Отговори на тема  [ 91 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Невидимата катастрофа 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение 
Не е вярно! Правото го няма. Топки за това всеки (или почти всеки) има, но когато знаеш че не ти мърдат поне 10 годинки да лежиш като за човек, тогава почваш да се замисляш нали? Обаче онзи за когото си се замислял ако му падне случай ще ти види сметката без никаква мисъл че и после ще му се размине като че е настъпил хлебарка. Ето това е голямата разлика! Аз поне не знам ЕДНА друга държава с света дето индивиди с по 20-30 висящи дела си се разхождат по улиците като на Великден, че и плюят честните хора че не им дават достатъчно. Само яка тояга му е майката или още по-добре каторжен труд че да има някаква па макар и минимална полза от такива :evil:

Сря Мар 16, 2011 8:59 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
е, аз до сега не съм видял някой да си признае че няма топки, винаги се вядят купища разумни аргументи, един от друг по-солидни :)

Сря Мар 16, 2011 1:21 pm
Профил

Мнение 
Е добре де ако имаш топки да ме обориш давай! Или предпочиташ да се представиш като голяма циганска любов за да замажеш липсата им? С риск да се повторя - топки за това всички имат ама всичките козове са в ръцете на безтопковците

Сря Мар 16, 2011 1:38 pm
Профил

Мнение 
kiiid написа:
... ама всичките козове са в ръцете на безтопковците

+1

Иначе на много хора не им стиска, дори не искат да имат оръжие в себе си. А от как взех да се разкарвам с лаптоп под мишница и често с по няколко програматора/платки за поне 700-800 ле, т.е. сумарно съм ходещи над 1500 лв салтанати - разкарвам се и с нож в мен (колумбиец) и когато на някого му направи впечатлени, че вадя нож една педя от нищото и почвам да дялкам кабели ме гледат като отровени! Е, не знам дали бих го ползвал в реална стиуация, за да опазя себе си/имуществото си от мангали (или друга напаст), но ми се струва, че без него ще ме шубе да се прибирам по късни нощи (което често правя) така натоварен. И не е проблема, че нося нож или че някой може да ме ошушка - това винаги може да стане. Проблема е, че вече ми е набит страхът да не ми се случи, защото това ще ми създаде много големи проблеми, а и парите реално са доста, макар и прежалими.
Това, че мога да понеса още по-тежка санкция (на практика фатална за бъдещето ми) ако утрепя някого докато се опитвам да се предпазя е другото, което слага спирачки на човек - защото животното на среща, когато е и да го утрепеш му е късно, но се спираш защото твоя живот ще отиде по дяволите заради боклука от чието съществуване реално няма смисъл. И изведнъж човек е готов да жертва 1500 лв и много нерви, да си създаде дискомфорта и да го тресе седмица напред. Защо? Защото да опазиш себе си и имуществото ти - това е противозаконно. Но мангала може и да те обере и да те утрепе, малцинство е. А дискриминацият е за нас.

Да не дава Господ нещо от казаното горе да става реалност, никой не е застрахован. По-скоро е в рисковата група, щото е българин. Айде сега на работа, че кой ще им плаща на мангустите соц. помощите? :wink:

Сря Мар 16, 2011 2:59 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Не знам за какви топки и глупости си говорите докато сте голи.

За да застреляш нахлули в къщата ти нападатели трябва оръжие.

В БГ хората нямат такова и не им е разрешено да имат, какво значение има дали
би било законно да го ползват ако го имаха.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Мар 16, 2011 8:33 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
глупости :)

Чет Мар 17, 2011 12:05 am
Профил
Аватар

Мнение 
Глупости са ами, кво си се размечтал си се за топки като си гол срещу пушки.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Мар 17, 2011 3:15 pm
Профил WWW

Мнение 
Аз умишлено не си купувам оръжие, сигурен съм че ще го използвам и въобще не е задължително живота ми да е застрашен, и не ме притеснява че ще вляза в затвора, а че трябва мнго да се плати за да не вляза, в това отношение ценностната ми система не съществува, и по добре да съм без огнестрелно ч ене съм от най-уравновесените.

Чет Мар 17, 2011 5:50 pm
Профил

Мнение 
tgi, ти колко често напускаш свещенната ти обител, особенно нощем? Подозирам от начина, по който се изразяваш, че не се срещаш често по улицата с индивиди с не-добри намерения, т.е. не си от нощните хора :) Няма лошо, ако човек си живее в неговия свят, но не мисля, че трябва да се скатавам на топло и удобно, защото някакви %@^%$&# бродят оттатък еди коя си улица или да ми е притеснено, че съм се натварил със скъпа техника. Ясно е, че на всякъде се случват такива неща, но тук да ти го набият, че е по-добре да си седиш вкъщи, 'щото в тъмната нощ бродят тъмни "хора" - е, не благодаря .... Както казва Тони - по-добре без гърмящи работи в ръцете, че знае ли се кой ден какво ще направи някой ...
Абе то рано или късно ще избие на някъде :)

Чет Мар 17, 2011 6:00 pm
Профил WWW

Мнение 
Да знаеш колкотоповече се притесняваш толкова повече си навличаш проблеми, това е някакъв всемирен закон, мен много много не ми пука, светло тъмно все тая или ти виждат сметката или ти виждаш нечия, не ме тревожи много, ама напоследълк забелязах, от както реших да не карам без книжка и да си я възстановя ме спират по често въпреки че карам два пъти в месеца, от кокото предходните две години когато навъртах по 100-200 км на ден, пак без книжка, тва ако не е закона на всемирната гадост пък на.
Иначе прага ми на търпимост е много нисък, за последните два месеца веднъж таксиметров веднъж и веднъж някакъв италиянски отворко на летището, почти сигурно ако имах оръжие щях да си ги разстрелям като кучета без да ми мигне окото, затова и се отказах да нося и да притежавам.

Чет Мар 17, 2011 6:11 pm
Профил

Мнение 
Тони, ако реално се притеснявах - нямаше да правя това, което правя. Не, не казвам това. Казвам, че тук в наше село (БГ) на някаква група хора се *позволява* да те обират/нападат/колят и т.н. и това си остава толерирана група от който и да е управляващ. От друга страна на потърпевшия не се дава шанс да се защити, а когато реши да го направи - ще бъде наказан. В крайна сметка тези притеснения не са спрели нито мен нито останалите хора (не преминали през терминала на летище София) да си живеят живота както ги устройва.
Наскоро ли пак попаднах на статия за Цветанов мисля (или някой от другите ла*новози) дето бяха натресли кола на обикновен гражданин, при условие, че те минавали на червено без пусната сигнализация, а на човека му дали 3 секунди да успее да реагира. Е, не успял, детето му пострадало, а него го привикват като виновен (причинител на катастрофата) по делото. Ми след като онези горе си позволяват това - какво да се очаква повече?
А за таксиджиите - бий ги, тяхната ***** кожодерска, бий ги - малко им е, причините са разбираеми за всеки ползвал техни услуги по празници и в нетрезво състояние :D

Чет Мар 17, 2011 6:19 pm
Профил WWW

Мнение 
За таксиджиите от извеснто врмее ползвам само 2 компании и съм нямал неприятни изненади, помпи може да са имали ама в рамките на номрланото, единствено на летището мисе случва от уж избраните компании на нормлани цени да се пробват да ме минават.
Иначе както казах те виновн може и да са го изкарали, но той пък може да ги осъди, и ако случайно БГ съда им прости им аи други съдилища, неслучайно има толквоа спечелени дела срещу държавата. Но тия със сините лампи не ме тревожат, само ме нервят, ама аз пък не им давма път, те пъкми пишат актове, еб^&л съм ги у гъ&^&. Виж циганетата са друга работа, там само бой, не знам някой да е бил циганин и после д е бил осъден, имам 2-3ма познати дето лежаха по някоя годика за убийство, но си беше чиста случайност, знам и други които не влязоха а м-у убитите имаше и военни така че както казах в наше село съдебната система е мн странна. На по млади години циганите ги пребиваме като кучета, не смееха да излязат в по централните улици, после пораснахме нещо и уж поумняхме, но с тях само това е варианта, циганин отбой не умира, или умира мн.трудно, доказано е. Саморазправата крие по голма опасност, не че някой е те арестува или осъди, ами че циганина много веронто ще си отмъщава, те за това трябват топки, затова или го биеш до де спре да диша и ако уживее оживее или не го закачаш, не му ли държи спомен поне 3 години ще те пречука като куче.

Чет Мар 17, 2011 6:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
съгласен съм с тони, само да допълня че топки трябват не само защото циганина щял да си отмъсти, а принципно. иначе безтопковците са си измислили цяла въображаема съдебна система за да оправдаят безтопковщината си. циганите никой не ги закачал, а белия ако убие ще го осъдят. а дори и да е така както казват безтопковците, това нищо не променя, за това израза е именно топки, а не мозък, защото който много мисли накрая го поема пер анум.
все пак има индикации че целия проблем е софтуерен, което всъщност е логично, понеже как иначе ще си обясним че дядовците ни са убивали хора във войни? например преди месец видях крадци на охранителната камера пред входа на вратата, оглеждаха ключалките и звъняха да проверяват кои апартаменти са пълни. за моя изненада 7-8 колеги спонтанно скочиха (без да съм предлагал) с идеята да ходим да ги опердашим. това ме изненада, понеже говорим за програмисти, а не за докери. за съжаление ония бяха изчезнали когато дотърчахме, щеше да ми е много интересно да видя програмисти да бият, без майтап :lol: :lol:

Пет Мар 18, 2011 8:32 am
Профил

Мнение 
zaphod написа:
.... щеше да ми е много интересно да видя програмисти да бият, без майтап :lol: :lol:

По-скоро кажи "Като сме много сме смели" :wink:
Ще ми е по-интересно да видя сам програмист да гони крадците. Тогава ще си помисля, че нещо не е наред в картинката :D

Пет Мар 18, 2011 9:50 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Що бъркаш смел с глупав?

Преценката на силите е добра практика преди кютека. Естествено има и други фактори - винкел, изненада и прочие :)

Пет Мар 18, 2011 11:45 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 91 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща