко калпави програмисти били и продължавайте да си играете с ретро компютри  .
|
| Пон Ное 11, 2013 5:34 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
по-вероятно обаче да сложат мангодроид. не че те са дръпнали особено, просто нашия вектор е имагинерен от 25 години. и за съжаление, това е световна тенденция. вместо ние да се оправим, всички станаха цигани.
|
| Пон Ное 11, 2013 9:20 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
За такъв проект не заплатите са определящи, или най-алкото не трябва да бъдат. Колкото струва жлязото там струва и в САЩ. Обработката се извършва почти автоатично, така че цената на труда е пренебрижима. В тоя ред на исли, в момента Американски производител ми дава по добра цена за метлано изделие от колкото китайски, прави си сметката до колко заплатата иа значение. Дори само орбита да стигне пак е доста повече от това което правим ние. Да в ракетната техника няа кой зане колко сложно нещо, не че няма, но всичко е известно и има от къде да си купят инфорация. Ама те иначе и изтребител 5-то поколение произвеждат, пък и дреме на шапката че било заедно с руснаците, ние едно време като произвеждахме съмвестно с тях лошо ли ни беше ...
|
| Пон Ное 11, 2013 9:59 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пон Ное 11, 2013 11:05 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Офтопик:
Ннам, ама само аз ли имам чувството, че Тони скоро ще си изтърве клавиатурата върху стената  Тя и моята е за изтърване ама е гумена и хич не и пука. Но на кухненската маса к'во дуго да сложиш 
|
| Пон Ное 11, 2013 12:38 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Напълно подкрепям. Преди година имаше тема, в която звучах песимистично, сега ми се струва вече много по-реалистично: viewtopic.php?f=6&t=10566&hilit=%D0%A4%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%81&start=15А иначе постоянно чувам да се лепят разни етикети: "иранците са много зле", "севернокорейците нямат какво да ядат", и други подобни. Е как като са толкова зле летят в космоса? И произвеждат по един милион автомобила годишно (Иран) Не знам колко хора си дават сметка какво научно, техническо и организационно предизвикателство е един такъв полет
|
| Пон Ное 11, 2013 5:10 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
С пълна сила важи приказката "не всичко дето фърчи се яде" ... това за севернокорейците.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 11, 2013 5:33 pm |
|
|