|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:22 am
| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Лаптоп предпочитания
1. Процесорите на АМД ги забравяш. 2. Процесора трябва да е Интел завършващ на М накрая и е добре да са Haswell, може и Ivy Bridge, но само ако е с 100 лева надолу. Например: 2970M 3560M 4000M 4200M 4700MQ http://en.wikipedia.org/wiki/Haswell_%2 ... processorsНе взимай процесори започващи с "N" освен, ако не са по 300 лева. Този харесва ли ти: http://www.emag.bg/laptop-lenovo-b590-s ... DPT61BBBM/А този по-скъпия: http://www.emag.bg/laptop-lenovo-ideapa ... DRXNGBBBM/
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Дек 10, 2014 3:01 pm |
|
 |
|
vesko_hard
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 08, 2006 3:32 pm Мнения: 253 Местоположение: Благоевград
|
Някой път за ACER продавачите послъгват за това че имат драйвери за уин7. Приятел взима наскоро от техно... и го бяха излъгали че имал дрв за 7 , но нямаше.
|
| Сря Дек 10, 2014 4:06 pm |
|
 |
|
ike
|
През емаг има 14 дена да намери драйвери, ако не намери им го връща.
|
| Сря Дек 10, 2014 4:43 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ся, забравям AMD-то защото мобилните никога не са им били силата, пък и в момента са по-назад и от Целероните, пък и искам по-як двуядрен защото ще се ползват и стари програми които не могат да броят повече от 1 или 2. От eMag бих си купил на изплащане само ако съм сигурен, че ще фалират по-рано от две години  Конкретно: притеснява ме "Клавиатура UK" - пак лепенки ли ще лепя, а по-скъпият май няма гигалан пък и е над нормата 600лв. Да си призная обаче: не съм се ровил там с подробности, шъ видим. А драйвърите за Win7 ги търся в сайта на производителя. Ще търся отсега нататък.
|
| Сря Дек 10, 2014 7:41 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
В повечето случаи гаранцията не я покрива магазина, а вносителя. Това поне е за по-големите марки - Дел, Леново и Тошиба. За Асус и Ацер незнам. Трябва да се провери. Бонго, за тия пари всичките са един дол дренки. Въпроса е само до това на китаеца какво сито са му дали да брандира  Относно драйверите - всичкото по нов модел в най - долния клас си е правено да работи само и единствено с 8-ца. Някой рядко позволяват човек да се върне на 7, ама е по-скоро изключение. То и самото връщане към 7ца си е приключение, не само щото ги е мързяло да пишат драйверите, а защото вече и в биоса са се изсрали... модерна работа. В горния клас обикновенно 7цата обикновенно става без проблеми, ама говорим за конфигурации от 2000лв+.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 10, 2014 7:53 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
За Asus,Acer,Toshiba,Lenovo,Hp от ниските класове от личен опит мога да кажа,че си се слага седмица.На някои трябва ъпдейт на биос (оригинален от производителя) и малко ровене сам да си откриеш драиверите.Целта е да се продават новите ОС-ве и производителите са в играта и те.Седмицата има поддръжка до 2020 година,но вече не можеш да си закупиш оригинален диск всичко е до изчерпване на количествата...Ама вътре чиповете за лан,вирелесс,камера,кард риидър,звук са си същите не са дялкали нови за 8.1. 
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Сря Дек 10, 2014 11:19 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да издрънкам набърже: всички познати които скоро са си купили лаптоп са минали на седмица без проблеми. Пиратска, естествено. И най важното: няма голяма връзка между цената и качеството на джилезото - варират между 1.5 и 3 пъти... А тази вечер съм на червено и ме мързи да ровя 
|
| Сря Дек 10, 2014 11:29 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Не сте споменали "долния" клас на HP: http://stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVjdC1IRVdMRVRUX1BBQ0tBUkQtMTE5My0wMDA2MzAxOTQwMTA4LTAwMDYzMDIxODQxMjQ=http://ardes.bg/laptop/HP+250+G3+Windows+8.1-63699?ppЗа 520лв ще е BayTrail, ма поне го дават барабар с виндоуса, да не я мислиш жена ти. Едит: па е и с две годин гаранция, бре Едит2: па в емаг-а е 506лв
|
| Сря Дек 10, 2014 11:33 pm |
|
 |
|
ike
|
Аз бих си платил 100 лева отгоре само и само лаптопа да не идва с уиндоус.
|
| Чет Дек 11, 2014 2:32 am |
|
 |
|
vesko_hard
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 08, 2006 3:32 pm Мнения: 253 Местоположение: Благоевград
|
Жената миналата седмица взе такова HP(1t hdd,8g ram,win8.1). Гледам бачка а и кат за 500 кинта кво да иска човек (имаше 500 лева да усвои от университета ама не и даваха да доплаща).
|
| Чет Дек 11, 2014 10:06 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Имаше време когато псувахме че виндовуса е скъп - докарахме я да го дават без пари и пак сме недоволни. Или по-точно принципа е, и 5лв да е бензина, ще караме, и 5ст да е, ще го крадем... Между другото има разни китайски таблети с бей трейл и виндоус - за по 120лв: http://www.emag.bg/tablet-allview-c-procesor-intelr-atomtm-quad-core-1-33ghz-7-1gb-ram-16gb-wi-fi-bluetooth-windows-8-1-cheren-wi7/pd/DTBWWBBBM/Някой барал ли го е такъв? Тоя конкретно е с калпав дисплей, ама се замислям дали за виндоус ще има достатъчно приложения Ей на, оня ден ми потрябва някакво тестово сканерче за Bluetooth LE. Под андроид един чувал има за телефона, ама за вин (7) - йок.
|
| Чет Дек 11, 2014 10:25 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Е, няма такъв таблет Аз не случайно не пазарях от БГ, ама като нямам избор сега  То поне китайски лайна да бяха, ама като се намесят и чехите например... Бръмна ми главата от ровичкане тази вечер, разгледах повечето до 1000лв. В ш*бания емаг всичко което ми хареса се оказа с уловка: я лана ще е само 100, я ще има само едно усб, я клавиатурата няма да е нашенска и т.н. Техническият град се оказа доста евтин, бонус е че го има в наше село, ама и той ги върти едни... Писна ми и реших да си купя евтинджос - поне да не ме е яд. Замислям се и за втора употреба. Щото и скъпите са доста странни. Умувам над долните два - поне гарантират Боза7: http://www.technopolis.bg/b2c/details/5 ... SU/G1M64EAhttp://www.technopolis.bg/b2c/details/5 ... G1TMNKK/IIа изборът ми е Леновото, но само ако разбера защо е на тази цена: http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/p ... 3/59403137Ако някой е видял нещо с тези характеристики да свирка: евтино, изплащане, Боза7, ДВД, БГ клавиатура, камера и т.н.
|
| Пет Дек 12, 2014 1:55 am |
|
 |
|
Edesign
|
Мисля Леново е номер 1 като съотношение цена качество. Имам лично смартфон и desktop all in one (замених лаптопа 100% по-удобно е) Марката е 100% китайска и мисля там е ниската цена, щото другите знаете къде плащат заплати 
|
| Пет Дек 12, 2014 11:40 am |
|
 |
|
ike
|
bongo_x2 и този леново е с 100mbps мрежова карта, ама я да те попитам: Имаш ли 1gbps суич, 1gbps сървър, 1gbps компютър и колко често обменяш файлове че да ти трябва този 1gbps? Леновотата са 2 вида. Едните са произведени от Леново а другите са произведени от Компал. Много лесно се разбира кой лаптоп къде е произведен по цената.
|
| Пет Дек 12, 2014 3:25 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Вярно  Ама к'ви ги дялат тези хора, бе?! Иначе съм си опънал жици за две мрежи: вътрешна и интернет, безжичното не го броя. В момента ги ползвам как да е, защото рядко имам повече от два работещи компа, но няма да е за дълго. И гигасуич нямам, но не това е проблемът. Скорост ще ми трябва заради постоянните бекъпи, дублирания, размествания и мултимедия. Пък жената като каже "Закъснявам, става ли да ми хвърлиш това" и аз и отговоря "Иска двайсет минути" знаеш ли какво се получава?!  Но за тези пари и характеристики Леновото е лидер, стига да няма други подводни камъни, и най-важното е Боза7.
|
| Пет Дек 12, 2014 5:51 pm |
|
|