|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 6:09 pm
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Интересно твърдение. Имаш ли доказателства за това ( че е unix, а не че работи зле  ) ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Фев 24, 2008 5:57 am |
|
 |
|
bobyper
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Яну 31, 2006 11:11 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
|
| Нед Фев 24, 2008 10:02 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Мда таквоз е, сега Unix/linux в основни линии си приличат, аз лично не съм специалист по тия ОС та не мога да кажа какво конкретно е, иначе за доказателства .. http://www.apple.com/macosx/technology/unix.html
|
| Нед Фев 24, 2008 10:08 am |
|
 |
|
zaphod
|
пиреф пиреф, лузър се отсекъде. и без да обявяваш че си фен на линукса, това си е ясно. всички лузъри без изключение са фенове на линукса, въпреки че все пак повечето ползват виндовс щото "корпорациите ги принуждават". нормално е лузурът да е фен на линукса, понеже миризмата на братство, равенство и социализъм му действа като валериан на котка.
|
| Нед Фев 24, 2008 1:57 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Пичове,вземете,срещнете се (ако искате и пред публика),разберете се веднъж за винаги и се кротнете.То бива,бива ама вие не се спряхте !
|
| Нед Фев 24, 2008 2:36 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Zaphod, много крайна позиция вземаш, линукс, фребсд и юникс, като те са доста свързани помежду си може да се каже че движат света в момента, МС все още нямат нито една ОС която да става за сериозни сървърни приложения който и каквото да говори, това е факт.
Но също така неоспорим факт е че в момента на пазара за десктоп и мобилни решения МС нямат равни, и причината не е токвоа в качеството не техните ОС колкото от приложенията за тях.
Третият пазар, ембедед решенията май не може да се каже кой има по силни позиции, в PDA доколкото това може да го водим ембедед МС са много силни, от друга страна в голяма част от комуникационното оборудване като рутери се изпозлва линукс. В домашните системи все още нито уиндовс нито линукс са навлезли, в автоматиката определено линукса води, както и в малките ембедед ОС-та, а при по специфичните области е според приложението, аз примерно злагам на МС, най-вече заради по лесната разработка на този етап, или да съм по точен, наличието на кадри за това. Истина е че да хванеш някоя дистрибуция на линукс и да подкара на нея някакъв сериозен продукт е не малко приключение, и не е по силите на всеки. Преди време имах колега, мога да кажа доста навътре в линукс а и много добър като програмист, на който му трябваше доста врее за да се стигне до сравнително стабилна компилация. Доколкото останах с впечатление доста неща не бяха напсани както трябва в самия линукс, включително и такива съпътстващи определен хардуер .....
Във критичните приложение бозата няма място, някои от тях са линукс базирани, друг ползват разни други RTOS, примерно тези на Green Hils, не знам дали и те не са unix/linux базирани.
Та не виждам защо трябва да се класифицира някого на база на ОС която харесва, нормлано е хората които се занимават повече с малки и критични решения, и сериозни сървъри да са привърженици на unix и наследниците му, дори дапозлват МС на собствените си компютри. От сруга страна е абсолютно разбираемо че хората които пишат приложения, най често са привъреници на МС, и за тях Linux е непонятен и май го ненавиждат.
|
| Нед Фев 24, 2008 4:51 pm |
|
 |
|
zaphod
|
къде съм казал нещо за линукса? казах че лузърите са линуксчии до един, но е констатация касаеща лузирите и само тях, нито линукса, нито ползвателите му.
що се отнася до качеството на ОСа, не мисля че преценката от чисто техническа гледна точка е правилна. една ос далеч не е само код, както повечето технически ориентирани люде си мислят. ако беше казал че виндовса държи десктопа и мобилките не заради качеството на кода си, щях да се съглася, но да казваш че не е заради качествата на ОСа е вече погрешно. една ОС има и други, далеч по-важни качества от това доколко качествен (в техническия смисъл) е кода и. нещо повече - понякога за да повишиш качеството на софтуера трябва да понижиш качествата на кода. това може да звучи парадоксално на непрофесионалиста, но е факт. защо мислиш има толкова приложения за вин, някой кара насила разработчиците ли? разбира се че не, всеки си избира сам на каква платформа да пише, и повечето разработчици избират вин въпреки че е платен. няма да се спирам на причините, който е писал професионално софтуер са му ясни (очевидно пирев не е писал). аз имам приятели, които пишат за линукс и ползват линукс, но никой от тях не плещи линуксчийски глупости, просто защото са професионални програмисти. самия линус торвалдс се отнася критично към индоктринираните линуксчии и дори ги е псувал във форуми, ще се поинтересувам за реални линкове.
|
| Нед Фев 24, 2008 6:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами аз не съм твърдял че бозата се предпочита заради качеството на кода, аз не мсиля че изобо в бозата може да говорим за някакво качество, но е по удобна за определен тип приложения особенно когато не са много критични. Нормално е в бозата да се забелязват много по често, тъй като рпедлага доста повече неща, а като почне дапозлваш всичко което го има в линукса, и там ми се струва изникват същите дръвца. Факт е обаче че има голямо количество рограмисти които бързо и лесно се справят с бозата, и въобще не толкова лесно с линукса, това орпеделено е в плза на МС решения, стига да не са в конфликт с други показатели.
Линукса има редица преимуества които не биха могли да бъдат оценени, нито забелязани от десктоп потребителите, ако изключим цената  , за сметка на това има някои неудосбтва, недостатъчно и разнообразен софтуер например. Иначе коко време отнема инсталирането на линукс или на боза ... за 90% от потребителите еднакво дълга = безкрай тъй като те никога няма да си го инсталират сами. Иначе инсталирането на коя да е нова версия на линуксите която включва графичен интерфейс /те май отдавна са така/ се инсталира не ного по трудно от инсталация на ХР.
|
| Нед Фев 24, 2008 9:29 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Нед Фев 24, 2008 10:07 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хех ... някой нетскейп мразец го е сътворил, навремето си позлвах нетскейп и много добре си работеше, докато не псунаха една измислена версия 6 ли беше кво беше, по шарена и неработеща, и тогава го зарязах ,,,
|
| Пон Фев 25, 2008 10:46 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
е то нали уж експлорерът 7 е на купенините от бил -нетскеийп.... 
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Вто Фев 26, 2008 8:32 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
zaphod, пард'н, zadenhole,  , ненормално е братче zadenhole да си фен на Linux, щото трябва да си седнеш на хоулът, да прочетеш, да се научиш, по-лесно е да ловиш мухи от умрели псета, а хоулът да ти е запълнен с нещо топло, влажно и мазно  . И тая критическа дет' гониш, хич те нема, ни отпред, ни отзад  . Лумпените с лопата да ги ринеш, ама ти си им баш царя
Ки4о, отдавна си търся кожа за старите обувки, ама zadenhole се ослушва, не ще да му изчукам една среща за деня на лапето 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Фев 26, 2008 8:52 pm |
|
 |
|
am stereo
|
Singularity ще бъде ориентирана към учените, като вече са достъпни безплатни средства за разработка на приложения за нея
Софтуерният гигант "Майкрософт" е готов с прототип на нова операционна система. Singularity ще бъде ориентирана към учените, съобщава американският "PC World".
Вече са достъпни безплатни средства за разработка на приложения за системата, а изходният й код е наличен на сайта Codeplex за изследователски цели.
Акцентът в Singularity е поставен върху сигурността. Това не е следващата Windows, а изцяло нова система, проектирана от нулата.
Целта на компанията е да наложи една различна концепция. В основата е микроядро, написано почти изцяло на Sing# - разширение на езика от високо ниво C#. Именно това прави Singularity по-сигурна, отколкото са системите с ядра, написани на езици от по-ниско ниво.
Операционната система може да работи с многоядрен хардуер, като в момента поддържа 16-ядрени чипове.
"Майкрософт" е проектирала системата в продължение на пет години, но първите съобщения за нея се появиха преди около две години
|
| Пет Мар 14, 2008 7:25 pm |
|
 |
|
Ico_Belqta
Ранг: Новодошъл
|
Майкрософт и мултипроцесорност ,сигурност ,наука ,отворен код са някак си несъвместими неща. Не знам за какви учени е писана , но едва ли някой ще седне да им се връзва на плоските лъжи.
_________________ Мразя червени жички !!!
|
| Съб Мар 15, 2008 12:05 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Всъщност се задава Windows7 - за да се замести скапаната Vista
|
| Съб Мар 15, 2008 9:43 pm |