Отговори на тема  [ 92 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
нова работна станция .... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: нова работна станция ....
при тия TDP дали да не минеш от антифриз на течен натрий? 8)

Вто Окт 03, 2023 6:25 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Да това е възможно, но бая голямо трябва да е, като правя сметки нейде 500W, съответно ще трябва даъно което е DC вход, не съм сигурен,че има такова което да поеме i9 13900. Аз изпозлвам такива дъна, реално и като сокет и чипсет са ОК, но не мисля че ще устискат такъв процесор, особенно наклочен на макс. Друг вариант е вътрешен DC/DC който да прави ATX, има такива но повечето са до около 100 W.

Сървърите с хот плъг захранвания имат подобен модул - от 12V прави всички необходими напрежения. Има и няколко допълнителни сервизни пина де...
При сървърите има киловатови киловатови захранвания от доста време, което значи че трябва да има и подходящи за тях такива модули.

Вто Окт 03, 2023 9:22 am
Профил

Мини РАК който да влиза в куфар? Или направо да му сложи едни колелца и удобна дръжка и да си го брои за отделен багаж ...

Вто Окт 03, 2023 9:48 am
Профил

Абе сървърите имат да, мога да помисля по въпроса, да изкормя някой хотсвап модул. Аз не искам да го давам на багаж защото там ги мятат като чували с картофи, иначе за там нямам никакви проблеми и водно да му сложа. Веднъж им бях дал ръчния куфар, че нямаше място в кабината и перката на вентилатора се беше измъкнала, не знам какво са го правили, добре че дъното малко а планката на радиатора голяма, иначе като нищо щеше да се повреди и платката, но при 90% маймуни товарачи ....тц :)
Чай видя какъв е тоя голям нюк, ние ползваме нюкове ама не съм мяркал достатъчно голям. За солида е важно да мога да клоквам процесора, така, че да е на турбо постоянно, иначе ефекта от високата честота се губи почти напълно, остава но при отваряне и някой път ребилд, но при нормално моделиране до де се усети да вдигне почва да сваля.
п.с. сега го погледнах тоя нюк, 5 ghz, той и сегашния е там, възможно е да има някаква разлика в перформанса на самото ядро, трябва да видя сравнения на сингъл кор, но бях гледал при по-старите ядра нищо съществено. Отделно нюк няма pcie, а на мен ми трябва поне едно за да бучна куадрото.

Вто Окт 03, 2023 3:09 pm
Профил

7.2 литра ...

https://www.dan-cases.com/dana4.php

Сря Окт 04, 2023 10:59 pm
Профил

Нещо такова може би ще е ако реша да сложа itx платка, но водно няма да има със сигурност. Вчера го докарахме почти до бой с тия на секюрити, та ако е с водно едва ли ще мине. В САЩ е лесно, но по Европа и в Мексико трябва да се обясняваме, а в някои случаи като вчера и да се караме.

Сря Окт 04, 2023 11:21 pm
Профил

Докато имаше полети от пловдивското летище до Белгия се нагледах на малоумия. Началника на секюритито явно въртеше комбина с лафкаджийката и връщаше всички да си опаковат всяко малко шишенце в отделно найлонче купено от съответната лафка. Целия процес гарниран с словоизлияния как нямало да допусне и пиле да прехвръкне през него. И след проверката гледам някакъв чалнат хипарлив белгиец с някаква буца на рамото - направо го съжалих, тумор на млади години. По евтно време "тумора" се размърда и не любопитството ми не издържа повече. Питам го какво му има на рамото а той ми се хили и като си повдигна тениската гледам на рамото му един плъх. Грозен. Онемях. По едно време като се окопитих се сетих да го питам как е успял да мине през оня цербер на секюрити чека. Пича ми обясни. Пак онемях. Този път за по дълго. Плъха си живеел на него разбираш ли. И като минавал проверката го пуснал в гащите при оная му работа и така минал. Явно така съм загубил говор и картина, че човека настоя да ми покаже при което рязко се отдалечих от него ... пиле не можело да прехвръкне а плъхове в гащите може.

Чет Окт 05, 2023 12:01 am
Профил

Ами в мексико е до незнание, не за първи път се случва да го загледат, но в повечето случаи има някой малко по-умен, който ги светва какво може или не. Тоя път и супервайзора на тая линия беше някава млада неграмотна мексиканка, която освен всичко друго се и засегна и го прие лично но аз съм тъп и упорит, та след много каране накрая ме пуснаха.

Чет Окт 05, 2023 2:03 am
Профил
Аватар

От чисто любопитство, пробвал ли си има клауд версията и ако да как се държи спрямо десктопа. Очевидно за едно ядро няма да е подходящо решение, но някой фирми си пренаписват софтуера специално за клауд с цел да ускоряват колкото могат

Чет Окт 05, 2023 6:47 pm
Профил WWW

Ами не съм, но силно ме съмнява да ми свърши работа. Веднъж че ме връзва с нета, и второ проектите ми са големи, текущото изделие е 1 гб с няколко хиляди партия, дори и да махна крепежните пак отиват към 1000, съмнява ме какъв перформънс ще има, мога да пробвам.

Чет Окт 05, 2023 9:42 pm
Профил

Тони, тази играчка би ли ти свършила работа?

https://www.lattepanda.com/lattepanda-sigma
https://www.youtube.com/watch?v=ggy378_K9Zg

Пон Окт 09, 2023 1:17 pm
Профил

Доколкото разбирам на ToHu му трябва cpu с едно ядро(или с половин 8) ) на 10GHz...

Пон Окт 09, 2023 2:18 pm
Профил

syscop написа:
Доколкото разбирам на ToHu му трябва cpu с едно ядро(или с половин 8) ) на 10GHz...

... и да влиза в джоба! Затова я споменвам тази играчка, габаритите са и ОК - ама като производителност не е ясно дали ще върши работа.

Пон Окт 09, 2023 3:17 pm
Профил

Ниска и е честотата, до скоро нямаше много алтернативи на това което имам в момента, то си върви на 4.8 без проблем, и 5 държи реално. Мисля си за нещо което е 5.7 което ще е 15-на процента подобрение, може и малко повечко ако има по-съществена оптимизация по ядрото. Сега за малко, няма нужда да влиза в джоба, сегашното е поьобна на тази кутия https://www.ebay.com/itm/225741999052?c ... kwQAvD_BwE
и ми е ок. очевидно ако е с водно няма да е ок заради полетите. Може да е малко по-дебело, имаше в един от предните линкове интересни кутии. И в сегашният размер мога да вкарам такъв, но не знам колко ще мога да го охладя. Ако новите ядра са по-ефективни от текущите ми, може и да стане, моят е 95W TDP не казват в какъв режим, 13900к е 125 на базова и около 240 на турбо, но с тия различни ядра е трудно да преценя кое колко грее.

Пон Окт 09, 2023 5:17 pm
Профил
Аватар

ако си фрезоваш корпус от масивна мед, ще си решиш проблемите с охлаждането.
ама могат някъде да те спрат да платиш мито за внос на стратегически суровини. знам ли, 5 кила мед може да се окаже и заплаха за националната сигурност в нечия тиква.

Сря Окт 11, 2023 9:11 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 92 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща