Отговори на тема  [ 115 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Следваща
Изчезналият самолет. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Изчезналия самолет.
Само след не много време хората ще ти се чудят как пък си могъл да се возиш на самолет, дето го е управлявал човек. Иначе почти всяко по-голямо летище има влакове, дето не ги управляват хора. Ролс ройс в момента работят по кораб без екипаж, а автопрпоизводителите по коли, дето се управляват сами. Даже до колкото знам три щата вечеработят по промяна на правилника за движение, за да може легално коли без шофьори да се движат по пътищата. За сега най-големия проблем е кой трябва да поеме вината при инцидент със самоуправляваща се кола. Така че тия технологии са вече почти тук. Да не говорим пък че от колко време самолетите през по-голямата част от полета са на автопилот :D .

Вто Мар 18, 2014 4:13 am
Профил
Аватар

абе самолета е доста по-лесен от колата, самолетите и сега си карат на автопилот, освен излитане и приземяване, което също не е голям проблем и предполагам скоро ще са на пълен автопилот.
но в кола с автопилот не бих се возил

Вто Мар 18, 2014 1:21 pm
Профил

и за излитане и кацане има готова система, дори е тествана успешно на пътнически самолет
но колкото и да е по надежден един компютър във времето толкова и не може да бъде заменен при екстремни ситуации
така, че както някой спомена по рано - кой ще поеме отговорността - ако успеят да си измият ръцете, че като няма човек няма отговорност, ще го въведат много бързо... няма да чакат специална покана

Вто Мар 18, 2014 2:46 pm
Профил
Аватар

zaphod написа:
абе самолета е доста по-лесен от колата, самолетите и сега си карат на автопилот, освен излитане и приземяване, което също не е голям проблем и предполагам скоро ще са на пълен автопилот.

Аз и на самолет не бих се качил.

Вто Мар 18, 2014 3:10 pm
Профил
Аватар

А бе като пуснат таксита дето за левче обикаляш Софията друга песен ще запеете.
Ама на самолета как му изключиха електрониката в движение, че и радарите го загубиха, а за GSM-те...

Както се изцепих по-горе: плачел е за скрап и на всички е оттървало да "изчезне". Не ми обяснявайте за човекозащитаващи нормативи.

Вто Мар 18, 2014 3:25 pm
Профил
Ранг: Популярен

bongo_x2 написа:
Ама на самолета как му изключиха електрониката в движение, че и радарите го загубиха, а за GSM-те...

Както се изцепих по-горе: плачел е за скрап и на всички е оттървало да "изчезне". Не ми обяснявайте за човекозащитаващи нормативи.

Е колко му е да се извади един предпазител ;) А има толкова много филми в който се изключва част от електрониката, източва(изхвърля) му се горивото с даване на късо на два проводника... Просто човек трябва д агледа и да се учи :D

ПП: Вчрно, че по филмите обикновено го правят "добрите"

Вто Мар 18, 2014 3:36 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
zaphod написа:

Аз и на самолет не бих се качил.

Що ми се струва че баш излитането и кацането основно се прави от автопилот...

Вто Мар 18, 2014 5:40 pm
Профил
Аватар

velio написа:
Що ми се струва че баш излитането и кацането основно се прави от автопилот...

Ми, не. Автопилота е просто някво множество от ПИД регулатори. Той няма съзнание. :) Може да работи само при идеални условия, при минимални отклонения от тях се разкача и пуска алармата. Не съществува технически проблем да се излита и каца автоматизирано, проблема е единствено в това, че нещата се развиват много бързо и пилота може да няма време да реагира след разкачането на автопилота, възникнало, както казахме, при някаква непредвидена ситуация.

Вто Мар 18, 2014 5:55 pm
Профил
Аватар

абе големите летящи тухли като 747, А380 без 'ко-пилот', на който да му е вкарано предварително летището+пистата+навигацията, не могат да кацнат.
не знам при по-малките фърчила докъде се простира нуждата от изкуствен интелект.
изключение може би прави Мрия, но той (1) кара се от руснаци; (2) само една бройка е; (3) 'компютър' и 'руски самолет' са оксиморони.

Вто Мар 18, 2014 6:28 pm
Профил

А 747 каца и без компютър, поне на симулатор.

Вто Мар 18, 2014 11:24 pm
Профил

Цецо написа:
Абе как ви се струва в 21 век самолет да изчезне безследно... Оставяйки настрана научната фантастика или конспирациите, какво мислите по въпроса?

Прав си. За $500 може да се направи една джвъчка, тежаща 3КГ и имаща литиева батерия, нищо по-опасно от пасажески лаптоп. Свързва се към куплунга на черната кутия и записва данните на флашки(не за $1 флашка ами от $2 single-level cell флашка), радио дето приема и предава по UHF,VHF и SW телеметрия. 4 бандов GSM и сателитен телефон. По UHF,VHF и телефоните се ретланслират сигналите от съседните самолети. 5вата радио на 10 000 метра височина покрива територия колко украйна, а късовълновото радио може да се преиеме в цял свят. Данните се предават некриптирани, с цифров подпис за автентичност. Като му се дръпне бушончето на това устройство предава и един бит SOS и вдигат изтребителите да попитат пилота защо е изгорял бушона.

Вто Мар 18, 2014 11:53 pm
Профил
Аватар

Та те с едни смешни пирати не могат да се оправят дет плуват в океана с корито за пране а вие се чудете че не могат да намерят самолета
Това за самолета може и да не могат да го намерят а просто може би не искат
Но тая пародия с "пиратите" 14 годишни деца дет отвличаха кораби в океана не ми го побираше главата
п.п. като са замисля скоро не са отвличали кораб

Сря Мар 19, 2014 12:05 am
Профил

Абе нали знаеш, то всичко може ама ....
за пиратите ......не са, станаха много патрулиращите ... аз друго си мисля, абе кораб в международни води .. .какво право го бърка, чудя се що не си носят оръжие тия хорица, и като видят пирати да им съдерът задниците. Да се бият по моряшките барове ги бива, да застрелят пиратите не ...

Сря Мар 19, 2014 12:08 am
Профил

ToHu написа:
Абе нали знаеш, то всичко може ама ....
за пиратите ......не са, станаха много патрулиращите ... аз друго си мисля, абе кораб в международни води .. .какво право го бърка, чудя се що не си носят оръжие тия хорица, и като видят пирати да им съдерът задниците. Да се бият по моряшките барове ги бива, да застрелят пиратите не ...

Има някакви международни споразумения че търговския флот не може да в въоръжен.....преди години когато темата за сомалиските пирати беше ежедневие едино от предложенията беше точно това - да се даде оръжие на корабите и кат доидат мангалите със тип сандокан лодка тия от кораба да им пукат ...да ама до отхвърлиха - не помня точно по каква причина.

Сря Мар 19, 2014 1:44 am
Профил
Аватар

ike написа:
Цецо написа:
Абе как ви се струва в 21 век самолет да изчезне безследно... Оставяйки настрана научната фантастика или конспирациите, какво мислите по въпроса?

Прав си. За $500 може да се направи една джвъчкаа .....

Айде на бас, че си объркал с поне няколко нули цената :) .

Сря Мар 19, 2014 2:56 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 115 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Следваща