Привет отново, аз нещо се замотах и не съм стигнал почти доникъде.
Осъзнах че електрониката е необятна наука и вече м ие малко късно да ставам специалист в тази сфера...
План Б ми е ,
1. Да се науча да мога да поправям по "груби" повреди, като изгорял котлон, мискер фурна, да установя дали мога да открия утечка, офазяване или прекъснат проводник и някакви такива неща, като ако мога да ги подменя, поправя, нещо по колата да замеря, изчисля дали зарежда ток и т.н.
За уреди с електроники като радиа, ТВ, новите перални ги изключвам там си е сериозна работа.
2. Да умея да сглобявам по прости електронни схеми, да прикачвам разни устройства. блокове към (така че да не тръгне и да не изгоря нещо) разни машинарии.
Ще ми се да си направя такъв електробайк но съм много бос в електрото и не смея още да се захващам:/
2.1. Да препоръчате литература за точка 1 и 2? (имам само Първи стъпки в радиоелектрониката, Шишков)
Като пример ще си позволя да пусна линк към друг форум:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=90
...до колкото съм запознат с датчик на Хол е за включване и изключване на верига както е в електронните запалвания на колите.Тук освен ,че прави някаква верига,то въздейства и на контролера за увеличаване или намаляване на напрежението и тока,а с датчих на Хол как ще се получи.
Т.е. асемблиране, проектиране, подобряване на разни машинарии, надграждане.
* Има ли нещо като справочник, в който са описани елементи, устройства като споменатите в другия форум, в който да са описани всевъзможни устройства (напр. датчик на Хол) : какво правят, приложение, недостатъци, та като погледне лаика който е машинен инженер, физик или др. - какво би му свършило работа по проекта, т.е. да избегне нуждата да се консултира с електрончик (като разбира се не изключвам и кометентното мнение!).