Отговори на тема  [ 107 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Следваща
Покупко-прoдaжба на инвестиционно злато 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
ФЕД,мед,половин процент,един процент. Някакъв дребен китайски чиновник се прозейнал и какво стана:

http://banks.dir.bg/2007/11/07/news2306632.html

Сря Ное 07, 2007 5:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Ей така, добре дошъл в БГ.

Ами това значи само едно. 8O 8O Виденовата зима май ще се повтаря. :cry: Явно чакат ластика да се опъне докрай и махат борда. Предоговаряйте си заплатите, който я получава в левчета.

Сря Ное 07, 2007 6:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
sthx написа:
ФЕД,мед,половин процент,един процент. Някакъв дребен китайски чиновник се прозейнал и какво стана:

http://banks.dir.bg/2007/11/07/news2306632.html

Да, убеден съм, че и Русия и арабите действат по въпроса, но гледат да не го афишират, за да не се вътрят. :) Китайците обаче тъпи, мамицата им, разгласяват.

Сря Ное 07, 2007 6:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ей с това ще им разкажат играта на американците наистина, въпроса е като америка изпадне в криза какво става със всички останали, китай са най зависими от американските потребители, като онези изпаднат в криза и спрат да купуват китайски стоки какво ще стане с китай?

Сря Ное 07, 2007 9:05 pm
Профил

Мнение 
ако се срути изведнъж долара губят китайците, които ще останат с един трилион хартийки ;-)

САЩ като икономика няма да се стопят, но при една голяма инфлация някои ще станат още по-богати други оше по-бедни но в крайна сметка ше намалят потреблението от което пак губят китайците...

no win ситуейшън и за американци и за китайци... :D

Сря Ное 07, 2007 9:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
помните ли колко бе доларизирана икономиката ни преди 5 години, като решиха да вържат лева към марката си мислех че не е много умна идея като всичко вървеше в долари от компютри до апартаменти
сега си мисля че не е било чак толкова лоша идея така или иначе повече от половината оборот ни е вече с европа!

Сря Ное 07, 2007 11:53 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Злато?!
Че аз ако имах излишни пари щях да направя още 2-3 деца, бе!

Чет Ное 08, 2007 12:31 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Злато?!
bongo-bongo написа:
За да правя деца, трябва да имам пари в бъдеще, а не в настояще време. С оглед на това темата става още по сериозна.

Всъщност вече почвам да се чудя, дали наистина златото е изгодната инвестиция в момента. Вероятно е да стигне до 1000$, но не вярвам да се задържи там. Както каза Миро, Китайците колкото и да се пънат на тоя етап нямат далавера да подритват долара защото те имат най-големия запас от хартийки.

Русия също няма интерес от рецесии на САЩ икономиката - Руската икономика се крепи на природните ресурси, а САЩ са най-големия потребител. Русия в последно време удари кьоравото с тия цени на ресурсите, не вярвам да са толкоз тъпи да предизвикат колапс. По скоро интереса им е да се движат по ръба на максимума на цените.

А и не вярвам ЕЦБ да остане безлична още дълго време. Всъщност мисля си че ако ФЕД направи ново понижение (което вече е изконсумирано като спад на долара), ЕЦБ ще се принуди да върви в същата посока. Германия има тежката дума в ЕЦБ, а тя страда най-силно от силното евро.

В момента май играе паниката. От тая паника, бая народ трупа огромни девиденти - според повечето анализатори, реалната цена на петрола при това предлагане/потребление би трябвало да е към 65-75$. Но младежите с бели якички на борсата въртят яки спекулации в момента.

От друга страна ако сегашната рецесия се задълбочи значително - последствията ще са много сериозни. Първо за долара, а след известно време и за останалите валути. Световните икономики са навързани като свински черва. А ако се стигне до глобална криза - хартийките нямат никакво значение.

Та ако в БГ си имаше реална банкова търговия с злато - си заслужава. Но такава няма за съжаление. В ПИБ продават доста асортимент, но когато се опре до изкупуване - ами ако имате достатъчно количество, може да преговаряте с съответния отдел за цена. Мога да се досета каква ще е цената на обратно изкупуване.

В тоя ред на мисли - знаете ли кои валути са все още обезпечени с злато?

Със сигурност долара, еврото, жълтите и паунда не са. Не знам - швейцарските франкове?

Помните ли момента в който на левчето с шипка пишеше - "банкнотота е обезпечена с злато...."

Чет Ное 08, 2007 10:03 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо не ставай смешен - никоя валута вече не е обезпечена със злато. Всички печатат като луди, даже вече и не печатат ами само цъкат с мишката по монитора и казват като миналия петък - пускаме 47 млрд. $ в системата и готово. Даже и хартия и мастило не ползват вече :D .

Чет Ное 08, 2007 4:19 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Цитат:
Помните ли момента в който на левчето с шипка пишеше - "банкнотота е обезпечена с злато...."

Ама пишеше "Банкнотата е обезпечена със злато и всички активи на банката". Какво обаче можеше да се купи с тези левове? Общо взето стоки от първа необходимост. За големи покупки или се чакаше с години, или всичко с връзки и под масата.

Чет Ное 08, 2007 6:22 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Цецо не ставай смешен - никоя валута вече не е обезпечена със злато. Всички печатат като луди, даже вече и не печатат ами само цъкат с мишката по монитора и казват като миналия петък - пускаме 47 млрд. $ в системата и готово. Даже и хартия и мастило не ползват вече :D .

Сигурен ли си за швейцарците? Аз незнам, честно. Но при положение че това е най-стабилната световна валута - все си мисля че има някакво обезпечение. Швейцарската икономика не е нещо непоклатимо и константно та да удържа толкова стабилно една валута. Честно нямам идея. Но никога не съм чул швейцарския франк да пада. Не че съм се заслушвал много де.

P.S. Тц. И те не са.

"The Swiss franc has historically been considered a safe haven currency with virtually zero inflation and a legal requirement that a minimum 40% is backed by gold reserves. [5] However, this link to gold, which dates from the 1920s, was terminated on 1 May 2000 following a referendum regarding the Nazi gold affair with Swiss banks and an amendment to the Swiss Constitution.[6]"

Пет Ное 09, 2007 9:37 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение Re: Злато?!
bongo-bongo написа:

ето едно изказване което ми хареса, аферим :D

Пет Ное 09, 2007 10:46 am
Профил
Аватар

Мнение 
И на мене \:D/

Пет Ное 09, 2007 1:43 pm
Профил

Мнение 
3aek написа:
помните ли колко бе доларизирана икономиката ни преди 5 години, като решиха да вържат лева към марката си мислех че не е много умна идея като всичко вървеше в долари от компютри до апартаменти
сега си мисля че не е било чак толкова лоша идея така или иначе повече от половината оборот ни е вече с европа!

Това си го спомням, но помня и че външният дълг ни беше доларов, пък го направиха в евро и ни обясниха, че това било голям удар. :evil:
Помня също, че на калпак от населението ( с памперси и без такива) дългът ни беше между 1000 и 1500$. На една среща Иван Костов (тогава беше само някакъв консултант и асистент в МЕИ) обясни, че за да го изплатим трябва 2 години да не ядем.
Сегашният американски дълг е такъв, че на човек (включително новопристигналите емигранти като Пирев) се падат по 300 000$. Не зная колко години не трябва да ядат американците, за да го изплатят. Финансовият им министър е заявил, че има опасност правителството да не може да посрещне плащанията по дълга си. Поради тази причина ще се приема закон, който да повиши допустимия таван на правителствения дълг. Имам спомени, че и подобни хватки съм ги виждал някога. Разходите са необходими за войските в Ирак и Афганистан. И това сме го виждали. Една империя рухна заради война в Афганистан, наред май е втора таква. Елементи на вразумяване не се забелязват. Дано само пак всичко стане мирно и тихо.
Не съм никак радостен от тези събития.

Съб Ное 10, 2007 12:09 am
Профил

Мнение 
Едва ли можеш да прави аналогия м-у разпада на СССР и войната в авганистан и проблемите на САЩ и войната в Ирак, евентуално Иран.
На фона на руската примишленост, при заплатите които са получавлаи тогава, и при условие че почти всичко което са влагали в бойна техника е било собствено производство, войната в Афганистан изобщо не им е била проблем. От разпада на СССР русия не изгуби чак толкава много, верно украйна и казахстан не са малко, но причините са други, както и за всички останали републики. СССР е насилствено образувана империя, която за 80-100 години не може да се превърне в единна държава и народ, и при появата на подходящи условия тя се разпадна. САЩ от 200 години са нито по малки нито по големи, все са си толкова. Там няма различни народи, американците са си американци, може да се делят помежду си на ирландци, италянци, поляци, китайци .. но са си американци, с американско мислене и възгледи. там е нямало мнго държави които да са направили САЩ, така че не може да се очаква няакво разпадане или сериозно сътресение. Те са достатъчо голяма държава, за да може в случай на криза да се свият до това което са били преди 70-80 години, да стандарта ще е друг, начина на живот ще е друг, но това не би унищожило държавата.
Иначе ако останат без армия, още надругя ден ще бдат обявени във фалит, и всичките иммеждународни сметки блокирани но те имат военна мощ на която никой не иска да се противопоставя.

Съб Ное 10, 2007 12:44 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 107 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Следваща