Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Какво е Брауновият газ 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Какво е Брауновият газ
Не е вярно, ikarlo . Примерно аз нямам нищо против Брауновия газ: който иска и има топки - да си го ползва. Но HHO е съвсем друга бира, с поне 50мл чист спирт вътре, може и розови хапченца да са разтворени.

Съб Дек 04, 2021 5:15 pm
Профил

Аз нямам злоба към вярващите в този браунов газ. Но ми е много забавно как му се приписват всякакви магически свойства.
И тези свойства противоречат на всякакъв разум, не само на здравия. Ето някои от тях:
- ННО не е смес от водород и кислород и затова не е взривоопасна.
/ странно как с него тогава може да се направи горелка със свръхвисока температура/.
- Пламъкът, получен от ННО има температура над 5000 градуса и реже всичко, дори волфрамова стомана.
/всъщност температурата е макс 2800 градуса и рязането е заради прогаряне, а не заради високата температура/
- заедно с това, пламъкът от ННО не изгаря ръката /това вече е фантастика почти, като благодатния огън/.
В първия пост, линкът към филмчето с Мирчо Табаков не съдържа никаква достоверна инженерна или научна информация.
Само желание за евтина журналистическа сензация от страна на водещата.
Втория линк - /за дисоциацията на водата/ е доста по-сериозен, макар и лош превод, с много грешки, на вярна научна информация.
Но там въобще не става дума за ННО и браунов газ. От него въобще не следва, цитирам:
Цитат:
С други думи, полученият продукт от инсталацията на Табаков е смес от йонизирана вода

Доводът, че къщичката на Мирчо Табаков не се е разпиляла из Софийското поле, не е сериозен.
Надявам се, че Мирчо Табаков е взел някакви мерки поне срещу статично електричество, че може и това да се очаква.
За мен, темата за брауновия газ е пример за псевдонаука. Тя може да има и положителни страни, защото случайно някой може да открие нещо.
Например начин за по-ефективна електролиза. Както навремето доста алхимици са открили нови вещества и природни закони.
Но вредите май преобладават. Например - напразни надежди за невъзможни неща.
Между другото, ННО обществото е родило и друга мода - пиенето на водородна вода. Било супер здравословно.

Съб Дек 04, 2021 5:55 pm
Профил
Ранг: Популярен

Бай Бонго, пък и другите, аз мнението за тази глупост "браунов газ" си го казах - водата се разлага на водород и кислород при електролиза, при това молекули водород и кислород. Другата щуротия - горене на водород или смес водород-кислород в обикновен ДВГ за петрол е тъпо, та дрънка! Водорода гори с доста по-висока температура от нормалните горива и стандартния алуминиев блок на ДВГ става на ГЪЗ! КПД на това упражнение е много зле, щото енергията за разлагане на водата е повече от енергията, която може да оползотворим при горенето на сместа. Има как лесно да вдигнем КПД на обикновен ДВГ с няколко процента, даже съм го пробвал на бившата ми кола, но не смятам да го споделям. Само подсказка - озон. :idea:

ПП UV-C лампа в тръбата за въздух, преди въздушния филтър. :wink:

Последна промяна After_Dark на Съб Дек 04, 2021 7:49 pm, променена общо 1 път

Съб Дек 04, 2021 7:34 pm
Профил
Аватар

Айде на озонаторите!!!
Поне не гърмят, само ток бият и то ако пипнеш където не трябва :D

Съб Дек 04, 2021 7:42 pm
Профил

Ако караш в града с 10 л. по-малко гориво в резервоара, или ако разкараш от багажника излишните боклуци, най-вероятно ще постигнеш доста по-сериозни резултати от разните му бълбукатори, озонатори и пр. космически технологии. :D

Съб Дек 04, 2021 9:17 pm
Профил

@lcr Кога за последно мина преглед, какво ти лепнаха на стъклото, под огледалото? Некви поредни глупости, да? Вкарвайки озон, пооправям горивния процес, намалям сажди и азотни съединения, малко по-пълно изгаряне на лайната, дето ги плащам, като гориво. Те така. А, да! UV-то ебава майките на пластмасите и почват да се скапват. Нищо не е безплатно... :D Излишният кислород от озонирането разказа играта на ДПФ-а, там пък ми се еба пуката лелина, щото илядоидвеста лева за нов, не е лесно да ползваш Бенц... Си го турих яката... :D :D :D

Съб Дек 04, 2021 10:50 pm
Профил

Ако на возило, което тежи 1,3 т. и консумира при градското "тръгни-спри" 14л./100, му намалиш теглото с 10 кг, ще реализираш икономия от 0,108 л./100 км.

Ти ми кажи, колко икономисваш с твоите лампи и най-вече, защо возилата не излизат от завода с такива, а конструкторите наблягат на намаляването на теглото :D

Съб Дек 04, 2021 11:56 pm
Профил

Щото са скръндзи, 10 кг джелязо са 6 евра пък ти пак си ги плащаш,а тия лампи струват пари, а ся да видим ... : D

Нед Дек 05, 2021 2:20 am
Профил

lcr написа:
Ти ми кажи, ... :D

Казвам:
Преди УВ-то, два-три пъти годишно в сервиз за чистене на ЕГР от сажди, 100 лева за сеанс, след УВ-то, веднъж на 2-2,5 години. ДПФ-а за сега не се обажда, но е уж нов с гаранция.
ПП. масло сменям на всеки 3 месеца, заради пробег. 5W-30, 12 литра, мотора е Бенц, 2.2 литра двигател, двувратка, CDI. :D :D :D

Пон Дек 06, 2021 8:27 pm
Профил

After_Dark написа:
lcr написа:
5W-30, 12 литра, мотора е Бенц, 2.2 литра двигател, двувратка, CDI. :D :D :D

Баси, къде го навират това масло 8O

Вто Дек 07, 2021 12:28 am
Профил
Аватар

Не знам - мойто суби събира 4 преко сили...

Вто Дек 07, 2021 3:40 pm
Профил ICQ

Може би колегата е имал в предвид 12л годишно, общо за трите смени. Иначе за 2,2 литров мотор, 12 л масло, ми звучи невероятно.

Вто Дек 07, 2021 4:11 pm
Профил

12 литра събира мотора, бус карам, спринтер 313 цди, има турбо компресор, но на табелката освен Мерцедес, пише и Мицубиши мотърс, купен е от Швейцария, 2009 година произведен.

ПП. Сега се сетих нещо, до капачката на резервоара ила лепенка с надпис "Без биодизел!", а тук по закон нафтата я смесват с такова. Може и от там да са ми ядовете с горивната система. Ама ще я карам така, щото в момента е тегаво положението и пари за товарен бус на ток или въобще за друг -нямам. :(

Живи и здрави! :)

Вто Дек 07, 2021 7:31 pm
Профил

Вярно - 11.5 литра пише че бере мотора. Интересно решение, напомня ми на скоростните кутии на Рено 19 май беше - събират 4 и нагоре литра масло.

Вто Дек 07, 2021 11:26 pm
Профил

"Който се смее последен - най-добре" :)
Като чета поддръжниците на Брауновият газ и тук противниците си изхождат от някакви постулати и после - що не излизат сметките.
Бях се свързал с едни производители на такива устройства. Електродите им бяха с микроструктура, явно повишаваща повърхността на единица площ. Използваха управляем PWM за генератора. На няколко места чета, че е по-добре импулсен ток от постоянен. Мисля се получават вълни, изчистващи повърхностите от събиране на полученият газ и съответно подобряващи генерацията. Те твърдяха, че получават повече газ от аналозите (да речем монтанските) с 5А ток (монтанските искат 30А). Като поевтиня рязко горивото и изчезнаха. Сега с поскъпването предполагам, пак ще е икономически изгодно.
То и да не ти стане перпетуум мобиле, от по-доброто изгаряне и намаляване вредните емисии също ще стане голям стимул. Незнам как е спрямо озонирането, но вече и в Бг ще започнат да слагат такси или забраняват влизането на замърсяващи автомобили в центровете на градовете. Разправяха ми за една в Лондон влезнала 2 пъти в централната част и я честитили с 500 паунда. Познат прибирайки се към Бг на влизане в Швейцария му сложили газ анализатора и му поискали 200 евро само да мине транзит. Та той през Италия заобиколил.
Това което пишат на упътването, че не съхранява газ е за да може да минава през тунели и паркира в подземни паркинги, където не се допускат коли на газ.

Чет Дек 09, 2021 1:19 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща