|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:26 am
| Автор |
Съобщение |
|
bobihot
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Украйна
Това "Аз на тебе, ти на него" са игрички за пред хората. Едни и същи им дърпат конците.
|
| Съб Авг 09, 2014 12:15 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Нали се сещаш, ако Путин може да докаже, че украинците са надупчили самолета, това веднага ще обърне палачинката. Удара в боксов еквивалент би бил равносилен на нокдаун, ако не и нокаут. Обаче не го прави - вероятно или знае, че не са украинците или не може да го докаже (което както казахме е трудно да се повярва) или по някаква причина мазохистично поема вината на украинците (което пък звучи тъпо) . Виж обратното е по-смилаемо - и сега обществото в Европа и САЩ е убедено, че е свален от сепаратистите, ако Обама извади доказателства за това, това не би променило кой знае колко ситуацията... Т.е. Обама няма смисъл да нанасят в момента такъв удар, защото той няма да има нокаутиращ ефект за Путин при настоящата ситуация. Ако го има този коз, вероятно го пази за някаква бъдеща ситуация. Все пак това е Обама, той е от школата на демократите, а те както знаем външнополитически действат повече задкулисно от колкото директно, за разлика от ястребите. Това второто някак си по ми пасва логически на обстановката. А и както казах, по съм склонен да приема, че сепаратистите биха го свалили по погрешка, отколкото, че украинската армия ще свали съзнателно граждански самолет на трета държава при целия риск да ги хванат (който клони към 100%). Това си мисля аз де, гъделичкам си логиката, ама ние имаме само отделни парченца от пъзела... Относно дупките - зависи от формата на "шрапнелите" .Аз не претендирам да съм експерт в темата. В армията съм бил наземна боева единица. Та ми е трудно да различа дупки от шрапнелите на Бука и дупки от бордово оръдие на шурмовик. Все пак си мисля, че дупките от шрапнели на бука, не са като шрапнели от граната (такива съм виждал и правил). Мисля, че самите шрапнели най-вероятно са с правилна форма (сфери), за да запазят по дълго скростта си/ да имат по далечно поразяващо действие. Нещо като бренеке. И дупките от тях, би следвало да са си досущ сферични. Някак си не ми се връзва да напълнят главата на ракетата с болтове и гайки и други отпадъчни материали. Докато шрапнели на граната са парчетата от самата обвивка и те наистина правят отвори с неправилна форма.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Авг 09, 2014 12:51 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
То колкото за тези дупки от шрапнели трябва да може да се докаже и кога и как са станали - във въздуха преди да се разбие самолета или по късно на земята ... при такъв залог едва ли биха се замислили да изфабрикуват каквото се налага и от двете страни ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Съб Авг 09, 2014 3:07 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Русия показа снимки от радарите , на които се вижда и един изтребител, но никой не им обърна внимание. Боеприпасите от наземна ПВО и от ракета въздух-въздух се различават значително е лесно може да се разбере от какво е свален самолетът. И аз мисля, че на доста места знаят истината, но не я казват.
|
| Съб Авг 09, 2014 7:37 pm |
|
 |
|
Цецо
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 09, 2014 8:45 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
уфф тези ракети  Незнам колко от вас са присъствали на старт на бук, или нещо подобно, ама е голям пушляк, и остава едно доста голямо петно върху тревата или земята и т.н.(което братски нам страни биха засекли при желание с някой спътник и да кажат те там е имало вероятен старт на ракета земя въздух); Пък тази ракета се басочва с радар, който нема как да не излъчва  и нема как да не се засече от някой АУАКС дето предполагам фърчи насам натам около зоната на конфликта  Да не говорим за следата във въздуха дето може да се види от очевидци, ама такива нема засега. така че да факт е че е имало поражение от ракета, и че е руско производство(то доста страни имат от тях даже Украйна и БГ) но откъде е пусната нещо не се задълбава 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Сеп 09, 2014 11:35 am |
|
 |
|
Цецо
|
Нали четеш, след година - две евентуално ще ни кажат... Ако заслужаваме да знаем.
|
| Вто Сеп 09, 2014 3:02 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Все си мисля, че които трябва знаят какво се се случило със самолета. Допускам, че дори вече са се разбрали и остава само да поднесат по подходящ начин подходящата версия на избирателите си.
|
| Сря Сеп 10, 2014 1:28 pm |
|
 |
|
Цецо
|
+1. Въпроса е кой и какво е изтъргувал срещу това другия да си трае.
|
| Сря Сеп 10, 2014 2:01 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
така де  като в емблематичния виц за белия мисионер в някакво африканско село... 1 год след като дошъл мисионера, на вожда му се ражда бяло дете. Той привиква мисионера за обяснения, и той невъзмутимо му казва : Чадо това си е божа работа  Ето виж стадото с овцете - уж всичките бели, пък едно черно агне . Воджа се оглежда смутено и вика, Попе дай да се разберем - аз ще си трая за детето, ти за овцата  Поуката всеки може да си извади  какво се разбират вождовете и какво се казва на масите - било то хора овце или хора с овче мислене ...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Сеп 10, 2014 2:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами нормално е, пък накрая това което се каже може и да няма нищо общо с действителността, може изобщо да не е свален а да си е паднал сам, но пък лансирането на версията за свалянето да е угодна някому свише, знаели човек. Ако ни дойде Вова на гости можем да го питаме.
|
| Сря Сеп 10, 2014 3:10 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Абе по - добре да не идва. Ни Вова, ни Банана, че като заидват и положението си ебава майката тотално.
|
| Сря Сеп 10, 2014 4:31 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
чета новина - "жигула с газова уредба изгоряла след челен удар с камион"
коментарите под темата: - така е, като кара на руска газ - сувеЦките камиони са убийци - нещастни измекяри карат лади и се за още по-измекярско слагат газ вероятно последния коментар е от собственик на голф с пернишки тунинг.
нещо картинката с "м'атряла" става все по-тъжна.
|
| Сря Сеп 10, 2014 10:16 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Това в дир-а ли?  Ако четеш коментарите в "Дневник", там е още по-красиво. Доста малоумно изгониха смислено пищещите хора и останаха само дебилни маргинали от тоя тип.
|
| Чет Сеп 11, 2014 10:36 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Някак си всички премълчават факта, че на връщане от Бразилия самолета на Путин е преминал по същото трасе около 1 час преди малазийския самолет. Руският флаг е бяло, синьо, червено , на малазийския самолет е същото бяло, синьо и червено. Много е вероятно пияните украинци да са си мислили, че удрят джакпота. Нали официално забраниха руския език, може и да не са се разбрали с началниците, говорещи с киевски акцент, кой от двата самолета да ударят.
Украйна е трън в гъза на Русия, както Македония на България. Крадат всичко, от газ до история.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Чет Сеп 11, 2014 2:32 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Сеп 11, 2014 2:28 pm |
|
|